TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Царовска: Ве повикувам вистински да го слушнеме гласот на секое дете

Канал5 - 29.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска имаше воведно обраќање на вториот ден од Регионалната конференција „Проширување на акцијата за ставање крај на насилството врз децата во Западен Балкан” што се одржува во Скопје.

Царовска: Вистински да го слушнеме гласот на секое дете

Сител - 29.11.2019

Најважно од сѐ е вистински да го слушнеме гласот на секое дете. Да им помогнеме, да ги поддржиме, бидејќи овие гласови се темелите врз кои треба да ги креираме идните политики. Заеднички да изградиме општество во кое нашите млади ќе сакаат да ...

Царовска: Општеството треба да го чуе гласот на секое дете

Макфакс - 29.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, имаше воведно обраќање на вториот ден од регионалната конференција „Проширување на акцијата за ставање крај на насилството врз децата во Западен Балкан“, што се одржува во Скопје.

Царовска: Нема веќе деца до три години во институција

Слободен Печат - 29.11.2019

Министерката рече дека насилството е болест на едно општество, која се пренесува од генерација на генерација. Најважно од сѐ е вистински да го слушнеме гласот на секое дете. Да им помогнеме, да ги поддржиме, бидејќи овие гласови се темелите врз кои ...

Царовска: Вистински да го слушнеме гласот на секое дете

Press24 - 29.11.2019

Најважно од сѐ е вистински да го слушнеме гласот на секое дете. Да им помогнеме, да ги поддржиме, бидејќи овие гласови се темелите врз кои треба да ги креираме идните политики. Заеднички да изградиме општество во кое нашите млади ќе сакаат да ...

Царовска: Нема веќе деца до три години во институција

МКД - 29.11.2019

Најважно од сѐ е вистински да го слушнеме гласот на секое дете. Да им помогнеме, да ги поддржиме, бидејќи овие гласови се темелите врз кои треба да ги креираме идните политики. Заеднички да изградиме општество во кое нашите млади ќе сакаат да ...

Царовска: Сите заедно да работиме на трајно искоренување на насилството врз децата

Макфакс - 29.11.2019

Посветената работа на системите за детска и за социјална заштита, но и интегриран пристап на сите останати институции се многу важни во борбата против насилство врз децата, рече министерката за труд и социјална политика Мила Царовска на денешната ...

Царовска: Ве повикувам вистински да го слушнеме гласот на секое дете

А1 On - 29.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска имаше воведно обраќање на вториот ден од Регионалната конференција „Проширување на акцијата за ставање крај на насилството врз децата во Западен Балкан” што се одржува во Скопје.

Царовска: Да ги научиме најранливите семејства дека децата треба да бидат на прво место

Слободен Печат - 29.11.2019

Царовска истакна дека со социјалната реформа државата за прв пат воведе работа со семејството. Посветената работа на системите за детска и за социјална заштита, но и интегриран пристап на сите останати институции се многу важни во борбата против ...

Царовска: Ниедно дете не треба да расте со страв

Слободен Печат - 29.11.2019

Кога целото општество им помага на родителите да израснат деца со здрава приврзаност, деца кои добиваат поттик во својот развој, потенцираше Царовска. За секое дете – љубов, рече министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во своето ...

Царовска: Вистински да го слушнеме гласот на секое дете

Вечер Прес - 29.11.2019

Најважно од сѐ е вистински да го слушнеме гласот на секое дете. Да им помогнеме, да ги поддржиме, бидејќи овие гласови се темелите врз кои треба да ги креираме идните политики. Заеднички да изградиме општество во кое нашите млади ќе сакаат да ...

Царовска: Вистински да го слушнеме гласот на секое дете

4NEWS - 29.11.2019

Најважно од сѐ е вистински да го слушнеме гласот на секое дете. Да им помогнеме, да ги поддржиме, бидејќи овие гласови се темелите врз кои треба да ги креираме идните политики. Заеднички да изградиме општество во кое нашите млади ќе сакаат да ...

Царовска: Општеството треба да го слушне гласот на секое дете

Точка - 29.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска имаше воведно обраќање на вториот ден од Регионалната конференција „Проширување на акцијата за ставање крај на насилството врз децата во Западен Балкан” што се одржува во Скопје.

Царовска: Искоренувањето на насилството од општеството бара посветена, континуирана и координирана работа

iPortal - 29.11.2019

Најважно од сѐ е вистински да го слушнеме гласот на секое дете. Да им помогнеме, да ги поддржиме, бидејќи овие гласови се темелите врз кои треба да ги креираме идните политики. Заеднички да изградиме општество во кое нашите млади ќе сакаат да ...

Царовска: Ве повикувам вистински да го слушнеме гласот на секое дете

24Инфо - 29.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска имаше воведно обраќање на вториот ден од Регионалната конференција „Проширување на акцијата за ставање крај на насилството врз децата во Западен Балкан” што се одржува во Скопје.

Царовска на трибина во Пробиштип: Инвестираме во најранливите, социјалната помош која порано се покачуваше по 5% ние ја ...

Centar - 29.11.2019

Ние не направивме социјална реформа, ние направивме општествена трансформација, им овозможивме на најранливите да се вклучат во економијата, рече потпретседателката на СДСМ Мила Царовска на граѓанската трибина под мотото „На прав пат“ во Пробиштип.

Царовска: Сите заедно да работиме на трајно искоренување на насилството врз децата

Точка - 29.11.2019

Посветената работа на системите за детска и за социјална заштита, но и интегриран пристап на сите останати институции се многу важни во борбата против насилство врз децата, рече министерката за труд и социјална политика Мила Царовска на денешната ...

Царовска: Сите заедно да работиме на трајно искоренување на насилството врз децата

24Инфо - 29.11.2019

Посветената работа на системите за детска и за социјална заштита, но и интегриран пристап на сите останати институции се многу важни во борбата против насилство врз децата, рече министерката за труд и социјална политика Мила Царовска на денешната ...

Царовска: Сите заедно да работиме на трајно искоренување на насилството врз децата

MTM - 29.11.2019

Посветената работа на системите за детска и за социјална заштита, но и интегриран пристап на сите останати институции се многу важни во борбата против насилство врз децата, рече министерката за труд и социјална политика Мила Царовска на денешната ...

Царовска: Вистински да го слушнеме гласот на секое дете

Скопје инфо - 29.11.2019

Најважно од сѐ е вистински да го слушнеме гласот на секое дете. Да им помогнеме, да ги поддржиме, бидејќи овие гласови се темелите врз кои треба да ги креираме идните политики. Заеднички да изградиме општество во кое нашите млади ќе сакаат да ...

Царовска на граѓанска трибина: Детската заштита е приоритет, 43 нови градинки за две и пол години, една од нив е во ...

Centar - 29.11.2019

Детските градинки станаа наш приоритет, за само две и пол години имаме 43 нови градинки и тие се во функција, истакна потпретседателката на СДСМ Мила Царовска на граѓанската трибина под мотото „На прав пат“ во Пробиштип.

Царовска: Ве повикувам вистински да го слушнеме гласот на секое дете

CivilMedia - 29.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска имаше воведно обраќање на вториот ден од Регионалната конференција „Проширување на акцијата за ставање крај на насилството врз децата во Западен Балкан” што се одржува во Скопје.

Царовска: Вистински да го слушнеме гласот на секое дете

Локално - 29.11.2019

Најважно од сѐ е вистински да го слушнеме гласот на секое дете. Да им помогнеме, да ги поддржиме, бидејќи овие гласови се темелите врз кои треба да ги креираме идните политики. Заеднички да изградиме општество во кое нашите млади ќе сакаат да ...

Царовска: Општеството треба да го слушне гласот на секое дете

Centar - 29.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска имаше воведно обраќање на вториот ден од Регионалната конференција „Проширување на акцијата за ставање крај на насилството врз децата во Западен Балкан” што се одржува во Скопје.

Царовска на трибина во Пробиштип: Инвестираме во најранливите, социјалната помош која порано се покачуваше по 5% ние ја ...

24Инфо - 28.11.2019

Ние не направивме социјална реформа, ние направивме општествена трансформација, им овозможивме на најранливите да се вклучат во економијата, рече потпретседателката на СДСМ Мила Царовска на граѓанската трибина под мотото „На прав пат” во Пробиштип.

Живковиќ: Со буџетот за 2020 за труд и социјална политика, 47.5 милијарди денари завршуваат назад кај граѓаните

Канал5 - 26.11.2019

Предлог Буџетот за 2020 во делот на социјалната политика ги потврдува заложбите за градење на фер и праведно општество кое извлекува од сиромаштија. Со предлог буџетот инвестираме во човечкиот капитал и обебзедуваме социјална сигурност за ранливите ...

СДСМ: Буџетот за 2020 инвестира во човечкиот капитал и обезбедува социјална сигурност за ранливите категории

Канал5 - 26.11.2019

Буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал и обезбедува социјална сигурност за ранливите категории граѓани. СДСМ како одговорна партија која се грижи за сите граѓани, со буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал, но обезбедува ...

Царовска: Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош и платите на социјалните работници

24 Вести - 26.11.2019

Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати, но и платите на социјалните работници за 26 отсто, порача министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во денешното обраќање на настанот во рамки на ЦЕЕПУС мрежата за ...

Царовска: Со социјалната реформа трипати ја зголемивме социјалната помош

Press24 - 26.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, денеска се обрати на настанот во рамките на ЦЕЕПУС-мрежата за социјална работа и социјална политика – Регионална недела, кој од 25 до 29 ноември се одржува на Филозофскиот факултет во Скопје.

Царовска: Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош трипати

Макфакс - 26.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, денеска се обрати на настанот во рамките на ЦЕЕПУС-мрежата за социјална работа и социјална политика – Регионална недела, кој од 25 до 29 ноември се одржува на Филозофскиот факултет во Скопје.

(ВИДЕО) Живковиќ: Со буџетот за 2020 за труд и социјална политика, 47.5 милијарди денари завршуваат назад кај граѓаните

А1 On - 26.11.2019

„Предлог Буџетот за 2020 во делот на социјалната политика ги потврдува заложбите за градење на фер и праведно општество кое извлекува од сиромаштија. Со предлог буџетот инвестираме во човечкиот капитал и обебзедуваме социјална сигурност за ранливите ...

СДСМ: Буџетот за 2020 година обезбедува социјална сигурност за ранливите категории граѓани

МКД - 26.11.2019

СДСМ како одговорна партија која се грижи за сите граѓани, со буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал, но обезбедува и социјална сигурност за ранливите категориии, поддршка за децата, младите и за повозрасните, пишува во утринското ...

СДСМ: Буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал и обезбедува социјална сигурност за ранливите категории ...

А1 On - 26.11.2019

„СДСМ како одговорна партија која се грижи за сите граѓани, со буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал, но обезбедува и социјална сигурност за ранливите категориии, поддршка за децата, младите и за повозрасните.

Царовска: За три пати зголемена социјална помош за корисниците

Слободен Печат - 26.11.2019

Министерката пред експерти од областа на социјалната заштита од земјава и странство ја презентираше социјалната реформа. Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати, но и платите на социјалните работници за 26 отсто, порача ...

Царовска: Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош и платите на социјалните работници

А1 On - 26.11.2019

Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати, но и платите на социјалните работници за 26 отсто, порача министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во денешното обраќање на настанот во рамки на ЦЕЕПУС мрежата за ...

СДСМ: Буџетот за 2020 инвестира во човечкиот капитал и обезбедува социјална сигурност за ранливите категории

Сител - 26.11.2019

Буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал и обезбедува социјална сигурност за ранливите категории граѓани СДСМ како одговорна партија која се грижи за сите граѓани, со буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал, но обезбедува ...

Предлог Буџетот за 2020 во делот на социјалната политика ги потврдува заложбите за градење на фер и праведно општество ...

24Инфо - 26.11.2019

Предлог Буџетот за 2020 во делот на социјалната политика ги потврдува заложбите за градење на фер и праведно општество кое извлекува од сиромаштија. Со предлог буџетот инвестираме во човечкиот капитал и обебзедуваме социјална сигурност за ранливите ...

Царовска: Со буџет од 48, 6 милијарди денари за 2020 година вложуваме во поквалитетен живот на децата, младите и ...

Бизнис Вести - 26.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска го презентираше граѓанскиот буџет за 2020 година. На прес-конференцијата во Владата на Република Северна Македонија, Царовска истакна дека вкупниот Буџет на Министерството за труд и ...

Живковиќ: Со буџетот за 2020 за труд и социјална политика, 47.5 милијарди денари завршуваат назад кај граѓаните

Либертас - 26.11.2019

Предлог Буџетот за 2020 во делот на социјалната политика ги потврдува заложбите за градење на фер и праведно општество кое извлекува од сиромаштија. Со предлог буџетот инвестираме во човечкиот капитал и обебзедуваме социјална сигурност за ранливите ...

Буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал и обезбедува социјална сигурност за ранливите категории граѓани

24Инфо - 26.11.2019

СДСМ како одговорна партија која се грижи за сите граѓани, со буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал, но обезбедува и социјална сигурност за ранливите категориии, поддршка за децата, младите и за повозрасните.

СДСМ: Буџетот за 2020 инвестира во човечкиот капитал и обезбедува социјална сигурност за ранливите категории

Либертас - 26.11.2019

Буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал и обезбедува социјална сигурност за ранливите категории граѓани СДСМ како одговорна партија која се грижи за сите граѓани, со буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал, но обезбедува ...

Царовска: Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати, но и платите на социјалните работници за ...

24Инфо - 26.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска се обрати на настанот во рамки на ЦЕЕПУС мрежата за социјална работа и социјална политика “Регионална недела“ кој од 25-29 ноември се одржува на Филозофскиот факултет во Скопје.

Царовска: Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати, но и платите на социјалните работници за ...

Бизнис Вести - 26.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска се обрати на настанот во рамки на ЦЕЕПУС мрежата за социјална работа и социјална политика “Регионална недела“ кој од 25-29 ноември се одржува на Филозофскиот факултет во Скопје.

Царовска: Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати

Точка - 26.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, денеска се обрати на настанот во рамки на ЦЕЕПУС мрежата за социјална работа и социјална политика „Регионална недела“ кој од 25-29 ноември се одржува на Филозофскиот факултет во Скопје.

Царовска: Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош и платите на социјалните работници

Локално - 26.11.2019

Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати, но и платите на социјалните работници за 26 отсто, порача министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во денешното обраќање на настанот во рамки на ЦЕЕПУС мрежата за ...

Царовска: Со социјалната реформа ги зголемивме платите на социјалните работници

iPortal - 26.11.2019

Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати, но и платите на социјалните работници за 26 отсто, порача министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во денешното обраќање на настанот во рамки на ЦЕЕПУС мрежата за ...

Царовска: Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати, а платите на социјалните работници за 26%

CivilMedia - 26.11.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска се обрати на настанот во рамки на ЦЕЕПУС мрежата за социјална работа и социјална политика “Регионална недела“ кој од 25-29 ноември се одржува на Филозофскиот факултет во Скопје.

Царовска: Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош и платите на социјалните работници

Либертас - 26.11.2019

– Со социјалната реформа ја зголемивме социјалната помош за три пати, но и платите на социјалните работници за 26 отсто, порача министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во денешното обраќање на настанот во рамки на ЦЕЕПУС мрежата за ...

СДСМ: Буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал и обезбедува социјална сигурност

MakPress - 26.11.2019

[photo] СДСМ како одговорна партија која се грижи за сите граѓани, со буџетот за 2020 година инвестира во човечкиот капитал, но обезбедува и социјална сигурност за ранливите категориии, поддршка за децата, младите и за повозрасните.

Царовска: Сите информации за негувателката ќе ги доставиме до надлежните институции

Алсат-М - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

Царовска: Сите информации за негувателката ќе ги доставиме до надлежните институции

Канал5 - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

Предвидени 160 милиони денари за додаток за млади до 23 години за следната година

А1 On - 25.11.2019

Вкупниот буџет за 2020 година на Министерството за труд ќе изнесува 48 милијарди и 600 милиони денари, соопшти денес министерката Мила Царовска. Од овие средства Царовска вели дека речиси 47 милијарди и 500 милиони денари завршуваат кај граѓаните.

2,4 милијади денари за субвенции за зголемување на платите, детали за аплицирањето в петок

А1 On - 25.11.2019

Министерството за труд и социјална политика одвои 2,4 милијарди денари за субвенции за зголемување на платите од 600 до 6000 денари во приватните компании. Министерката за труд, Мила Царовска најави детали за аплицирањето в петок.

Предметот со негувателката која тепаше дете во игротека е под истрага, вели Царовска

Слободен Печат - 25.11.2019

Сите информации со кои располага Министерството за труд, како што изјави денеска Царовска, ќе бидат доставени до истражните органи. Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром ...

Царовска: Информациите за дадилката ќе бидат доставени до надлежните институции

МКД - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

Царовска не открива дали негувателката од Аеродром имала лиценца: Случајот е под истрага

+инфо - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

Царовска: Сите информации за негувателката ќе ги доставиме до надлежните институции

А1 On - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

Министерството за труд в година со буџет од над 48,5 милијарди денари

Макфакс - 25.11.2019

Вкупниот буџет за 2020 година на Министерството за труд ќе изнесува 48 милијарди и 600 милиони денари, соопшти денес министерката Мила Царовска. Од овие средства Царовска вели дека речиси 47 милијарди и 500 милиони денари завршуваат кај граѓаните.

Царовска: Со буџет од 48,6 милијарди денари за 2020 година вложуваме во поквалитетен живот

МКД - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска го презентираше граѓанскиот буџет за 2020 година. На прес-конференцијата во Владата на Република Северна Македонија, Царовска истакна дека вкупниот Буџет на Министерството за труд и ...

Царовска: Ние како Министерство се грижиме за граѓаните од најмладите до највозрасните

Press24 - 25.11.2019

Министерството за труд и социјална политика за наредната година има планиран буџет од 48 милијарди и 600 милиони денари со кои ќе ги поддржи социјално ранливите категории, ќе инвестира во детскиот развој, ќе обезбеди социјална сигурност на ...

Царовска: Сите информации за негувателката ќе ги доставиме до надлежните институции

Press24 - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

Буџетот на МТСП за 2020 година

Сител - 25.11.2019

48,6 милјарди денари изнесува Буџетот на Министерството за труд и социјална политика за 2020 година. - 47 милјарди денари ќе завршат кај граѓаните за социјални трансфери, детски додаток, субвенционирањее на новата мерка младински додаток, изјави ...

Царовска: Буџетот на МТСП за наредната година ќе изнесува 48 милијарди и 600 милиони денари

iPortal - 25.11.2019

Министерството за труд и социјална политика за наредната година има планиран буџет од 48 милијарди и 600 милиони денари со кои ќе ги поддржи социјално ранливите категории, ќе инвестира во детскиот развој, ќе обезбеди социјална сигурност на ...

Царовска: 48,6 милијарди денари за 2020 година, за поквалитетен живот на децата, младите и повозрасните

Либертас - 25.11.2019

Министерството за труд и социјална политика за наредната година има планиран буџет од 48 милијарди и 600 милиони денари со кои ќе ги поддржи социјално ранливите категории, ќе инвестира во детскиот развој, ќе обезбеди социјална сигурност на ...

Царовска: 48,6 милијарди денари за 2020 година, за поквалитетен живот на децата, младите и повозрасните

Бриф - 25.11.2019

Министерството за труд и социјална политика за наредната година има планиран буџет од 48 милијарди и 600 милиони денари со кои ќе ги поддржи социјално ранливите категории, ќе инвестира во детскиот развој, ќе обезбеди социјална сигурност на ...

Царовска: Сите информации за дадилката што истепа дете ќе бидат доставени до истражните органи

Либертас - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

Царовска: Сите информации за негувателката ќе ги доставиме до надлежните институции

24Инфо - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

Царовска: Сите информации за негувателката ќе ги доставиме до надлежните институции

Вечер Прес - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

Буџетот на МТСП за 2020 година

4NEWS - 25.11.2019

48,6 милјарди денари изнесува Буџетот на Министерството за труд и социјална политика за 2020 година. – 47 милјарди денари ќе завршат кај граѓаните за социјални трансфери, детски додаток, субвенционирањее на новата мерка младински додаток, изјави ...

Царовска: 48,6 милијарди денари за 2020 година, за поквалитетен живот на децата, младите и повозрасните

Локално - 25.11.2019

Министерството за труд и социјална политика за наредната година има планиран буџет од 48 милијарди и 600 милиони денари со кои ќе ги поддржи социјално ранливите категории, ќе инвестира во детскиот развој, ќе обезбеди социјална сигурност на ...

Министерството за труд следната година со буџет од над 48 и пол милијарди денари

Точка - 25.11.2019

Вкупниот буџет за 2020 година на Министерството за труд ќе изнесува 48 милијарди и 600 милиони денари, соопшти денес министерката Мила Царовска. Од овие средства Царовска вели дека речиси 47 милијарди и 500 милиони денари завршуваат кај граѓаните.

Царовска: 48,6 милијарди денари за 2020 година, за поквалитетен живот на децата, младите и повозрасните

CivilMedia - 25.11.2019

Министерството за труд и социјална политика за наредната година има планиран буџет од 48 милијарди и 600 милиони денари со кои ќе ги поддржи социјално ранливите категории, ќе инвестира во детскиот развој, ќе обезбеди социјална сигурност на ...

Царовска не може да даде детали за дадилката, се ќе им се достави на истражните органи

Фактор - 25.11.2019

Сите информации со кои располага Министерството за труд, како што изјави денеска Царовска, ќе бидат доставени до истражните органи. „Случајот е под истрага. Сите документи и сознанија што ги има Министерството ќе ги достави до надлежните истражни ...

Царовска: Со буџет од 48, 6 милијарди денари за 2020 година вложуваме во поквалитетен живот на децата, младите и ...

24Инфо - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска го презентираше граѓанскиот буџет за 2020 година. На прес-конференцијата во Владата на Република Северна Македонија, Царовска истакна дека вкупниот Буџет на Министерството за труд и ...

Царовска: Со буџет од 48, 6 милијарди денари вложуваме во поквалитетен живот на децата, младите и повозрасните

Скопје1 - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска го презентираше граѓанскиот буџет за 2020 година. На прес-конференцијата во Владата на Република Северна Македонија, Царовска истакна дека вкупниот Буџет на Министерството за труд и ...

Министерката Царовска не откри дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца

MakPress - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.

ЌЕ ДОБИЕ ЛИ КАЗНА ДАДИЛКАТА: Царовска молчи за случајот со претепаното дете!

Магазин - 25.11.2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска не открива дали негувателката која истепа дете во Аеродром имала лиценца. Тоа, смета, треба да го кажат институциите надлежни за овој случај.