TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Апсолвентите ќе купуваат компјутери до 15 декември

Вечер Прес - 12.10.2007

Откако пратениците дадоа зелено светло за Законот за издавање вредносни бонови-ваучери за набавка на компјутери за апсолвените, се огласи Сојузот на студенти на Универзитетот "Св.Кирил и Методиј" во Скопје кој ја поздрави владината одлука за доделување 10.000 ваучери на студентите од завршните ...

Акцијата компјутер за апсолвентите ќе го размрда информатичкиот пазар

Утрински - 09.10.2007

Ваучерите од 200 евра не се доволни за да се купи добар компјутер, но е одличен старт до информатичка опрема Најважно е поделбата на ваучерите да биде транспарентна ВЕРЧЕ ГЕОРГИЕВСКА Ваучерите во висина од 200 евра, кои Владата планира да им ги даде на околу 10.000 студенти во државава кои запишале ...

Компјутери за сите студенти во четврта година

Време - 08.10.2007

ВЛАДАТА ОДЛУЧИЛА Редовните студенти од сите приватни и државни универзитети во земјава што годинава првпат се запишале во завршна година ќе добијат ваучери во вредност од 12.300 денари со кои ќе можат да купат компјутер, најави вчера премиерот Никола Груевски.

Студентите добија владини ваучери за компјутери

Дневник - 08.10.2007

На сите студенти што запишале завршна година од студиите Владата ќе им додели ваучери во вредност од 12.300 денари со кои ќе можат да купат компјутер. - Со овие купони студентите ќе можат да купат компјутери во кој било продажен центар што издава фискални сметки.

Владата ги чести сите апсолвенти со по еден компјутер

Утрински - 08.10.2007

До сите универзитети ќе бидат испратени 10 илјади вредносни купони за студентите За да ја соопштат оваа вест, вчера се собраа сите министри заедно со премиерот Сите апсолвенти од државните и од приватните универзитети ќе добијат купони во вредност од 200 евра за купување сопствен компјутер.

По 200 евра за компјутер

Вест - 08.10.2007

ВЛАДИНА СУБВЕНЦИЈА ЗА СЕКОЈ СТУДЕНТ ЗАПИШАН ВО ЗАВРШНА ГОДИНА Студентите со вредносниот купон ќе можат да купат компјутери во кој било продажен центар кој издава фискални сметки, но најдоцна до 15 декември годинава Сите студенти кои запишале завршна година на државните и приватните универзитети во ...

Владата ќе ги чести апсолвентите со компјутери

Вечер Прес - 08.10.2007

Вредносни ваучери од 12.300 денари ќе добијат 10.000 студенти од приватните и од државните факултети, кои ја запишале последната година од студиите Владата ќе им даде вредносни ваучери од 12.300 денари на сите студенти од државните и од приватните универзитети во земјата што ја запишале завршната ...