TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трајковски бара средства за кредитирање на земјоделските производи

Утрински - 12.06.2002

Средби на македонскиот претседател во Рим Претседателот Борис Трајковски во рамките на престојот во Рим на Светскиот самит за храна, вчера се сретна со генералниот директор на ФАО, Жак Диуф и му се заблагодари на помошта што оваа организација и ја даде на Македонија за надминување на проблемите во ...

Потребна е нова стратегија за надминување на проблемот со храна

Утрински - 11.06.2002

Борис Трајковски на Светскиот самит за храна во Рим Скопје - "Проблемите со производството и обезбедувањето доволно количество храна го обременуваат светот низа години. Соочени со актуелните состојби, светската заедница е упатена да размислува за воведување нова стратегија за надминување на овој ...

Трајковски побара помош од ФАО за македонските земјоделци

А1 - 10.06.2002

Претседателот Борис Трајковски, кој учествува на Светскиот самит за храна што денеска започна во Рим, побара од Светската организација за храна и нејзините членки да и помогнат на Македонија во надминувањето на штетите што ги претрпеа нашите земјоделци.

Претседателот Трајковски на Светски самит за храна

Утрински - 10.06.2002

Посета Скопје - Претседателот Борис Трајковски денеска и утре ќе престојува во Рим, каде што ќе учествува на Светскиот самит за храна, што се одржува во седиштето на Организацијата на Обединетите нации за земјоделство и храна - ФАО.