TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Битолчани гостуваат во Стоби со „Антигона"

Утрински - 26.07.2003

Меѓународен фестивал на античка драма Грчката трагедија "Антигона" од Софокле, во режија на познатиот Никита Миливојевиќ, во недела гостува на Меѓународниот фестивал на античка драма во Стоби. Оваа претстава на Народниот театар од Битола, премиерно изведена пред десеттина дена на "Охридско лето", ...

"Облаци" на Велешки театар за отворање

Дневник - 25.07.2003

ФЕСТИВАЛ НА АНТИЧКА ДРАМА ВО СТОБИ Во Античкиот театар во Стоби, вечерва во 21 часот со претставата "Облаци" на Народниот театар од Велес, во режија на Хакоб Газанчјан од Ерменија, свечено ќе биде отворен вториот меѓународен фестивал на античка драма "Стоби".

Велешки театар го отвора Фестивалот на античка драма

Вест - 25.07.2003

ОД ВЕЧЕРВА ДО 12 АВГУСТ ВО СТОБИ Фестивалот има меѓународен карактер, а покрај Битолски, Велешки, и Турска драма ќе гостуваат театри и од Русија, Турција и Хрватска Со изведбата на "Облаци" од Аристофан, во режија на Хакоб Гаганчијан од Ерменија, проект на Велешки театар, вечерва (21 ч.

Жестоко со театарска перфекција

Вест - 21.07.2003

СЦЕНА - ТЕАТАР (За "Антигона" на Софокле, во режија и адаптација на Никита Миливојевиќ, проскт на Битолски театар на "Охридско лето") "Антигона" на Софокле, во адаптација и режија на Никита Миливојевиќ со Битолски театар е претстава направена , речи си, до перфекција.