TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Исклучени телефоните на лозарци

А1 - 25.05.2002

Од синоќа во 21 часот на сите вработени од „Лозар“, кои користат службени телефони, „Мобимак“ им ги исклучи, иако сметките им се навреме исплатени, а некои телефони дури се и во претплата. Ваквата постапка на „Мобимак“ е спроведена по барање на Менка Христовска, претставник на „Цип Продукт“, која ...

"Лозарци" со мотики и камења ја бранеа фабрика

Вест - 25.05.2002

ПАНДЕЛЕСКИ И НИКОЛОВСКИ ПРЕЗЕМАЊЕТО НА БИТОСЛКИ "ЛОЗАР" ГО ОДЛОЖИЈА ЗА ИДНИОТ ПЕТОК Вооружени со мотики и камења, околу 200 лозарци, вчера го одбранија својот комбинат и не им дозволија на новите газди Тане Николовски и Цветко Панделевски да влезат и да го преземат во владение, како што неодам ...

"Лозарци" со помош на своите сограѓани го одбранија Комбинатот

Дневник - 25.05.2002

СПРЕЧЕН ГОЛЕМ ИНЦИДЕНТ ВО БИТОЛА Полициската акција за присилно влегување во Комбинатот и за негово предавање на новите газди, е одложена за една недела >>Новите газди на битолски "Лозар", Тане Николовски и Цветан Панделески, ниту вчера не успеаја да влезат во Комбинатот.

„Лозар“ ќе чека нова судска одлука

А1 - 24.05.2002

Наоружани со дрвени палки, копачи, кошници полни со камења, работниците од „Лозар“ денеска ги чекаа судскиот извршител и полицијата кои требаше да обезбедат влегување на сопствениците на „Цип Продукт“ во битолската фабрика „Лозар“.

Лозарци со помош на битолчани денеска ќе го бранат Комбинатот

Дневник - 24.05.2002

ПОСЛЕДЕН ОБИД ДА СЕ СОЧУВААТ ПОГОНИТЕ НА "ЛОЗАР" Судски извршители со помош на полицијата напладне треба да им го предадат Комбинатот на новите сопственици Битолчани, граѓани Македонци! Ние, "лозарци", не им ја даваме својата фирма на криминалци.

Лозарци се плашат од крвав петок во Битола

Вест - 23.05.2002

НИКОЛОСКИ И ПАНДЕЛЕСКИ УТРЕ ПРИСИЛНО ЌЕ ГО ПРЕЗЕМААТ БИТОЛСКИ "ЛОЗАР" - Вработените во комбинатот не се откажуваат од "Лозар", повикувајќи се на судското решение од Битолскиот суд со кое на Николоски и Панделески им се забранува да влезат во комбинатот, се до конечна судска развр Случајот "Лозар" ...

Николоски и Панделески ќе го преземат "Лозар" со судски извршител и со полиција

Вест - 22.05.2002

В ПЕТОК СЕ ОЧЕКУВА РАЗВРСКА НА СЛУЧАЈОТ "ПЕЛИСТЕРКА" Спорот за сопственоста на комбинатот за полнење на минералната вода "Пелистерка" ќе се разреши в петок, кога, како што на вчерашната прес - конференција најавија двајцата газди на АД "Лозар - Пелистерка", присилно ќе се изврши судската одлука за ...

Полицијата ќе го донесе „Цип Продукт“ во „Лозар“

А1 - 20.05.2002

Денеска во агрокомбинатот „Лозар“ од македонската полиција беше доставен заклучок на Основниот суд Скопје 2, со кој на директорот Борис Фидановски му се забранува да го застапува претпријатието, да потпишува акти и финансиски документи, како и да ги ослободи службените простории.