TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Средба на Македонците од Егејска Македонија во Трново

А1 - 28.07.2002

Денеска во битолското село Трново во дворот на црквата „Пресвета Бодгородица“, се одржа 22-рата традиционална погранична средба на Македонците од Егејска Македонија, во организација на здружението на прогонетите Македонци од Грција со седиште во Битола.

Осуда за сите партии што коалицираат со албанските терористи

Дневник - 28.07.2002

ПОГРАНИЧНА СРЕДБА ВО ТРНОВО Неколку илјади граѓани од сите делови на Македонија и стотици македонски иселеници учествуваа на 22-та погранична средба на народите од Македонија и од Грција, која се одржа вчера во селото Трново крај Битола.

Организаторите решија политичарите да не држат говори во Трново

Утрински - 27.07.2002

Утре во Битолско, ќе се одржи погранична средба на Македонците од Егејска Македонија Гоце Каревски БИТОЛА - Утре, на традиционалниот датум што се почитува веќе 21 година, во дворот на црквата "Св. Богородица" кај потпелистерското село Трново ќе се одржи 22-та погранична средба на Македонците од ...

Буш и Путин во Трново!?

Вест - 26.07.2002

МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ, НА ПОГРАНИЧНАТА СРЕДБА КАЈ БИТОЛА ГИ ПОКАНИЈА И ЛИДЕРИТЕ НА СВЕТСКИТЕ ВЕЛЕСИЛИ На средбата поканет е да говори поглаварот на МПЦ г.г. Стефан, а претставниците на политичките партии ќе присуствуваат само како гости за да се избегне предизборната злоупотреба Лидерите на ...