TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фрлена бомба "кашикара" во дворот на АД"Авто Прогрес" во Тетово

Вест - 24.05.2002

Завчера во Тетово, еден час по полноќ непознато лице фрлило експлозивна направа во кругот на АД "Авто Прогрес". Бомбата "кашикара"експлодирала а од силната детонација биле оштетени 17 прозорски стакла од фабриката, магацинскиот простор и управната зграда.

14-годишно момче фрлило бомба "кашикара" во напуштен деловен објект

Вест - 22.05.2002

ЕКСПЛОЗИЈА ВО ЦЕНТАРОТ НА ТЕТОВО Завчера околу 16.30 часот, во строгиот центар на Тетово, спроти Домот на АРМ и една од куќите била фрлена рачна бомба "кашикара" врз еден напуштен деловен објект. Според полициски сознанија, бомбата ја фрлило14 годишно момче од албанска националност.