TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МВР осомничи судија

Време - 12.09.2007

РЕСЕН Претседателка на Основниот суд во Ресен и референт во судот биле осомничени дека овозможиле нивен сограѓанин да ја продаде куќата, иако објектот бил под хипотека. Против претседателката на основниот суд и референтот ресенската полиција завчера поднела кривични пријави со кои тие се товарат за ...

Кривични против претседателката на судот и референтка

Вест - 12.09.2007

РАСВЕТЛЕН СЛУЧАЈ НА ЗЛОУПОТРЕБА ВО РЕСЕН Против Љубица С. (57), претседател на Основниот суд во Ресен, Јасна Г. (43), референт во Основниот суд во Ресен, и Кицо Т. (50) од Прилеп, инаку невработен, Одделението за организиран криминал при МВР поднесе кривични пријави под сомнение дека ...

Пријава за претседателката на ресенскиот суд

Утрински - 12.09.2007

Полицијата ја осомничи претседателката на Основниот суд во Ресен Љ.С. (57) дека ја злоупотребила службената положба, во што и' помогнала референтката во судот Ј.Г. (43) и невработениот прилепчанец К.Т.(50). Според пријавата што ја поднесе МВР, претседателката на судот лани не ставила прибелешка во ...

Кривична за претседателката на судот во Ресен

Дневник - 12.09.2007

Полицијата поднела кривична пријава против претседателот на Основниот суд во Ресен, Љубица Саламовска (57), осомничена дека овозможила продажба на зграда за која имало хипотека, соопшти МВР. Против неа е поднесена кривична пријава за злоупотреба на службената положба и овластувања.

Претседателка на суд и референтка криеле документи за хипотеки

Вечер Прес - 12.09.2007

Претседателката на Основниот суд Ресен Љубица Салаковска и референтката на судот Јасна Груевска се товарат дека сокриле документи за хипотека на зграда и куќа, сопственост на Кицо Тасевски од Прилеп, за тој да може да ги продаде Претседателката на ресенскиот основен суд, Љубица Салаковска и ...

Кривична пријава за судијка од Ресен

А1 - 11.09.2007

Кривична пријава за злоупотреба на службената должност е поднесена против претседателката на Основниот суд во Ресен Љубица Саламоска, соопшти денеска полицијата. Таа е осомничена дека во 2006 година, иако знаела, не заверила налог во Судскиот регистар за недвижен имот на индивидуална станбена ...

Ресенската полиција поднесе кривична пријава против претседателката на основниот суд во Ресен

Канал5 - 11.09.2007

Ресенската полиција поднесе кривична пријава против претседателката на основниот суд во Ресен, Љубица Саламоска за пречекорување на овластувањата зошто дозволила да се продаде објект ставен под хипотека. Ресенската полиција поднесе кривична пријава против претседателката на основниот суд во Ресен, ...