TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Интервју на министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска за Радио Слободна Европа

Канал5 - 14.10.2007

Безбедносната состојба во Република Македонија е стабилна и мирна, изјави министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска во интервјуто за Радио Слободна Европа. Скопје, 14 октомври (МИА) - Безбедносната состојба во Република Македонија е стабилна и мирна, изјави министерката за внатрешни ...

Јанкуловска: Состојбата е стаблина, експертите велат не

Вечер Прес - 12.10.2007

Наспроти министерот, експертите не се согласуваат со оценките дека соопштенијата на АНА се само провокација Безбедносната состојба во Македонија е стабилна, констатира министерот за внатрешни работи Гордана Јанкуловска. Без какви било детали околу можни закани врз безбедноста на државата, таа само ...

Јанкуловска: Безбедносната состојба е стабилна

А1 - 10.10.2007

Безбедносната состојба во Македонија е стабилна, констатира министерот за внатрешни работи Гордана Јанкуловска. Без какви било детали околу можни закани по безбедноста на државата, таа само нагласи дека состојбата се следи и ако имало потреба, соодветно ќе се реагира.

Вицепремиерот Јанкуловски ме остави без работа

Време - 10.10.2007

ЕЛЕНА ТЕМЕЛКОВСКА, ПРВЕНЕЦ НА ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ СВЕДОЧИ ЗА НЕПОТИЗАМ Пеце Стефановски Битолчанката Елена Темелковска, првенец на Правниот факултет во Скопје, обвинува дека поради непотизмот и партизацијата што ги спроведува вицепремиерот Живко Јанкуловски на битолскиот универзитет останала без ...

Новинарите во Сандански ја пречекаа Јанкуловска со прашања за антибугарство

Утрински - 08.10.2007

Средба меѓу бугарскиот министер за внатрешни работи Румен Петков и неговата македонска колешка Гордана Јанкуловска Од нашиот известувач ГОРАН АДАМОВСКИ Сандански, Бугарија - Канцеларија за размена на информации на меѓуграничните полиции меѓу двете земји, засилена соработка на двете министерства во ...

Јанкуловска во посета на Бугарија

Дневник - 08.10.2007

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска од вчера престојува во посета на Република Бугарија. Во рамките на посетата, Јанкулоска ќе има средба со министерот за внатрешни работи Румен Петков. Тие ќе разговараат за соработката меѓу двете министерства, а ќе стане збор и за актуелната ...