TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Македонија се уште нема основа за развој на продуцентството

Дневник - 14.09.2002

ИВО ТРАЈКОВ, РЕЖИСЕР Режисерската постапка е само одлука, тоа не е професија, тоа е само начин на размислување, донесување одлуки и избор на концепт по кој ќе се движам Првите кадри од новиот филм на Иво Трајков, "Големата вода" беа снимени во минатата недела, најпрво на локации во Кочанско, а ...

Македонски филмски центар ќе има, ама не се знае кога и каде

Дневник - 12.09.2002

ФИЛМОТ И ФИЛМСКАТА ДЕЈНОСТ Филмските активисти сметаат дека за да се формира филмска база, најпрво треба односите во дејноста кај нас и со странските продуценти да се уредат и тие да бидат професионални По приемот во европската филмска асоцијација "Еуроимаж", нашата земја е единствената членка што ...

Филмски центар далечна проекција

Дневник - 12.09.2002

Коментар - Ана Василевска На портите на европската кинематографија затропавме со влегувањето во европската асоцијација "Еуроимаж", односно со претседавањето со "Аудиовизуел-Еурека". Но, на која "домашна" врата да се затропа за да се реализира идејата за формирање филмски центар или база, и понатаму ...