TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени се 3.570 лица

Дневник - 19.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени се 3.570 лица, изјави министерот за труд и социјална политика Диме Спасов по работниот престој во Струга каде што ги посети децата што ја користат владината услуга за бесплатен летен одмор.

Преку „Македонија вработува“, вработени се 3.570 лица

Sky - 19.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува“, досега се вработени 3.570 лица, информираше министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов. Според негова процена, преку проектот дневно се реализирале од 50 до 100 вработувања.

Со проектот „Македонија вработува“ вработени 3.570 лица

Утрински - 18.07.2015

Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината услуга ...

Промоција на проектот „Македонија вработува“ во Стар Дојран

Канал5 - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 3.570 лица

Канал5 - 18.07.2015

Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината услуга ...

„Македонија вработува” и во Стар Дојран

Репортер - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

МАКЕДОНИЈА ВРАБОТУВА: 3.570 лица добиле вработување

Телеграф - 18.07.2015

Според Спасов, во рамки на проектот дневно се реализираа меѓу 50 и 70, а некогаш и 100 вработувања Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица , изјави денеска министерот за труд и социјална ...

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 3.570 лица

Сител - 18.07.2015

Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината услуга ...

Во Стар Дојран презентација на „Македонија вработува“

МКД - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран од 11 до 15 часот ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од проектот и поволностите ...

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 3.570 лица

Press24 - 18.07.2015

Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината ...

Промоција на проектот „Македонија вработува“ во Стар Дојран

Телеграф - 18.07.2015

На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и поволностите што ги нуди за вработување на повеќе категории ...

Промоција на проектот „Македонија вработува“ во Стар Дојран

Алфа - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“.

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 3.570 лица

Курир - 18.07.2015

Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината ...

Преку проектот „Македонија вработува" досега вработени 3.570 лица

Вечер Прес - 18.07.2015

Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува" се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината услуга ...

Промоција на проектот „Македонија вработува“ во Стар Дојран

Денешен - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 3.570 лица

Пулс24 - 18.07.2015

Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината ...

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени 3.570 лица

Денешен - 18.07.2015

Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината услуга ...

Промоција на проектот „Македонија вработува“ во Стар Дојран

Република - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од проектот и ...

Со проектот „Македонија вработува“ вработени 3.570 лица

Република - 18.07.2015

Во Македонија, заклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината услуга ...

Со проектот „Македонија вработува“ вработени 3.570 лица

Lider - 18.07.2015

Во Македонија, з аклучно со вчера, преку проектот „Македонија вработува“ се вработени 3.570 лица, изјави денеска министерот за труд и социјална политика Диме Спасов по работниот престој во Струга каде ги посети децата кои ја користат владината ...

Промоција на проектот „Македонија вработува“ во Стар Дојран

Lider - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

Во Дојран презентација на проектот „Македонија вработува“

Канал5 - 17.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија утре во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

Нови вработувања, проектот дава ефект: „Македонија вработува“ пред дојранчани

Press24 - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

„Македонија вработува“ во Дојран

Телеграф - 17.07.2015

До сега според официјалните податоци, како што информираше министерот за труд и социјална политика Диме Спасов на почетокот на овој месец, 3.140 лица добиле вработување преку овој проект Агенцијата за вработување на Република Македонија утре во Стар ...

Промоција на проектот „Македонија вработува“ денеска во Стар Дојран

Курир - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

Промоција на „Македонија вработува“ во Стар Дојран

Нетпрес - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

Промоција на проектот „Македонија вработува“ во Стар Дојран

Сител - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

Во Дојран презентација на проектот „Македонија вработува“

Република - 17.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија утре во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

АВРМ во Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“

Пулс24 - 17.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија утре во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува“. На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот, заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од проектот и ...

Промоција на проектот „Македонија вработува" во Стар Дојран

Вечер Прес - 18.07.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Стар Дојран ќе го презентира проектот „Македонија вработува". На специјални штандови во периодот од 11 до 15 часот заинтересираните ќе можат да се запознаат со придобивките од преоктот и ...

Проектот „Македонија вработува“ во Претор

Канал5 - 15.07.2015

Агенцијата за вработување денеска во Претор ќе ги презентира можностите и поволностите за вработување преку проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните и бизнисмените се ...

Проектот „Македонија вработува“ во Претор

Сител - 15.07.2015

Агенцијата за вработување денеска во Претор ќе ги презентира можностите и поволностите за вработување преку проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните и бизнисмените се ...

Проектот „Македонија вработува“ во Претор

Курир - 15.07.2015

Aгенцијата за вработување денеска во Претор ќе ги презентира можностите и поволностите за вработување преку проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните и бизнисмените се ...

Проектот „Македонија вработува“ продолжува во Претор

Press24 - 15.07.2015

Граѓаните во Претор, денеска, ќе имаат можност да се запознаат со можностите и поволностите за вработување преку проектот „Македонија вработува“, кои ќе им ги презентира Агенцијата за вработување.

Проектот „Македонија Вработува“ во Претор

МРТ - 15.07.2015

Преку проектот може да се вработат лица од повеќе категории- до 35 години, кои се три месеци невработени, а за нивното вработување фирмите ќе бидат ослободени од плаќање придонеси три години со обврска една година да ги задржат на работа...

2000 компании го користеле проектот Македонија вработува – Отворени 3500 работни места

Сител - 15.07.2015

Голем интерес кај приватните компании да ги искористат поволностите од проектот Македонија вработува . До сега вработени се 3.500 лица, најмногу во Скопје – 625, следува Тетово, со 290, а по над 200 лице се вработени во Струмица, Кочани, ...

Спасов: Над 3 500 лица вработени преку проектот „Македонија вработува”

Репортер - 15.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Проектот „Македонија вработува" со голем ефект - вработени над 3.500 лица

Press24 - 15.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Спасов: Над 3 500 лица вработени преку проектот „Македонија вработува“

Сител - 15.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Над 3.500 граѓани вработени преку проектот „Македонија вработува“

Курир - 15.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Спасов: Преку „Македонија вработува“ вработени над 3.500 лица

Нетпрес - 15.07.2015

Преку проектот „ Македонија вработув а“ вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов при денешната посета на штипскиот Центар за ...

Спасов: Над 3.500 лица вработени преку проектот „Македонија вработува“

МКД - 15.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува" вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Спасов: Над 3 500 лица вработени преку проектот „Македонија вработува“

Денешен - 15.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Над 3 500 лица вработени преку проектот „Македонија вработува“

Вечер Прес - 15.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува" вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Спасов: Преку "Македонија вработува" вработени над 3.500 лица

Точка - 15.07.2015

Преку проектот "Македонија вработува" вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Преку проектот „Македонија вработува“ се вработени над 3.500 граѓани

Пулс24 - 15.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Спасов: Над 3.500 лица вработени преку проектот „Македонија вработува“

Lider - 15.07.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ вработени се над 3.500 граѓани во сите општини низ земјава, со што овој проект има голем ефект, истакна министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов при денешната посета на штипскиот Центар за социјални ...

Проектот „Македонија вработува“ пред крушевчани

24 Вести - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите што ги нуди проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните се запознаа со можностите ...

Проектот „Македонија вработува“ пред крушевчани

Канал5 - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите што ги нуди проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните се запознаа со можностите ...

Проектот „Македонија вработува” денеска во Претор, утре во Стење

Репортер - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска во Претор ќе ги презентира можностите и поволностите за вработување преку проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните и бизнисмените се ...

„Македонија вработува“ денеска во Крушево

Телеграф - 13.07.2015

За граѓани од 35 до 50 години предвидено е пет години ослободување од плаќање придонеси со обврска работодавачот да ги задржи плус една година на работа Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите ...

Проектот „Македонија вработува“ пред крушевчани

Нетпрес - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите што ги нуди проектот „ Македонија вработува “. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните се запознаа со ...

Проектот „Македонија вработува“ пред крушевчани

Сител - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите што ги нуди проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните се запознаа со можностите ...

Проектот „Македонија вработува“ ќе се претстави пред крушевчани

Press24 - 13.07.2015

Денеска ќе се презентираат поволностите на проектот „Македонија вработува“ пред крушевчани. Агенцијата за вработување на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите од проектот, преку кој ќе може да се вработат лица од повеќе ...

Проектот „Македонија вработува“ пред крушевчани

Курир - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите што ги нуди проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните се запознаа со можностите ...

Проектот „Македонија вработува“ пред крушевчани

Алфа - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите што ги нуди проектот „Македонија вработува“. Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите што ги нуди ...

Проектот "Македонија вработува" пред крушевчани

Точка - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите што ги нуди проектот "Македонија вработува". Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните се запознаа со можностите ...

Проектот „Македонија вработува“ во Претор

Пулс24 - 13.07.2015

Aгенцијата за вработување денеска во Претор ќе ги презентира можностите и поволностите за вработување преку проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните и бизнисмените се ...

Презентирање на проектот „Македонија вработува“ во Крушево

Sky - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска во Крушево ќе ги презентира поволностите на проектот „Македонија вработува“. Проектот, кој досега се презентираше во повеќе градови во земјава, овозможува вработување лица од повеќе категории.

Работа од соништата: Во овие компании секој би посакал да работи!

Точка - 13.07.2015

Никој не знае да ги усреќи повеќе своите вработени како овие светски гиганти. Всушност, среќата на вработените е еден од клучните фактори кој би ѝ овозможил успех на било која компанија. Квалитетот на работата секако влијае на самиот бизнис, а на ...

Проектот „Македонија вработува“ во Претор

Вечер Прес - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска во Претор ќе ги презентира можностите и поволностите за вработување преку проектот „Македонија вработува". Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните и бизнисмените се ...

Презентација на проектот „Македонија вработува“ во Крушево

Република - 13.07.2015

Агенцијата за вработување денеска на градскиот плоштад во Крушево ќе ги презентира поволностите што ги нуди проектот „Македонија вработува“. Досега вакви презентации се одржаа во повеќе градови низ државата на кои граѓаните се запознаа со можностите ...