TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Алсат-М - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Алсат-М - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Телма - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Канал5 - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

24 Вести - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

24 Вести - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Слободен Печат - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Слободен Печат - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките

Независен - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

ММС - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Сител - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Кајгана - 09.05.2020

Согласно одлуката на Владата, сите млади лица под 18 години денеска и утре ќе можат да се движат од 13 до 19 часот. Возрасните граѓани над 67 години, ќе можат да се движат од 05 до 12 часот.

Комисијата за заразни болести ќе одлучува за олабавување на мерките

МКД - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Кајгана - 09.05.2020

Ако денешната бројка на новодијагностицирани, од тестирања направени вчера, е повторно онаква како како што покажува трендот од изминати две недели, а не како завчера, таа би се толкувала како варијација, и ќе биде препорачано постепено отворање на ...

Викендов полициски час од 19 до 5 часот, враќањето во нормала зависи од бројот на новодијагностицирани

МКД - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

ММС - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Press24 - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Press24 - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Целиот свет во пандемија од коронавирус, само Филипче во мрежа поврзана со криминали

Нетпрес - 09.05.2020

За власта Велес не е жариште. Но, изгледа за сите други е. Кај се неспобни, па и глумат загриженост. Жариште е кога за еден ден ќе се откријат нови 6 заболени од корона. Жариште е кога за кус период ќе се заразат 40-на граѓани на Велес, пишува на ...

Комисијата за заразни болести денеска ќе одлучува за олабавување на мерките

Р.С.Европа - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Јанушев: Целиот свет во пандемија од коронавирус, само Филипче во пандемија од мрежа поврзана со криминали

Курир - 09.05.2020

За власта Велес не е жариште. Но, изгледа за сите други е. Кај се неспобни, па и глумат загриженост. Жариште е кога за еден ден ќе се откријат нови 6 заболени од корона. Жариште е кога за кус период ќе се заразат 40-на граѓани на Велес, пишува на ...

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Опсервер - 09.05.2020

Скопје, 9 мај 2020 () – Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за ...

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките

Скопје инфо - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

CivilMedia - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Бизнис Вести - 09.05.2020

Скопје, 9 мај 2020 (МИА) – Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за ...

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

CivilMedia - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Локално - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките

Република - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Либертас - 09.05.2020

– За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Граѓански збор - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Локално - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Јанушев: Венко и Коцевски оставете ги вашите ЌЕ планови и превземете итни мерки во Велес

Република - 09.05.2020

За власта Велес не е жариште. Но, изгледа за сите други е. Кај се неспобни, па и глумат загриженост. Жариште е кога за еден ден ќе се откријат нови 6 заболени од корона. Жариште е кога за кус период ќе се заразат 40-на граѓани на Велес, пишува на ...

ПОЛИЦИСКИ ЧАС: Викендов од 19 до 5 часот, од понеделник старт за автошколите и курсистите

Денешен - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Frontline - 09.05.2020

Возрасните граѓани над 67 години, ќе можат да се движат од 05 до 12 часот. За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава ...

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Frontline - 09.05.2020

Ако денешната бројка на новодијагностицирани, од тестирања направени вчера, е повторно онаква како како што покажува трендот од изминати две недели, а не како завчера, таа би се толкувала како варијација, и ќе биде препорачано постепено отворање на ...

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Вечер Прес - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Опсервер - 09.05.2020

Скопје, 9 мај 2020 () – За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот ...

Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата

Денар - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Викендов полицискиот час ќе започне во 19 часот

MakPress - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Според бројот на новозаболени Комисијата за заразни болести ќе одлучува за постепеното отворање на економијата

MakPress - 09.05.2020

Од резултатите на тестирањата, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани со коронавирусот, ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Полицискиот час викендов од 19 до 5 часот

Денар - 09.05.2020

За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

Канал5 - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Денеска ќе се решава за полицискиот час во текот на викендот

Фокус - 08.05.2020

Комисијата за заразни болести денеска ќе одржи состанок на кој ќе се разговара за тоа колку ќе трае полицискиот час престојниот викенд, соопшти вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Предлог полицискот час за викендов да биде од 19:00 до 05:00 часот наредниот ден

ТВ21 - 08.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес конференција посочи дека до Владата ќе предложат полицискиот час за викендот да биде од 19:00 часот до наредниот ден до 05:00 часот ...

Филипче: Комисијата ќе предложи полицискиот час викендов да почне во 19:00

Алсат-М - 08.05.2020

Здравствените власти ќе предложат полицискиот час за време на престојниот викенд да почне во 19:00 часот, а да заврши во 05:00 часот следниот ден, објави на денешната прес конфернција министерот за здравство, Венко Филипче.

Филипче: Предлог за евентуално попуштање на мерките по увид во утрешните резултати од брисевите

Алсат-М - 08.05.2020

Здравствените власти ќе ги чекаат резултатите од тестирањата во следниве 24 часа пред да донесат одлука околу евентуални предлози за попуштање на дел од мерките за превенција од проширувањето на Ковид-19, изјави на денешната прес конференција ...

Со Комисијата за заразни болести предложивме полицискиот час за викенд да биде од 19 до 05 часот, истакна Филипче

Фокус - 08.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција истакна дека со Комисијата за заразни болести предложиле полицискиот час за време на викендот да почнува од 19 часот и трае до 05 утрината.

Викендов полициски час од 19 до 5 часот, одлучи Владата

Сакам да кажам - 08.05.2020

Претстојниот викенд полицискиот час ќе почнува од 19 часот и ќе трае до 5 часот наутро следниот ден, одлучи Владата на предлог на Комисијата за заразни болести. „Во однос на олабавување на мерките кои ќе се предложат од понеделник, останува да се ...

Викендов полициски час од 19 часот – можно е олеснување на дел од рестриктивните мерки?!

ТВ21 - 08.05.2020

Полицискиот час викендов ќе почнува од 19 часот и ќе трае до 5 изутрина. Ова го предложи комисијата за заразни болести, а на попладневната седница, владата го усвои предлогот. За олеснување на мерките што треба да се случи следната недела, ...

Денеска се решава за викенд- полицискиот час

Алсат-М - 08.05.2020

Комисијата за заразни болести денеска ќе одржи состанок на кој ќе се разговара за тоа колку ќе трае полицискиот час претстојниот викенд, соопшти вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Комисијата за заразни болести денеска ќе одржи состанок на кој ќе се разговара за тоа колку ќе трае полицискиот час

Канал5 - 08.05.2020

Комисијата за заразни болести денеска ќе одржи состанок на кој ќе се разговара за тоа колку ќе трае полицискиот час претстојниот викенд, соопшти вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Постепеното враќањето во нормала ќе зависи од бројките на новодијагностицирани, порача Филипче

Канал5 - 08.05.2020

„Тие што организираат едукации, курсеви, автошколите би биле тие кои ќе бидат први, кои ќе почнат да функционираат согласно предлозите.“ Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број ...

Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија

Канал5 - 08.05.2020

Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција. -Во однос на изборите и во овој момент сме внимателни во ...

Постепеното враќањето во нормала ќе зависи од бројките на новодијагностицирани, порача Филипче

Нетпрес - 08.05.2020

Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, најави денеска ...

Филипче: Постепеното враќањето во нормала ќе зависи од бројот на новодијагностицирани

МКД - 08.05.2020

Ако утрешната бројка на новодијагностицирани, од тестирања направени денеска, е повторно онаква како како што покажува трендот од изминати две недели, а не како вчера, според Филипче, таа би се толкувала како варијација, ќе биде препорачано ...

Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија

Слободен Печат - 08.05.2020

Запрашан кога ќе биде вистинскиот момент за одржување на изборите тој повтори дека препораката ќе се темели врз основа на бројките на пациентите и анализите на случаите. Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го ...

Прво ќе почнат индивидуалните спортови, порача министерот Филипче

IPON - 08.05.2020

На денешната редовна прес-конференција Министерот за здравство, Венко Филипче одвои и краток дел за спортот. Филипче најави дека први кој ќе се вратат кај нас се индивидуалните спортови. После викендот кј следи ќе се решава дали има услвои за ...

Велес станува ново потенцијално жариште на епидемијата

Нетпрес - 08.05.2020

Велес станува ново потенцијално жариште на епидемијата, вчера се регистрирани 9 нови случаи на заболени, а во претходните два дена регистрирани дополнително уште други 9, или само за три дена во Велес има 18 заразени.

Први со работа ќе почнат едукативните институции и оние што работат со шалтерски систем

Макфакс - 08.05.2020

Ако трендот и во текот на утрешниот ден покажува намалување на бројот на новозаразени, како што беше во последните две недели, ќе биде препорачано отворање на институциите, но постепено, изјави министерот за здравство, Венко Филипче.

Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија

Курир - 08.05.2020

Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција. -Во однос на изборите и во овој момент сме внимателни во ...

Од бројките на новозаразени зависи понатамошното олабавување на мерките

360 степени - 08.05.2020

Ако утрешната бројка на новодијагностицирани, од тестирања направени денеска, е приближна на трендот од изминати две недели, вчерашниот скок на новозаразени би се толкувал како варијација, така што, како што објасни Филипче, ќе биде препорачано ...

Полициски час за викенд од 19 часот до пет наутро следниот ден

ММС - 08.05.2020

Здравствените власти ќе предложат полицискиот час за време на престојниот викенд да почне во 19 часот, а да заврши во 05:00 часот следниот ден, објави на денешната прес конфернција министерот за здравство, Венко Филипче.

Филипче: Велес не е ново жариште, целокупната ситуација е под контрола

Слободен Печат - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Полициски час за викенд од 19 часот до пет наутро следниот ден

Курир - 08.05.2020

Здравствените власти ќе предложат полицискиот час за време на престојниот викенд да почне во 19 часот, а да заврши во 05:00 часот следниот ден, објави на денешната прес конфернција министерот за здравство, Венко Филипче.

Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија

Нетпрес - 08.05.2020

Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција. -Во однос на изборите и во овој момент сме внимателни во ...

Денеска се решава за викенд- полицискиот час

Р.С.Европа - 08.05.2020

Комисијата за заразни болести денеска ќе одржи состанок на кој ќе се разговара за тоа колку ќе трае полицискиот час претстојниот викенд, соопшти вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Маската е печат антихристов

Слободен Печат - 08.05.2020

Не знам што би додал на ова „маската е печат антихристов“, освен да прашам „а где је печат“? Или да му бев портпарол на Филипче веројатно на следниот прес ќе му сугерирав место „Свето Тројство“, компарацијата да ја направи со „Света Тројца“, па да ...

Јанушев: Велес станува ново потенцијално жариште на коронавирус, потребни се мерки веднаш

Курир - 08.05.2020

Велес станува ново потенцијално жариште на епидемијата, вчера се регистрирани 9 нови случаи на заболени, а во претходните два дена регистрирани дополнително уште други 9, или само за три дена во Велес има 18 заразени.

Филипче: Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите

Press24 - 08.05.2020

Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција. -Во однос на изборите и во овој момент сме внимателни во ...

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

Нетпрес - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Се скратува полицискиот час за викендов, ќе трае од 19 часот до 5 наутро

+инфо - 08.05.2020

На состанок на Комисија за заразни болести предложивме полицискиот час во време на викендот да почне 19 до 5 наутро, информира министерот за здравство Венко Филипче. – За олабавување на мерките за следната недела останува да ја следиме состојба и во ...

Викендов можно е полицискиот час да почнува во 19 часот

Независен - 08.05.2020

Фото: Б. Грданоски Утрово имавме состанок на Комисијата за заразни болести и предложивме полицискиот час почнува од 19 часот и трае до 5 утрината – соопшти министерот за здравство Венко Филипче, на денешната прес-конференција.

Филипче: На седницата ќе предложиме полицискиот час викендов да започне од 19 часот

Слободен Печат - 08.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче на денешната прес-конференција за медиумите изјави дека на денешната седница ќе даде предлог полицискиот час за викендот да почнува од 19 часот и да заврши во 05 часот следниот.

ВИКЕНДОВ СО СКРАТЕНИ ПОЛИЦИСКИ ЧАСОВИ: Комисијата за заразни болести предлага од 19 до 5 часот наутро!

Струмица Денес - 08.05.2020

Полицискиот час викендов да почнува од 19 часот и да трае до 5 часот наутро следниот ден, предлага Комисијата за заразни болести. Како што информира министерот Венко Филипче, на денешниот состанок на Комисијата била донесена оваа одлука и таа ...

Шалтерските бизниси и поединечните спортови ќе можат да почнат

Независен - 08.05.2020

Фото: Б. Грданоски Ако бројот на пациенти се намалува, како во последните денови, со исклучок на вчера и ако се покаже дека тоа било инцидентно, здравствените власти ќе препорачаат олабавување на рестриктивните мерки.

Филипче: Рано е за отворање на аеродромите

Независен - 08.05.2020

Фото: Б. Грданоски -Сѐ уште е рано да се размислува за отворање на аеродромите, рече денеска министерот за здравство, Венко Филипче. Тој потсети дека и натаму е во сила препораката граѓаните што стигнуваат во земјата да одат во државен карантин во ...

Министерот Венко Филипче: Комисијата ќе предложи полицискиот час викендов да почне во 19:00

Црнобело - 08.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче одржа прес конференција на која кажа дека Комисијата ќе предложи полицискиот час викендов да почне во 19:00. Седницата ќе се одржи денес во 16 часот, па потоа ќе биде објавено официјално известување дали ова ќе ...

Филипче кажа лоши вести за спортистите во Македонија! (ВИДЕО)

Sport 1 - 08.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче, на денешната прес-конференција, конечно се осврна и на спортот и на спортистите, меѓутоа повторно не кажа ништо конкретно. Иако екипните спортови, во прв ред фудбалерите, насушно чекаат датум, насока, што било ...

Филипче: Индивидуалните спортови први ќе се активираат

SportMedia - 08.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче предмалку даде изјава која сите нас и тоа како не интересираи не засега. А тоа е кога и на кој начин повторно ќе може да се одвиваат спортските активности во нашата земја, поточно кога ќе може да се активираат ...

Филипче најави враќање на спортот!

Екипа - 08.05.2020

Спортските активности на територијата на Р. Македонија би можеле повторно да почнат од стартот на следната седмица. Ова на денешната прес-конференција го најави Министерот за Здравство, Венко Филипче, потенцирајќи дека враќањето на спортот ќе оди ...

Владата денеска ќе одлучува за скратување на полицискиот час во текот на викендот

Нова ТВ - 08.05.2020

Полицискиот час за време на викендот да почнува од 19 часот и трае до 05 утрината. Ова денеска на владина седница ќе го предложи министерот за здравство Венко Филипч, откако Комисијата за заразни болести донела ваква одлука.

Прво ќе се отвораат едукативните институции, автошколите и секој кој работи со шалтери

А1 On - 08.05.2020

Ако трендот и во текот на утрешниот ден покажува намалување на бројот на новозаразени, како што беше во последниве две недели, ќе биде препорачано да биде отворање на институциите, но постепено, изјави министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче на дешениот прес одвои минути за спортот: Прво ќе започнат индивидуалните спортови

Спортски - 08.05.2020

На денешната редовна прес-конференција Министерот за здравство, Венко Филипче одвои и краток дел за спортот. Филипче најави дека први кој ќе се вратат кај нас се индивидуалните спортови. После викендот кј следи ќе се решава дали има услвои за ...

Филипче најави: Прво се враќаат индивидуалните, а потоа колективните спортови

Gol.mk - 08.05.2020

Венко Филипче, министерот за здравство на Македонија, денес за првпат зборуваше за евентуалното враќање на спортот во нашата држава. Поради пандемијата, сите сали, стадиони и спортски објекти се под клуч, а Филипче истакна дека во следните неколку ...

Филипче: Авто школите први би почнале со работа, како и индивидуалните спортови

+инфо - 08.05.2020

Авто школите би биле првите кои би почнале со работа, заедно со оние кои ќе можат да обезбедат шалтерски систем на фукнционирање и утре решаваме за тоа. а први ќе спортуваат од индивидуалните спортови – изјави денеска министерот за здравство, Венко ...

Филипче: Авто-школите, обложувалниците и индивидуалните спортови би можеле меѓу првите да почнат со работа

Нова ТВ - 08.05.2020

Фирмите во кои ќе може да се обезбеди шалтерски систем на функционирање, во кој ќе биде можно да се воспостави ред, носење на заштитни маски и физичка дистанца ќе бидат приоритет во препораките за отворање со работа на утрешниот Централен штаб во ...

Хронично болните сè уште се ослободени од работа, државниот карантин засега останува како единствена стратегија, изјави ...

ММС - 08.05.2020

Пациентите со хронични болести сè уште се ослободени од одењето на работа. Постои размислување и за нивно ослободување од работните обврски во текот на следната недела, но за тоа допрва ќе се дискутира, изјави денес министерот за здравство, Венко ...

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

Press24 - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Филипче: Се размислува за дозвола за индивидуалните спортови

Слободен Печат - 08.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче, на денешната прес конференција најави дека од карантин наскоро ќе излезе и спортот. Според министерот, враќањето на спортот во државата ќе оди постепено.

Било кој масовен собир е исклучително висок ризик да се зголеми ширењето на вирусот, предупреди Филипче

+инфо - 08.05.2020

Било кој масовен собир е исклучително висок ризик да се зголеми ширење на вирусот, предупреди министерот Филипче одговарјаќи за тоа што се случи на литијата во Струга како и за најавата дека ИВЗ од 12 ќе го отвори џамиите за верниците.

Министерот за здравство порача дека е рано е да се дискутира за отворање на аеродромите

Макфакс - 08.05.2020

Сѐ уште е рано да се размислува за отворање на аеродромите, рече денеска министерот за здравство Венко Филипче. Тој потсети дека и натаму е на сила препораката граѓаните што стигнуваат во земјава да одат во државен карантин во времетраење од 14 дена.

Филипче: Велес има помалку заразени од Прилеп и од Куманово, карантинот и натаму важи

+инфо - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за коронавирусот, таму инциденцата е помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзани со веќе докажаните и се знае кластерот и не е некоја неконтролирана трансмисија и не е потенцијално жариште, имаме увид – одговори ...

Филипче: Се уште е рано да размислуваме за отворање на аеродромите

Press24 - 08.05.2020

Сметам дека е се уште рано да размислуваме за отворање на аеродромите заради тоа што тоа отвора понатаму сериозни прашања за тоа од каде доаѓаат луѓето, голем број на граѓани ќе стигнат, кажа министерот за здравство Венко Филипче на денешната ...

Филипче: Велес не е ново жариште, нема неконтролиран пренос на зараза

360 степени - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот, бидејќи сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес конференција.

Образовните институции, автошколите и сите што работат преку шалтер ќе бидат први што ќе започнат со работа

Скопје24 - 08.05.2020

Доколку и во текот на утрешниот ден продолжи трендот на намалување на бројот на новозаразени, како што беше во последните две недели, ќе биде препорачано да има отворање на институциите, но тоа ќе биде постепено, изјави министерот за здравство Венко ...

Филипче: Рано е да размислуваме за отворање на аеродромите, препораката за државен карантин останува

А1 On - 08.05.2020

Се уште е рано да се размислува за отворањето на аеродромите, рече денес министерот за здравство Венко Филипче. Тој потсети дека се уште е на сила препораката граѓаните што стигнуваат во земјава да одат во државен карантин во времетраење од 14 дена.

Филипче уверува: Велес не е ново жариште, ковид ситуацијата таму е под контрола

Нова ТВ - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Спортот полека ќе се враќа по корона кризата – прво индивидуалните, а потоа колективните спортови

Sport M - 08.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче, на денешната прес конференција најави дека од карантин наскоро ќе излезе и спортот. Според министерот, враќањето на спортот во државата ќе оди постепено.

Спортските обложувалници пред отворање, фудбалските клубови во карантин -Филипче најави нови детали за утре

Дриблинг - 08.05.2020

Домашната кошарка и ракомет нема да ни понудат спортски адреналин ова лето, сезоните се поништени а во фокусот остана домашниот фудбал. Сезоната ќе се доигра? Ова не го знае ни министерот за здравство на Македонија, Венко Филипче.

Министерот за здравство порача дека е рано е да се дискутира за отворање на аеродромите

Скопје24 - 08.05.2020

Сѐ уште е рано да се размислува за отворање на аеродромите, рече денеска министерот за здравство, Венко Филипче. Тој потсети дека и натаму е во сила препораката граѓаните што стигнуваат во земјата да одат во државен карантин во времетраење од 14 ...

Постепеното враќањето во нормала ќе зависи од бројките на новодијагностицирани, порача Филипче

Слободен Печат - 08.05.2020

Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, најави денеска ...

Филипче: Прво ќе се отвораат едукативните институции, автошколите и секој кој работи со шалтери

Press24 - 08.05.2020

Ако трендот и во текот на утрешниот ден покажува намалување на бројот на новозаразени, како што беше во последниве две недели, ќе биде препорачано да биде отворање на институциите, но постепено, изјави министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Постепеното враќањето во нормала ќе зависи од бројките на новодијагностицирани

Press24 - 08.05.2020

Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, најави денеска ...

Филипче: Комисијата предлага полицискиот час викендов да почне во 19:00

Локално - 08.05.2020

-На состанокот беше разговарано за предложување на полицискиот час за викендов да биде од 19 до 5 часот , како предлог ќе го доставиме на денешната владина седница, која е закажана за денес во 18 часот, изјави денеска министерот за здравство Венко ...

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

Frontline - 08.05.2020

Министерот на денешниот прес појасни дека иако во Велес има зголемен број на заразени, ситуацијата е под контрола бидејќи е позната кластер-групата на заразени кои имале контакт со позитивни на Ковид-19.

Постепеното враќање во нормала ќе зависи од бројките на новодијагностицирани, порача Филипче

CivilMedia - 08.05.2020

Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, најави денеска ...

Филипче: 20 оздравени, 14 новозаболени од Ковид -19, даден предлог полициски час за викенд да трае од 19 до 05 часот

Frontline - 08.05.2020

Досега има вкупно 90 починати, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес конференција Регистрирани 20 оздравени пациенти, еден починат од Тетово. Направени се 242 теста во последното деноноќие, 14 новодијагностицирани.

(ВИДЕО) Филипче: Се сретнав со реисот и архиепископот и инсистирав да се почитуваат мерките

Либертас - 08.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче, на денешниот прес изјави дека се сретнал со реисот и архиепископот и инсистирал мерките за заштита (забрана за собири на повеќе од две лица) да се почитуваат мерките.

Уште е рано да размислуваме за отворање на аеродромите, рече Филипче

Република - 08.05.2020

Сметам дека е се уште рано да размислуваме за отворање на аеродромите заради тоа што тоа отвора понатаму сериозни прашања за тоа од каде доаѓаат луѓето, голем број на граѓани ќе стигнат, кажа министерот за здравство Венко Филипче на денешната ...

Филипче: Полицискиот час за викенди да почнува во 19 часот

24Инфо - 08.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче на прес конференција рече дека Комисијата за заразни болести утрово по комуникација со Централниот штаб во Влдата дале предлог за намалување на полицискиот час за викендите.

Министерот за здравство порача дека е рано е да се дискутира за отворање на аеродромите

Точка - 08.05.2020

Сѐ уште е рано да се размислува за отворање на аеродромите, рече денеска министерот за здравство, Венко Филипче. Тој потсети дека и натаму е во сила препораката граѓаните што стигнуваат во земјата да одат во државен карантин во времетраење од 14 ...

Се чека владината седница: Дали викендов ќе има полициски час од 19 до 5 часот?

Вечер Прес - 08.05.2020

Претстојниот викенд полицискиот час да почнува од 19 часот и да трае до 5 часот наутро следниот ден, предлага Комисијата за заразни болести. Како што кажа министерот Венко Филипче на прес конференцијата, на денешниот состанок на Комисијата била ...

Филипче го кажа својот став за одржувањето на изборите

Фактор - 08.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче денеска изјави дека во однос на изборите се внимателни. Вели дека ги следат бројките во градови, региони, и врз основа на тоа ќе носат одлуки, кои мора да бидат издржани.

Фирмите кои ќе воспостават шалтерски систем за работа ќе имаат приоритет за отварање

еМагазин - 08.05.2020

Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, најави денеска ...

Авто школите први би почнале со работа, како и индивидуалните спортови, порача Филипче

24Инфо - 08.05.2020

Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, најави денеска ...

Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија

Опсервер - 08.05.2020

Скопје, 8 мај 2020 () – Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција.

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

еМагазин - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот, бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство, Венко Филипче на ...

ВИДЕО: Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија, рече Филипче

Либертас - 08.05.2020

– Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција.

Полицискиот час за викенд да биде од 19 до 5 часот, побара Филипче

Kumanovo News - 08.05.2020

Комисијата за заразни болести предложиле до Владата полицискиот час за време на викенд да биде од 19 до 5 часот наредниот ден. „Утрово имавме состанок на Комисијата за заразни болести и во однос на дел од дискусиите предложивме полицискиот час за ...

Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија

24Инфо - 08.05.2020

Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција. -Во однос на изборите и во овој момент сме внимателни во ...

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

Вечер Прес - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Филипче најави: Институциите постепено ќе се отвараат, а индивидуалните спортови први ќе се активираат

Локално - 08.05.2020

-Доколку утрешната бројка е повторно помала вклучувајќи ја и денешната, ќе биде препорачано отворање на институциите постепено, авто школите ќе бидат први кои ќе ги организираат обуките, ова ќе биде разговарано на утрешниот состанок, изјави Филипче.

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

Бизнис Вести - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Постепеното враќање во нормала ќе зависи од бројките на новодијагностицирани, порача Филипче

Вечер Прес - 08.05.2020

Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, најави денеска ...

Филипче: Комисијата ќе предложи полицискиот час викендов да почне во 19:00

Бриф - 08.05.2020

Здравствените власти ќе предложат полицискиот час за време на престојниот викенд да почне во 19:00 часот, а да заврши во 05:00 часот следниот ден, објави на денешната прес конфернција министерот за здравство, Венко Филипче.

Полицискиот час за викендов да биде од 19 часот, предлага Комисијата за заразни болести

еМагазин - 08.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче на денешната прес конференција информираше дека на состанок на Комисијата за заразни болести утрово е предложено полицискиот час викендов да трае од 19 навечер до 5 часот наутро.

Постепеното враќањето во нормала ќе зависи од бројките на новодијагностицирани, порача Филипче

Опсервер - 08.05.2020

Скопје, 8 мај 2020 () – Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на ...

ВИДЕО: Комисија за заразни болести со предлог полицискиот час викендов да трае од 19 часот до 5 наутро

Либертас - 08.05.2020

На состанок на Комисија за заразни болести предложивме полицискиот час во време на викендот да почне 19 до 5 наутро, информира министерот за здравство Венко Филипче. – За олабавување на мерките за следната недела останува да ја следиме состојба и во ...

Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија

Локално - 08.05.2020

Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција. -Во однос на изборите и во овој момент сме внимателни во ...

Предлог: Полицискиот час за викенд да биде од 19 до 5

Тера - 08.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче денес на прес-конференција рече дека утрово имале состанок на Комисијата за заразни болести и во однос на дел од дискусиите предложиле полицискиот час за викенд да почнува од 19 часот и таквиот предлог е ...

Разлабување на мерките од следната недела

Република - 08.05.2020

Тестовите последните денови покажуваат намалување на бројот на заболени од Ковид 19, според кои околу пет отсто од тестираните се позитивни, поради што може од наредната недела да се размислува за олабавување на мерките – соопшти министерстерот за ...

Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија

Вечер Прес - 08.05.2020

Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција. -Во однос на изборите и во овој момент сме внимателни во ...

Одлуката за изборите согласно препораките на стручната комисија

CivilMedia - 08.05.2020

Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција. -Во однос на изборите и во овој момент сме внимателни во ...

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

CivilMedia - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

Локално - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Денеска ќе се знае одлуката за полицискиот час за викенд, во сабота ќе се одлучува за олабавување на мерките

Скопје инфо - 08.05.2020

Колку време за слободно движење ќе имаат граѓаните претстојниот викенд, денеска ќе одлучуваат Комисијата за заразни болести и владиниот кризен штаб. Дали ќе има намалување на полицискиот час според Филипче ќе зависи од денешниот здравствен билтен на ...

ФИЛИПЧЕ: Велес го држиме под контрола, го знаеме кластерот за ширење на коронавирусот

Денешен - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Јанушев: Велес станува ново потенцијално жариште на коронавирус!

Република - 08.05.2020

Велес станува ново потенцијално жариште на епидемијата, вчера се регистрирани 9 нови случаи на заболени, а во претходните два дена регистрирани дополнително уште други 9, или само за три дена во Велес има 18 заразени.

Први со работа ќе започнат едукативните институции и оние кои работат со шалтерски систем

MTM - 08.05.2020

Ако трендот и во текот на утрешниот ден покажува намалување на бројот на новозаразени, како што беше во последниве две недели, ќе биде препорачано отворање на институциите, но постепено, изјави министерот за здравство Венко Филипче.

ВИКЕНДОВ СО СКРАТЕНИ ПОЛИЦИСКИ ЧАСОВИ: Комисијата за заразни болести предлага од 19 до 5 часот наутро, како што сега е ...

Денешен - 08.05.2020

Полицискиот час викендов да почнува од 19 часот и да трае до 5 часот наутро следниот ден, предлага Комисијата за заразни болести. Како што информира министерот Венко Филипче, на денешниот состанок на Комисијата била донесена оваа одлука и таа ...

ВИДЕО: Постепеното враќањето во нормала ќе зависи од бројките на новодијагностицирани, порача Филипче

Либертас - 08.05.2020

Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, најави денеска ...

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

Опсервер - 08.05.2020

Скопје, 8 мај 2020 () – Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за ...

Владата закажа седница за попладнево

Кумановски м. - 08.05.2020

Владата на Република Северна Македонија денеска со почеток во 16:00 часот ќе одржи седница. На седницата најверојатно ќе се носи одлуката за полициски час за претстојниот викенд. Според вчерашните најави на министерот за здравство Венко Филипче, ...

Рано е за отварање на аеродромите, вели Филипче

еМагазин - 08.05.2020

На денешната прес-конференција, министерот Венко Филипче посочи дека се уште е рано да се отворат аеродромите во земјава. „Сѐ уште е рано да размислуваме за отворање на аеродромите. Тоа отвора други прашања за тоа од каде доаѓаат луѓето.

Кога ќе се отворат македонските аеродроми?

Фактор - 08.05.2020

Mинистерот за здравство, Венко Филипче денеска изјави дека сѐ уште е рано да се размислува за отворање на аеродромите. Вели дека отворањето на аеродромите, отвора други прашања за тоа од каде доаѓаат луѓето. „Голема бројка на граѓани ќе стигнат.

Почнува масовен скрининг на ковид-19 во Македонија-први на тест здравствените работници

Вечер Прес - 08.05.2020

Како што информираше министерот за здравство Венко Филипче предвидено е со овој скрининг да бидат опфатени одредени категории на граѓани и тоа во првата фаза ќе бидат вклучени здравствени работници, вработени во градинките, во домовите за стари лица.

Филипче: Епидемиската крива бележи пад од 15 април, 68,7 отсто од заболените се водат како оздравени

Локално - 08.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче објави дека епидемиската крива бележи пад од 15 април. -Според исходот од заболувањето, 25.6% се активни случаи, 68.7% се водат како оздравени, испишани од болница или се со два негативни теста по домашно ...

Филипче: Предложивме полицискиот час за времето на викендот да почнува од 19 часот

Фактор - 08.05.2020

Денеска се регистрирани 20 оздравени пациенти, вели министерот за здравство, Венко Филипче. Има и еден починат пациент од Тетово на возраст од 61 година. Тој починал во болницата „8-ми Септември“.

(ВИДЕО) Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

Либертас - 08.05.2020

– Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Филипче ќе предложи полицискиот час викендов да почнува од 19 часот

Република - 08.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција најави дека по состанокот со Кризниот штаб на денешната владина седница ќе предложи полицискиот час и во сабота и во недела да почне од 19 часот.

Филипче: Велес не е ново жариште, ситуацијата е под контрола

24Инфо - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Филипче смета дека рано е да се дискутира за отворање на аеродромите

Н.Македонија - 08.05.2020

Сѐ уште е рано да се размислува за отворање на аеродромите, рече денеска министерот за здравство, Венко Филипче. Тој потсети дека и натаму е во сила препораката граѓаните што стигнуваат во земјата да одат во државен карантин во времетраење од 14 ...

Први со работа ќе почнат оние што работат со шалтерски систем

Н.Македонија - 08.05.2020

Ако трендот и во текот на утрешниот ден покажува намалување на бројот на новозаразени, како што беше во последниве две недели, ќе биде препорачано отворање на институциите, но постепено, изјави министерот за здравство Венко Филипче.

Се скратува полицискиот час за викендов

Мак. Весник - 08.05.2020

На состанок на Комисија за заразни болести предложивме полицискиот час во време на викендот да почне 19 до 5 наутро, информира министерот за здравство Венко Филипче. – За олабавување на мерките за следната недела останува да ја следиме состојба и во ...

Објавен планот за полициски час за време на викендот

Скопје1 - 08.05.2020

За време на викендот, Комисијата за заразни болести ќе предложи движењето на јавен простор да биде дозволено од пет часот наутро до 19 часот навечер, а Владата на седницата која ќе се одржи попладнево, ќе треба да одлучи дали ќе ја одобри оваа мерка.

Филипче и денеска топката за изборите ја префрли на Комисијата за заразни болести, тие се уште без став

MakPress - 08.05.2020

Препораката на Комисијата за заразни болести базирани на стручен пристап ќе го одреди одржувањето на изборите, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција. -Во однос на изборите и во овој момент сме внимателни во ...

Постепено отварање на објектите ако и утре има мал број на новозаразени

MakPress - 08.05.2020

Од тоа што ќе покажат резултатите од денешните тестирања, дали ќе има помал или поголем број новодијагностицирани заразрени со коронавирусот ќе зависи димензионирањето на натамошните мерки и постепеното отворање на економијата, најави денеска ...

Кластер-групата во Велес е позната нема некоја неконтролирана трансмисија, вели Филипче

MakPress - 08.05.2020

Велес не е ново жариште за ширење на коронавирусот бидејќи инциденцата е многу мала, помала и од Куманово и од Прилеп. Сите случаи се поврзни со веќе докажани пациенти, односно дефиниран е кластерот, изјави министерот за здравство Венко Филипче на ...

Здравствените власти ќе дискутираат за изборите

Алсат-М - 07.05.2020

Досега во Комисијата за заразни болести и во Министерството за здравство не е разгледана можноста за одржување на избори, изјави министерот Здравствените власти ќе дискутираат за изборитеВенко Филипче, кој додаде дека приоритет останува здравјето на ...

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

ТВ21 - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

Утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час, а во сабота за олабавување на мерките

Канал5 - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за претстојниот викенд, а веќе во сабота ќе се разгледаат можностите за олабавување на мерките кои би важеле од следната недела.

Утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час, а во сабота за олабавување на мерките

ТВ21 - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за претстојниот викенд, а веќе во сабота ќе се разгледаат можностите за олабавување на мерките кои би важеле од следната недела.

Филипче: Утре ќе се разговара дали се создадени услови за одржување на изборите

Канал5 - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче утринава беше гостин во ,,Здраво Македонија“ тој рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките .

Филипче: Утре ќе се разговара дали полицискиот час ќе продолжи

Алсат-М - 07.05.2020

Министерот за здравство, Вено Филипче во своето денешно гостување на Канал-5 ТВ информираше дека утре ќе се разговара дали ќе има продолжување на полицискиот час и дали се создадени улови за одржување на изборите.

Филипче: Утре ќе се разговара за полицискиот час и изборите

Фокус - 07.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче во денешното гостување во емисијата „Здраво Македонија“ на Канал 5 порача дека во текот на утрешниот ден ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките.

Ќе се прави скрининг на вработените во детските градинки, за да бидат сигурни децата, вели Филипче

Фокус - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција истакна дека има скок на новодијагностицирани пациенти. „Денеска имаме зголемување на бројот на нови дијагностицирани. Во следниве денови ќе следиме дали оваа бројка ќе покаже ...

Филипче: Пристигна опрема од ЕУ вредна 3,2 милиони евра (ВИДЕО)

Канал5 - 07.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче на прес конференција ќе информира за најновата состојба со Ковид-19. Во моментов има 404 активни заболени , направени се 332 теста. денеска има нов скок на новозаболени пациенти , но ќе го следиме резултатот и ...

Утре Комисијата за заразни болести ќе одлучува за условите за одржување на изборите

Канал5 - 07.05.2020

Комисијата за заразни болести утре ќе носи одлука кога ќе има услови за одржување на избори. Министерот за здравство вели во овој момент е рано да се каже дали има услови за одржување на избори.

Ќе следиме дали е варијација или тренд денешниот зголемен број на заболени од КОВИД-19, рече Филипче

Сакам да кажам - 07.05.2020

Комисијата за заразни болести утре заедно со Кризниот штаб во Владата ќе разговараат за тоа како ќе биде регулиран полицискиот час за претстојниот викенд, а в сабота ќе разговараат и ќе анализираат за тоа какви мерки ќе важат од следната недела, ...

Утре ќе се знае за полицискиот час за викендот, а во сабота дали ќе има олабавување на мерките

Фокус - 07.05.2020

На утрешниот состанок на Штабот во Владата на кој ќе се вклучи и Комисијата за заразни болести ќе се дискутира за тоа како ќе се регулира забраната за движење за време на викендот, а на состанокот в сабота ќе се знае дали ќе има олабавување на ...

Од наредната недела почнува скринингот за Ковид 19

Канал5 - 07.05.2020

И стоматолозите ќе бидат дел од скринингот што ќе започне наредната недела. И тие ќе земаат брисеви дел од критичните категории на лекари, полицајци, таксисти, возачи на автобуси, негователки во градинки, вработени на шалтер.

На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори, тврди Филипче

ТВ21 - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес. На новинарско прашање дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките ...

Бројот на новозаболени ќе одлучи за должината на полицискиот час

Телма - 07.05.2020

Скокот на новодијагностицирани во изминативе 24 часа ја стави во дилема Комисијата за заразни болести и кризниот штаб на кој начин да биде регулиран полицискиот час за претстојниот викенд и деновите потоа.

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

ММС - 07.05.2020

Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното гостување во емисијата ...

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

Кајгана - 07.05.2020

– Ќе почекаме да видиме какви ќе бидат бројките и анализите во текот на утрешниот состанок, какви ќе бидат препораките за олабавување на мерките од почетокот на следната недела, препораките, како препораки, начинот на кој треба да се функционира во ...

Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките, најави Филипче

МКД - 07.05.2020

Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во емисија на Канал 5.

Од следната недела почнува скрининг за коронавирус на лекарите и вработените во градинките

Макфакс - 07.05.2020

Завршен е планот за скринингот на населението за детектирање асимптоматски групи на заболени од Ковид-19, од страна на Центарот за јавно здравје и Институтот за јавно здравје, информираше министерот за здравство Венко Филипче.

В сабота ќе се одлучува за отворање на кафулињата и рестораните

Макфакс - 07.05.2020

На утрешниот состанок на Комисијата за заразни болести ќе се вклучи и владиниот кризен штаб, на кој ќе се одлучува како ќе се регулира полицискиот час за време на викендот, извести министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Утре ќе се дискутира за полицискиот час за време на викенд – апелирам да се почитуваат сите мерки

Скопје24 - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче ја одржа редовната прес-конференција. Засега остануваат на сила сите мерки и апелирам сите граѓани да ги почитуваат. Центарот за ЈЗ и Институтот за ЈЗ го завршија планот за скринингот кој треба да почне ...

На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори, тврди Филипче

ММС - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес. На новинарско прашање дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките ...

Филипче: Утре ќе се знае за полицискиот час за викенд – во сабота за мерките од следната недела

Press24 - 07.05.2020

На утрешниот состанок на штабот во Владата на кој ќе се вклучи и Комисијата за заразни болести ќе се дискутира за тоа како ќе се регулира забраната за движење за време на викендот, а на состанокот во сабота ќе се знае дали ќе има олабавување на ...

На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори, тврди Филипче

Кајгана - 07.05.2020

На новинарско прашање дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките чинители во државата, Филипче посочи дека заклучно со денешниот состанок на Комисијата, не станало збор на оваа тема.

Филипче: На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори

Press24 - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес. На новинарско прашање дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките ...

На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори, тврди Филипче

Нетпрес - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес и апелираше да не се политизира нејзината работа.

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

ММС - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот , кој ќе почне следната ...

На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори, тврди Филипчe

Слободен Печат - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес и апелираше да не се политизира нејзината работа.

Филипче: Бројот на тестови се намалува бидејќи нема пациенти- утре ќе се разговара дали има услови за избори

Press24 - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче утринава беше гостин во ,,Здраво Македонија“ на Канал 5 , тој рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките .

Филипче: Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

Press24 - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

Филипче: Утре ќе се разговара за изборите и дали ќе се скрати полицискиот час

+инфо - 07.05.2020

Утре ќе се разговара дали ќе има продолжување на полицискиот час и дали се создадени улови за одржување на изборите, рече министерот за здравство Венко Филипче утринава во емисијата „Здраво Македонија“ на Канал 5.

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

Курир - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

(ВИДЕО) Здравствените власти утре ќе разговараат дали и кога се можни избори

360 степени - 07.05.2020

Министерот Филипче вели дека се намалува бројот на пациенти со симптоми на коронавирус, што е причина за намалување на бројот на тестирања. Сепак, од следната недела најавува тестирања на можни асимптоматски носители на вирусот Здравствените власти ...

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

Кајгана - 07.05.2020

Скопје, 7 мај 2020 (МИА) – Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките.

Филипче најави разгледување олабавување на рестрикциите и одржување на изборите

Нетпрес - 07.05.2020

Здравствените власти во петок, врз основа на анализите и статистиките за ситуацијата со коронавирусот, ќе разговараат дали и кога е можно одржување избори, како и дали има простор за олабавување на мерките за заштита од следната седмица, најавува ...

Здравствените власти утре ќе расправаат за полицискиот час и за изборите

Р.С.Европа - 07.05.2020

Според досегашните анализи што се однесуваат на актуелната состојба со корона вирусот во земјава, утре здравствените власти ќе разговараат дали наскоро ќе може да очекуваме релаксирање на мерките, првенствено на полицискиот час, најави министерот за ...

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

Независен - 07.05.2020

ФОто: Б. Грданоски Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното ...

Филипче: Ќе го следиме денешниот раст на новозаболени со ковид-19

360 степени - 07.05.2020

Во денешната статистика Министерството за здравство информираше дека потврдени се 33 новозаболени лица со ковид-19, 22 оздравени и еден починат. Бројот на новозаболените за последните 24 часа се зголеми во однос на изминатите денови кога бројките ...

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

Независен - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

Филипче: Пристигнаа нови 20 монитори и медицинска заштитна опрема како помош од ЕУ

Press24 - 07.05.2020

Денеска регистрирани 22 оздравени пациенти, а 33 новозаболени од корона вирусот и еден починат пациент, рече на прес конференција министерот за здравство Венко Филипче. Вкупната бројка на заразени пациенти од почетокот на епидемијата па досега ...

Од наредната недела скрининг за Ковид-19 кај здравствените работници, вработените во градинките и домовите за стари ...

А1 On - 07.05.2020

Завршен е планот за скринингот на населението за детектирање асимптоматски групи на заболени од Ковид-19, од страна на Центарот за јавно здравје и Институтот за јавно здравје, информираше министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Од наредната недела скрининг за ковид-19 со 400-500 тестови на ден

МКД - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека од наредната недела ќе почне скрининг на граѓаните со по 400 до 500 тестови на ден со ПСР тестови, а тестирањето ќе оди преку матичните лекари и матичните стоматолози.

Филипче: Утре ќе се разговара за полицискиот час и за изборите

Скопје24 - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче утринава беше гостин во ,,Здраво Македонија“ на Канал 5. Тој рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките.

Ќе се тестираат вработените во детските градинки

Слободен Печат - 07.05.2020

Истото важи и за здравствените работници и вработените во домовите за стари лица, тие ни се приоритетна група, рече Филипче. Центарот за јавно здравје и Институтот за јавно здравје утврдиле дека за скринигот ќе се земаат брисеви од стоматолозите, од ...

Филипче до Мицкоски: Не ја политизирајте работата на Комисијата за заразни болести

+инфо - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче порача да не се политизира работата на Комисијатаза заразни болести, одговарајќи на прозивката од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, министерот Филипче и Комисијата за заразни болести да постапат како ...

Полицискиот час за време на викенд ќе се дискутира утре

Кајгана - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче ја одржа редовната прес-конференција на која информираше за ситуацијата со COVID-19. Како што беше претходно објавено, денеска се регистрирани 33 нови случаи и тоа во: Скопје-11, Куманово-2, Штип-1, Прилеп-5, ...

Утре ќе се регулира полицискиот час за викендот, в сабота ќе се одлучува за новите „помеки“ мерки на рестрикција

А1 On - 07.05.2020

На утрешниот состанок на Комисијата за заразни болести ќе се вклучи и владиниот кризен штаб, на кој ќе се одлучува како ќе се регулира полицискиот час за време на викендот, извести министерот за здравство, Венко Филипче.

Зголемувањето на новозаразени ќе се следи, следува скрининг

Р.С.Европа - 07.05.2020

Денеска имаме скок на новодијагностицирани пациенти и тоа ќе биде следено да се утврди дали ќе биде варијација или ќе стане тренд. Досега имавме неколку вакви случаи, па ќе се следи во текот на утрешниот ден и в сабота, па ќе следат дополнителни ...

Набрзо нов пристап до инфективната клиника, ПЕТ центарот ставен во функција

Независен - 07.05.2020

Фото: Б. Грданоски Новите влезови до хируршкиот ургентен центар и инфективната клиника и целосно асфалтирање на улицата под хируршките клиники веќе привршува и може да биде во функција од почетокот на следната недела.

Филипче: Скринингот ќе ги опфати и вработените во градинките

360 степени - 07.05.2020

Вработените во градинките ќе бидат опфатени со скринингот што министерот за здравство, Венко Филипче, го најави на денешната прес-конференција. Тој соопшти дека, членови на Комисијата за заразни болести заедно со претставници на Министерството за ...

Утре ќе се знае за полицискиот час за викенд – в сабота за мерките од следната недела

360 степени - 07.05.2020

На утрешниот состанок на Штабот во Владата на кој ќе се вклучи и Комисијата за заразни болести ќе се дискутира за тоа како ќе се регулира забраната за движење за време на викендот, а на состанокот в сабота ќе се знае дали ќе има олабавување на ...

Филипче: На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори

МКД - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес и апелираше да не се политизира нејзината работа.

Филипче: Утре ќе се разговара дали ќе се скрати полицискиот час

Слободен Печат - 07.05.2020

Тој рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, но препорача граѓаните да ги почитуваат мерките Утре ќе се разговара дали ќе има продолжување на полицискиот час и дали се создадени улови за одржување на изборите, рече министерот за ...

Стоматолозите со работата можат да почнат следната недела

Слободен Печат - 07.05.2020

Тој денеска на новинарско прашање појасни дека новите влезови на клиниките ќе го олеснат пристапот, но и ќе го решат проблемот со сообраќајниот хаос. Новите влезови до хируршкиот ургентен центар и инфективната клиника и целосно асфалтирање на ...

Покрај матичните лекари и стоматолозите ќе земаат брисеви за скрининг

+инфо - 07.05.2020

Центарот за јавно здравје и Инстиотут за јавно здравје го завршија планот за скрининг и идната недела треба да почне, најави на прес конференција министерот за здравство Венко Филипче. – Некаде околу 400 до 500 тестопви ќе се парват согласно ...

Филипче: Набрзо нов пристап до инфективната клиника, ПЕТ центарот ставен во функција

Press24 - 07.05.2020

Новите влезови до хируршкиот ургентен центар и инфективната клиника и целосно асфалтирање на улицата под хируршките клиники веќе привршува и може да биде во функција од почетокот на следната недела.

Стоматолозите од понеделник да почнат со работа, а ќе земаат и брис за корона вирусот

+инфо - 07.05.2020

Стоматолозите од понеделник треба да почнат со работа, а тие ќе прават и скрининг на пациентите, односно ќе земаат брис за утврдување на присуство на корона вирусот кај пациентите, најави денеска министерот за здравство, Венко Филипче.

Следната недела започнува скрининг во градинки, домови за стари лица, медицинарите

Нова ТВ - 07.05.2020

Се подготвува и листа на пациенти чии интервении беа откажани на клиниките. Овие пациенти ќе имаат приоритет од почетокот на наредната недела кога ќе почнат постепено да функционираат клиниките, информира министерот Филипче .

Утре ќе знаеме колку ќе трае полицискиот час за викендот, а в сабота како ќе се движиме од понеделник

ММС - 07.05.2020

Утре ќе се одржи состанок на штабот во Владата на кој ќе се вклучи и Комисијата за заразни болести. На состонокот треба да се дискутира како ќе се одвива забраната за движење, односно полицискиот час за време на викендот.

Скринигот започнува следната недела: И матичните стоматолози ќе земаат брисеви

ММС - 07.05.2020

Планот за скриниг на Центарот и Институтот за јавно здравје е завршен и треба да почне од следната недела, информираше министерот за здравство Венко Филипче. Предвидено е да се прават од 400 до 500 тестови согласно индикациите по критични групи ...

Изборите не биле на дневен ред на Комисијата за заразни болести

+инфо - 07.05.2020

На Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес, одговори и денеска министерот за здравство, Венко Филипче, а во врска со тоа дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките фактори во државата.

Утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час, а во сабота за олабавување на мерките

Сител - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за претстојниот викенд, а веќе во сабота ќе се разгледаат можностите за олабавување на мерките кои би важеле од следната недела.

Полицискиот час утре ќе се крати, во градинките прво тест за воспитачките, па прием на деца

+инфо - 07.05.2020

Утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за викендот, а в сабота ќе се разгледа можноста за олабавување на мерките од следната недела, најави денеска министерот Филипче. На денешната прес-конференција, Филипче посочи дека двата дена ...

На Комисијата за заразни болести не се разговарало за изборите

Р.С.Европа - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција изјави дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес и апелираше да не се политизира нејзината работа.

Имунолошкиот пасош за патување засега е само размислување

Кајгана - 07.05.2020

Скопје, 7 мај 2020 (МИА) – Примената на имунолошкиот пасош за да може граѓаните да патуваат засега е само на ниво на расмислување во повеќе земји, па и кај нас. Министерот за здравство Венко Филипче во одговор на новинарско прашање денеска рече дека ...

Филипче со апел: Да не се политизира работата на Комисијата за заразни болести

360 степени - 07.05.2020

Сето ова време се работеше исклучително професионално и во интерес на јавното здравје, никогаш во интерес на политиката, вели министерот за здравство Министерот за здравство Венко Филипче денеска упати апел да не се политизира работата на Комисијата ...

Утре ќе се знае одлуката за полицискиот час за викенд, во сабота ќе се одлучува за олабавување на мерките

Сител - 07.05.2020

Колку време за слободно движење ќе имаат граѓаните претстојниот викенд, утре ќе одлучуваат Комисијата за заразни болести и владиниот кризен штаб. Дали ќе има намалување на полицискиот час според Филипче ќе зависи од утрешниот здравствен билтен на ...

Прво на тест за корона, па на операција, ПЕТ центарот почна да снима

+инфо - 07.05.2020

Веќе се подготвуваат листи на пациенти чиишто интервенции биле откажани, тие имаат приоритет, но пред операција прво ќе бидат тестирани дали се позитивни или негативни на вирусот, за да се заштитат вработените на клиниките.

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, се бара решение како ќе работат

Нетпрес - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, се бара решение како ќе работат

Скопје24 - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

До сабота ќе се знае за олабавување на мерките и за времетраење на полицискиот час!

Струмица Денес - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за претстојниот викенд, а веќе во сабота ќе се разгледаат можностите за олабавување на мерките кои би важеле од следната недела.

Филипче: Утре ќе се разговара за полицискиот час и изборите

Курир - 07.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче во денешното гостување во емисијата „Здраво Македонија“ на Канал 5 порача дека во текот на утрешниот ден ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките.

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

Скопје инфо - 07.05.2020

Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното гостување во емисијата ...

Филипче: Утре ќе разговараме дали и кога се можни избори

24Инфо - 07.05.2020

Врз основа на анализите и статистиките за ситуацијата со коронавирусот здравствените власти утре ќе разговараат дали и кога се можни избори, како и дали има простор за олабавување на мерките за заштита од следната седмица, најавува за Канал 5 ...

Филипче: Во текот на утрешниот ден ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

Локално - 07.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче во денешното гостување во емисијата „Здраво Македонија“ на Канал 5 порача дека во текот на утрешниот ден ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките.

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

Република - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

За полицискиот час и изборите ќе се пресече утре на состанокот на здравствените власти

Фактор - 07.05.2020

Во согласност со досегашните анализи кои се однесуваат на актуелната состојба со корона вирусот во земјава, во текот на утрешниот ден здравствените власти ќе разговараат дали наскоро ќе може да очекуваме релаксирање на мерките, првенствено на ...

(ВИДЕО) Филипче: Утре ќе се разговара за полицискиот час и за изборите

Либертас - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче утринава беше гостин во ,,Здраво Македонија“ на Канал 5 . Тој рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките.

Ќе се тестираат лекарите и вработените во градинките

Република - 07.05.2020

Завршен е планот за скринингот на населението за детектирање асимптоматски групи на заболени од Ковид-19, од страна на Центарот за јавно здравје и Институтот за јавно здравје, информираше министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Стигнаа 20 монитори помош од ЕУ,маски, хируршки маски, ракавици во вредност од 3,2 милиони евра

24Инфо - 07.05.2020

Денеска регистрирани 22 оздравени пациенти, а 33 новозаболени од корона вирусот и еден починат пациент, рече на прес конференција министерот за здравство Венко Филипче. Вкупната бројка на заразени пациенти од почетокот на епидемијата па досега ...

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

Frontline - 07.05.2020

Бараме решение кое ќе може да се имплементира. На решението уште работат експертите. Верувам дека до понеделник тоа ќе биде готово, изјави министерот Филипче. Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за ...

Утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час, а в сабота за олабавување на мерките

Република - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за претстојниот викенд, а веќе во сабота ќе се разгледаат можностите за олабавување на мерките кои би важеле од следната недела.

Филипче: Утре ќе се разговара за полицискиот час и изборите

Тера - 07.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче во денешното гостување во емисијата „Здраво Македонија“ на Канал 5 порача дека во текот на утрешниот ден ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките.

Филипче: Од следна недела почнува скринингот за ковид 19

24Инфо - 07.05.2020

Од следната недела почнува скринингот во земјава. Брисеви ќе се земаат и преку матичните лекари, но и преку стоматолозите- вели Филипче. Според него ќе бидат опфатени сите ризични групи за ...

Од следната недела почнува скрининг за коронавирус на лекарите и вработените во градинките

Точка - 07.05.2020

Завршен е планот за скринингот на населението за детектирање асимптоматски групи на заболени од Ковид-19 од страна на Центарот за јавно здравје и Институтот за јавно здравје, информираше министерот за здравство, Венко Филипче.

Утре ќе се одлучува за полицискиот час за претстојниот викенд

Кумановски м. - 07.05.2020

Ден пред да почне викендот, Штабот и Комисијата за заразни болести ќе одлучуваат како ќе се одвива движењето во сабота и недела. Полицискиот час изминатиот викенд поради првомајските празници започнуваше во 2 часот, а за овој викенд ќе се одлучува ...

Филипче: Утре ќе се разговара за полицискиот час и за изборите

iPortal - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче утринава беше гостин во ,,Здраво Македонија“ на Канал 5 . Тој рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките.

Скринингот ќе го прават матичните стоматолози

Фактор - 07.05.2020

Центарот за Јавно здравје Скопје и Институтот за јавно здравје го завршија планот за тоа како ќе се реализира скринигот кој треба да почне од следната недела. Министерот за здравство, Венко Филипче најави дека ќе се прават од 400 до 500 тестови ...

(ВИДЕО) Филипче: Утре ќе дискутираме за полицискиот час викендов, а во сабота за од понеделник

Либертас - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес конференција соопшти дека на утрешниот состанок на Комисијата за заразни болести ќе се дискутира за тоа каков ќе биде полицискиот час за време на викендот, додека во сабота ќе се дискутира за ...

Филипче: Укинувањето на полицискиот час ќе зависи од растот на новозаболени со Ковид-19

Локално - 07.05.2020

На денешната прес-конференција министерот Венко Филипче изјави дека ќе се следи растот на новозаболени со коронавирусот и па според нив ќе се одреди дали ќе се укине полицискиот час. -На утрешниот состанок ќе се дискутира како ќе биде регулиран ...

Утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час, а во сабота за олабавување на мерките

Вечер Прес - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за претстојниот викенд, а веќе во сабота ќе се разгледаат можностите за олабавување на мерките кои би важеле од следната недела.

Нови препораки: Еве кога ќе се знае за времетраењето на полицискиот час и за олабавување на мерките

Бизнис Вести - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за претстојниот викенд, а веќе во сабота ќе се разгледаат можностите за олабавување на мерките кои би важеле од следната недела.

Во сред дебата за избори, раст на бројот на заболени со коронавирусот

еМагазин - 07.05.2020

Во Македонија денеска се регистрирани 33 нови случаи на заболени со коронавирусот, што е раст во споредба со претходните денови. За скокот на новодијагностицирани пациенти, министерот за здравство, Венко Филипче, на денешната прес конференција рече ...

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

Опсервер - 07.05.2020

Скопје, 7 мај 2020 () – Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките.

На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори, тврди Филипче

24Инфо - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес. На новинарско прашање дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките ...

Набрзо нов пристап до инфективната клиника, ПЕТ центарот ставен во функција

Вечер Прес - 07.05.2020

Новите влезови до хируршкиот ургентен центар и инфективната клиника и целосно асфалтирање на улицата под хируршките клиники веќе привршува и може да биде во функција од почетокот на следната недела.

Утре ќе се разговара дали се создадени услови за одржување на изборите

Граѓански збор - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче утринава беше гостин во ,,Здраво Македонија“ на Канал 5. Тој рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, но сепак, препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките .

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

24Инфо - 07.05.2020

Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното гостување во емисијата ...

Филипче: За да бидат сигурни децата, ќе се прави скрининг на вработените во градинки

Локално - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција истакна дека има скок на новодијагностицирани пациенти. Со скринингот ќе бидат опфатени здравствени работници, вработени во градинките, во домовите за стари лица, припадници на ...

Филипче тврди дека на Комисијата за заразни болести не се разговарало за избори

Вечер Прес - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес. На новинарско прашање дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките чинители во ...

Утре ќе се разговара: Се скратува полицискиот час?

Вечер Прес - 07.05.2020

Утре ќе се разговара дали ќе има продолжување на полицискиот час и дали се создадени улови за одржување на изборите, рече министерот за здравство Венко Филипчe во емисијата „Здраво Македонија“ на Канал 5.

Филипче: Утре ќе се разговара за полицискиот час и за изборите

Скопје инфо - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче, во утринската емисија на „Канал 5“ „Здраво Македонија“ рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, но препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките .

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

CivilMedia - 07.05.2020

Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното гостување во емисијата ...

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

Бриф - 07.05.2020

Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното гостување во емисијата ...

На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори, тврди Филипче (ДПЛ)

Опсервер - 07.05.2020

Скопје, 7 мај 2020 () – Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес и апелираше да не се политизира нејзината работа.

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

Опсервер - 07.05.2020

Скопје, 7 мај 2020 () – Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното ...

ВИДЕО: На Комисијата за заразни болести не сме разговарале за избори, тврди Филипче

Либертас - 07.05.2020

– Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес. На новинарско прашање дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките ...

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

24Инфо - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот , кој ќе почне следната ...

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

еМагазин - 07.05.2020

Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното гостување во емисијата ...

Се прават списоци на пациенти: Операциите ќе почнат со олабавување на мерките

Фактор - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека со олабавување на рестриктивните мерки се очекува да почнат операциите кај оние пациенти, на кои во изминатиот период им беа одложени хирурчките зафати.

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, потоа ќе примаат деца

Вечер Прес - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот , кој ќе почне следната ...

Утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час, а во сабота за олабавување на мерките

24Инфо - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за претстојниот викенд, а веќе во сабота ќе се разгледаат можностите за олабавување на мерките кои би важеле од следната недела.

Набрзо нов пристап до инфективната клиника, ПЕТ центарот ставен во функција

Опсервер - 07.05.2020

Скопје, 7 мај 2020 () – Новите влезови до хируршкиот ургентен центар и инфективната клиника и целосно асфалтирање на улицата под хируршките клиники веќе привршува и може да биде во функција од почетокот на следната недела.

Вo сабота ќе се одлучува за отворање на кафулињата и рестораните

Точка - 07.05.2020

На утрешниот состанок на Комисијата за заразни болести ќе се вклучи и владиниот кризен штаб, на кој ќе се одлучува како ќе се регулира полицискиот час за време на викендот, извести министерот за здравство, Венко Филипче.

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

Frontline - 07.05.2020

Министерот посочи дека најавено е тестирање на асимптоматски носители на вирусот, како што се медицинските лица, вработените во градинки, во јавниот превоз и други групи. Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето ...

ФИЛИПЧЕ: Рано е да се говориза избори, утре ќе расправаме за олабавување на корона-мерките

Денешен - 07.05.2020

Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното гостување во емисијата ...

Утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час, а во сабота за олабавување на мерките

4NEWS - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека утре ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час за претстојниот викенд, а веќе во сабота ќе се разгледаат можностите за олабавување на мерките кои би важеле од следната недела.

Филипче: Бројот на тестови се намалува бидејќи нема пациенти

Скопје инфо - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче утринава беше гостин во ,,Здраво Македонија“ на Канал 5 , тој рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките .

Изборите досега не беа тема на Комисијата за заразни болести

CivilMedia - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес. На новинарско прашање дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките ...

Денеска ќе се разговара за времетраењето на полицискиот час, утре за евентуално олабавување на мерките

Frontline - 07.05.2020

Филипче посочи дека двата дена ќе се анализираат случаите на новодијагностицирани пациенти пред да бидат донесени какви било препораки. Министерот за здравство Венко Филипче на вчерашната прес конференција најави дека денеска ќе се разговара за ...

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

CivilMedia - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

Скокот на новодијагностицирани ја стави во дилема Комисијата за заразни болести и кризниот штаб за полицискиот час

Република - 07.05.2020

Скокот на новодијагностицирани во изминативе 24 часа ја стави во дилема Комисијата за заразни болести и кризниот штаб на кој начин да биде регулиран полицискиот час за претстојниот викенд и деновите потоа.

На Комисијата за заразни болести не e разговарано за избори

Frontline - 07.05.2020

Приоритет е заштитата на здравјето во смисла на димензионирање на мерките исклучиво согласно бројот на новодијагностицирани, нивната поврзаност, кластерите и.т.н, рече Филипче. Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на ...

Филипче: Утре ќе се разговара за полицискиот час и за изборите

Република - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче, во утринската емисија на „Канал 5“ „Здраво Македонија“ рече дека се намалува бројот на заразени во земјава, но препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките .

Сите вработени во градинките ќе бидат тестирани, уште се бара решение како ќе работат

iPortal - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

Филипче: Утре ќе се разговара за изборите и за олабавување на мерките

Скопје инфо - 07.05.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче во денешното гостување во емисијата „Здраво Македонија“ на Канал 5 порача дека во текот на утрешниот ден ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките.

Филипче најави тестирање на сите вработени во градинките, нема објаснување што со децата ако се заразат следниот ден

Денешен - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

За полицискиот час и за изборите ќе се разговара утре

Н.Македонија - 07.05.2020

Во текот на утрешниот ден ќе биде познато дали ќе има ублажување на мерките, како што истакна министерот за здравство Венко Филипче во денешното гостување во емисијата „Здраво Македонија“ на Канал 5.

Од следната недела почнува скрининг за коронавирус на лекарите и вработените во градинките

Н.Македонија - 07.05.2020

Завршен е планот за скринингот на населението за детектирање асимптоматски групи на заболени од ковид-19, од страна на Центарот за јавно здравје и Институтот за јавно здравје, информираше министерот за здравство Венко Филипче.

В сабота ќе се одлучува за отворање на кафулињата и рестораните

Н.Македонија - 07.05.2020

На утрешниот состанок на Комисијата за заразни болести ќе се вклучи и владиниот кризен штаб, на кој ќе се одлучува како ќе се регулира полицискиот час за време на викендот, извести министерот за здравство, Венко Филипче.

Филипче: Утре ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките

MakPress - 07.05.2020

Во овој момент рано е да се каже дали има услови за одржување избори и сето тоа, заедно со враќањето на сите тие процеси ќе зависи од препораките на стручните лица, изјави министерот за здравство Венко Филипче во денешното гостување во емисијата ...

Филипче: Утре ќе се разговара за евентуално укинување на полицискиот час

Магазин - 07.05.2020

Во денешното гостување на утринската програма на Канал 5, министерот за здравство, Венко Филипче порача дека во текот на утрешниот ден ќе се знае дали ќе има олабавување на мерките и намалување на полицискиот час.

На Комисијата за заразни болести не е разгледана можноста за датум за избори

MakPress - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска уште еднаш повтори дека на Комисијата за заразни болести не се разговара за изборите и за изборниот процес. На новинарско прашање дали се разгледува можноста за избори на кои инсистираат политичките ...

Вработените во градинките ќе бидат дел од скринингот кој ќе почне наредна недела

MakPress - 07.05.2020

Работна група составена од членови на Комисијата за заразни болести и Министерството за труд и социјална политика разгледува неколку опции како ќе се организираат градинките. Она што засега е познато е дека, со скринингот, кој ќе почне следната ...

Стоматолозите наредната недела се враќаат во ординациите, ќе бидат дел од скринингот преку земање брис

MakPress - 07.05.2020

Одговарајќи на новинарски прашања во однос на прашањето кога стоматолозите почнуваат со работа, Филипче рече дека можат да почнат да работат следната недела. – Стоматолозите на денешниот утрински состанок на Комисијата на која што присуствуваше и ...

Утре ќе се дискутира за тоа каков ќе биде полицискиот час за време на викендот

Скопје1 - 07.05.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска на прес конференцијата соопшти дека на утрешниот состанок на Комисијата за заразни болести ќе се дискутира за тоа каков ќе биде полицискиот час за време на викендот, додека во сабота ќе се дискутира за ...

Филипче: Ја добивме првата битка со коронавирусот, враќањето на животот во нормала ќе се одвива постепено

Алсат-М - 06.05.2020

Враќањето на животот во нормала ќе се одвива постепено и внимателно. За да помогнеме во следниот период сите ќе мора задолжително да ги почитуваме трите правила: често миење и дезинфицирање раце, одржување најмалку два метра растојание и носење ...

Филипче: Ја добивме првата битка со коронавирусот, враќањето на животот во нормала ќе се одвива постепено

Канал5 - 06.05.2020

Враќањето на животот во нормала ќе се одвива постепено и внимателно. За да помогнеме во следниот период сите ќе мора задолжително да ги почитуваме трите правила: често миење и дезинфицирање раце, одржување најмалку два метра растојание и носење ...

Филипче: Ја добивме првата битка со коронавирусот, враќањето во нормала ќе се одвива постепено

А1 On - 06.05.2020

Враќањето на животот во нормала ќе се одвива постепено и внимателно. За да помогнеме, во следниот период сите ќе мора задолжително да ги почитуваме трите правила: често миење и дезинфицирање раце, одржување најмалку два метра растојание и носење ...

ВИДЕО: Филипче ги злоупотребува лекарите како статисти, наместо да се борат со коронавирусот

Курир - 06.05.2020

Во екот на самата епидемија со коронавирусот, додека докторите треба да бидат на своите работни места и да му ја пружат потребната помош на оние пациенти кои што се заразиле со вирусот, министерот Венко Филипче истите ги користи како статисти.

Филипче: Ја добивме првата битка со коронавирусот

МКД - 06.05.2020

Враќањето на животот во нормала ќе се одвива постепено и внимателно. За да помогнеме во следниот период сите ќе мора задолжително да ги почитуваме трите правила: често миење и дезинфицирање раце, одржување најмалку два метра растојание и носење ...

Ја добивме првата битка со коронавирусот, враќањето на животот во нормала ќе се одвива постепено, вели Филипче

ММС - 06.05.2020

Враќањето на животот во нормала ќе се одвива постепено и внимателно. За да помогнеме во следниот период сите ќе мора задолжително да ги почитуваме трите правила: често миење и дезинфицирање раце, одржување најмалку два метра растојание и носење ...