TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шербеџија го промовираше својот роман „До последен здив“

А1 - 13.05.2006

Раде Шербеџија дојде во Скопје. Го промовираше својот роман „До последен здив“. Тоа е книга за животот на еден уметник, автобиографски записи, реминисценции и филозофски размисли за животот, театарот, пријателите и случувањата кои пресудно влијаеле во неговата уметничка кариера.

Раде Шербеџија денеска во Скопје

Дневник - 13.05.2006

Актерот Раде Шербеџија, кој е еден од познатите филмски уметници во поранешна Југославија, денеска од 11 часот ќе биде гостин на штандот на книгоиздателството „Три“ во третата хала на Саемот на книгата. Тој ќе ја потпишува својата нова автобиографска книга „До последниот здив“, која неодамна на ...

"До последен здив" со Раде Шербеџија

Вечер Прес - 12.05.2006

Главната жива атракција на утрешниот саемски ден ќе биде актерот Раде Шербеџија, кој на штандот на "ТРИ", кој ја издаде неговата автобиографија, ќе потпишува книги, на оние кои ќе ја купат неговата животна сторија. Неговото пристигнување се очекува во 11 часот.

Шербеџија доаѓа на штандот на "Три"

Вест - 11.05.2006

ЗАДУТРЕ НА САЕМОТ НА КНИГАТА ВО СКОПЈЕ Актерот и писател Раде Шербеџија в сабота, од 11 часот, ќе биде гостин на штансдот на издавачот "Три". Повод е неговата книга "До последен здив" што пред Саемот му ја издаде "Три", а Шербеџија ќе има средба со читателите и ќе дава писвети на книгите.

Автобиографијата на Раде Шербеџија на македонски јазик

Макфакс - 09.05.2006

Скопје Автобиографското дело „До последен здив “, на светски познатиот актер и уметник Раде Шербеџија ќе биде издадена од издавачкиот центар „Три“ во рамки на актуелниот Саем на книгата. Издавачкиот центар „Три“ го најави присуството на авторот на делото ,Раде Шербеџија кој треба да допатува од Лос ...