TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Француски списанија со комплименти за „Јас сум од Титов Велес“

Култура во РМ - 27.03.2009

(Дневник, 27.03.2009) - „Единствен и убав македонски филм“, „Амбициозен во филмската форма, привлекува со своите карактери“, „Јас сум од Титов Велес заслужува аплаузи“ - ова се само дел од одличните критики ...

Французите не штедат фалби за “Јас сум од Титов Велес“

Време - 27.03.2009

Рецензентите од француските филмски магазини и од дневниот печат пишуваат во суперлативи за филмот “Јас сум од Титов Велес“ на Теона Стругар-Митевска, кој од вчера се прикажува во три париски кина, а до крајот ...

Францускиот печат со пофалби за филмот на Теона

Вест - 27.03.2009

Критиката го прифати македонскиот филм во Франција По премиерата на "Јас сум од Титов Велес" во Париз, завчера, каде што 4 недели ќе се прикажува во култното кино "Рефлет Медичи", пристигнаа и првите критики.

Одличен прием на „Јас сум од Титов Велес“ во Франција

Утрински - 27.03.2009

Филмот на Теона Митевска „Јас сум од Титов Велес“ по одличниот прием во францускиот печат, од денеска започнува со француската дистрибуција која ќе се одвива во осум градови низ Франција.

„Јас сум од Титов Велес“ во француските кина

Н.Македонија - 27.03.2009

Со синоќешната премиера на филмот „Јас сум од Титов Велес“ во париското кино „Рефлет Медицис“ започнува француската кинодистрибуција на филмот на Теона Митевска.

Француски списанија со комплименти за „Јас сум од Титов Велес“

Дневник - 26.03.2009

„Единствен и убав македонски филм“, „Амбициозен во филмската форма, привлекува со своите карактери“, „Јас сум од Титов Велес заслужува аплаузи“ - ова се само дел од одличните критики што 20-ина француски ...

Единствен и убав македонски филм

Вечер - 26.03.2009

Јас сум од Титов Велес беше најавен во повеќе од дваесет влијателни весници и магазини во Франција Филмот "Јас сум од Титов Велес" на Теона Стругар Митевска од вчера започна да се прикажува во Франција.

„Јас сум од Титов Велес“ во Париз

Култура во РМ - 25.03.2009

(Дневник, 25.03.2009) - Филмот „Јас сум од Титов Велес“ во режија на Теона Стругар-Митевска од вечерва ќе биде на репертоарот на киното „Рефле Медисиз“ во Париз.

Вечерва премиера на "Јас сум од Титов Велес" во Париз

Вест - 25.03.2009

Филмот на Теона Митевска "Јас сум од Титов Велес" премиерно отвора вечерва во Париз. Како што најавува францускиот дистрибутер "Силкроуд", на проекциите првите три вечери ќе биде присутна и продуцентката и ...

„Јас сум од Титов Велес“ во Париз

Дневник - 25.03.2009

Филмот „Јас сум од Титов Велес“ во режија на Теона Стругар-Митевска од вечерва ќе биде на репертоарот на киното „Рефле Медисиз“ во Париз.