TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија не е "депонија" за криминалци

Дневник - 25.07.2002

КОМЕНТАР Читајќи ги црните хроники, кои се предозирани со вести за убиства, грабежи, нарко дилери, трговци со оружје, бели робје, шверцери, корупција и воени злосторства, сосема е јасно е дека Македонија има криминалци за извоз.

Договорот за реадмисија со Германија ќе ја наполни Македонија со криминалци

Дневник - 24.07.2002

ДИПЛОМАТИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ Ако се ратификува договорот, сите што од скопскиот аеродром заминале во Германија, без оглед дали се македонски државјани, ќе ни бидат вратени Реадмисијата на граѓани со нерегулиран престој може да и предизвика нови проблеми на Македонија бидејќи земјата ќе се наполни со ...