TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вината на "Сковин" најдобри

Вест - 22.07.2003

НА "МАРКО ПОЛО ФЕСТ" НА КОРЧУЛА Виното "Кале" на македонската винарија "Сковин" ја доби престижната награда "Златна нота вина", односно плакетата на Корчула, за најдобро вино, на осмиот меѓународен фестивал на Корчула што се одржа од 11 до 13 јули оваа година.

"Златна нота вина" за виното "кале" на "Сковин"

Утрински - 21.07.2003

На меѓународниот фестивал на песни и вино "Марко Поло фест" Македонската винарска куќа "Сковин" пожнеа уште една меѓународна награда за квалитет. На осмиот меѓународен фестивал на песни и вино "Марко Поло фест", што се одржа од 11 до 13 јули на островот Корчула, Република Хрватска, вината на ...