TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јовески: До овој момент нема основа за дисциплинска за Рускоска

MakPress - 23.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески: До овој момент нема основ за дисциплинска постапка за Русковска

Фокус - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески: До овој момент нема основа за дисциплинска за Рускоска

Канал5 - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Русковска го испратила писмото до Советот на јавни обвинители

Телма - 22.11.2019

Обвинителството го анализира решението на апелација со кое и беше определен куќен притвор на Катица Јанева но според првичните согледувања немаат законски основ да поднесат вонреден правен лек пред врховниот суд велат од обвинителството за Телма.

Рускоска го испратила писмото до советот на јавни обвинители

24 Вести - 22.11.2019

Обвинителката Вилма Рускоска нема да се појави пред советот на јавни обвинители туку испратила писмено образложение за смс пораката што им ја испрати на апелациските судии кои на поранешната специјална јавна обвинителка, Катица Јанева и го заменија ...

Рускоска со отчет до Јовески за СМС пораката: „Од гаќи ќе ве истресам“

ТВ21 - 22.11.2019

Обвинителката Вилма Рускоска денеска се обратила со писмо до Основното јавно обвинителство и до Советот на јавни обвинители, во врска со СМС пораката „Од гаќи ќе ве истресам ако сте ја пуштиле Јанева“, испратена до еден од тројцата судии во ...

Рускоска на отчет кај Јовески, Советот на обвинители нема да расправа за СМС пораката

ТВ21 - 22.11.2019

Советот на јавни обвинители нема да отвора постапка за смс пораката на обвинителката Вилма Рускоска испратена до еден од судиите кои одлучувале за куќниот притвор на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева.

Јовески: Нема дисциплинска постапка за Русковска

Фокус - 22.11.2019

Републичкот јавен обвинител, Љубомир Јовески вели дека нема отворено постапка за смс пораката на обвинителката Вилма Русковска. -Во овој момент не гледаме основи за покренување на дисциплинска одговорност на јавниот обивнител, но ќе почекаме да ...

Јовески: До овој момент нема основа за дисциплинска за Рускоска

ММС - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески: Нема основа за дисциплинска за Русковска

Нетпрес - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Русковска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески: Засега нема основа за дисциплинска за Русковска

Нова ТВ - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката , која обвинителката Вилма Русковска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Рускоска го испратила писмото до Советот на јавни обвинители

Курир - 22.11.2019

Обвинителството го анализира решението на апелација со кое и беше определен куќен притвор на Катица Јанева но според првичните согледувања немаат законски основ да поднесат вонреден правен лек пред врховниот суд, велат од обвинителството за Телма.

Рускоска го испратила писмото до Советот на јавни обвинители

Нетпрес - 22.11.2019

Обвинителството го анализира решението на апелација со кое и беше определен куќен притвор на Катица Јанева но според првичните согледувања немаат законски основ да поднесат вонреден правен лек пред врховниот суд, велат од обвинителството за Телма.

Јовески: Нема дисциплинска постапка за Русковска

Press24 - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески: Нема дисциплинска постапка за Русковска

ММС - 22.11.2019

Републичкот јавен обвинител, Љубомир Јовески вели дека нема отворено постапка за смс пораката на обвинителката Вилма Русковска. -Во овој момент не гледаме основи за покренување на дисциплинска одговорност на јавниот обивнител, но ќе почекаме да ...

Јовески: Засега нема основа за дисциплинска за Рускоска

Слободен Печат - 22.11.2019

Тој посочи дека треба да се почека што ќе заклучи Советот на јавни обвинители, кој денеска расправа за ова. Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја ...

Русковска го испратила писмото до Советот на јавни обвинители

Press24 - 22.11.2019

Обвинителството го анализира решението на апелација со кое и беше определен куќен притвор на Катица Јанева но според првичните согледувања немаат законски основ да поднесат вонреден правен лек пред врховниот суд велат од обвинителството за Телма.

Јовески: Нема основа за дисциплинска за Русковска до овој момент

+инфо - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Русковска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески - Нема основа за дисциплинска постапка за Русковска

Р.С.Европа - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Русковска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески смета дека нема основа за дисциплинска постапка за Рускоска

Република - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Засега нема основа за дисциплинска за Рускоска, тврди Јовески

Локално - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Рускоска испратила писмо до советот на јавни обвинители

Република - 22.11.2019

Писмо со образложение за смс пораката испратила обвинителката Вилма Рускоска, која нема да се појави пред советот на јавни обвинители. Претседателот на советот за јавни обвинители, Ацо Колевски, објаснува дека тие како совет побарале писмена изјава ...

Јовески: До овој момент нема основа за дисциплинска за Рускоска

Опсервер - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

ЈОВЕСКИ: Нема основ за дисциплинска за Рускоска

Денешен - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во куќен притвор.

Рускоска со отчет до Јовески за СМС пораката: „Од гаќи ќе ве истресам“

4NEWS - 22.11.2019

Обвинителката Вилма Рускоска денеска се обратила со писмо до Основното јавно обвинителство и до Советот на јавни обвинители, во врска со СМС пораката „Од гаќи ќе ве истресам ако сте ја пуштиле Јанева“, испратена до еден од тројцата судии во ...

Рускоска на отчер кај Јовески, Советот на обвинители нема да расправа за СМС пораката

4NEWS - 22.11.2019

Советот на јавни обвинители нема да отвора постапка за смс пораката на обвинителката Вилма Рускоска испратена до еден од судиите кои одлучувале за куќниот притвор на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева.

Јовески: До овој момент нема основа за дисциплинска за Рускоска

Либертас - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Русковска го испратила писмото до Советот на јавни обвинители

Либертас - 22.11.2019

Обвинителството го анализира решението на апелација со кое и беше определен куќен притвор на Катица Јанева но според првичните согледувања немаат законски основ да поднесат вонреден правен лек пред врховниот суд велат од обвинителството за Телма.

Јовески: До овој момент нема основа за дисциплинска за Рускоска

Вечер Прес - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески: Засега нема основа за дисциплинска постапка за Вилма Рускоска

еМагазин - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески: До овој момент нема основа за дисциплинска за Рускоска

CivilMedia - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Нема отворено постапка за СМС пораката, која Рускоска ја испрати до судиите

iPortal - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески: До овој момент нема основа за дисциплинска за Рускоска

24Инфо - 22.11.2019

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески изјави дека нема отворено постапка за СМС пораката, која обвинителката Вилма Рускоска ја испрати до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

Јовески за Русковска: Не гледаме основи за покренување на дисциплинска одговорност

Фактор - 22.11.2019

Во овој момент не гледаме основи за покренување на дисциплинска одговорност на јавниот обвинител, но ќе почекаме да видиме што ќе заклучи Советот на јавни обивнители, изјави републичкот јавен обвинител, Љубомир Јовески за СМС пораката на ...

Хаосот во правосудството е поради немањето знаење и нестручноста

Н.Македонија - 22.11.2019

Замената на затворскиот притвор со домашен за поранешната специјална јавна обвинителка Катица Јанева ја однесе дебатата во јавноста, за исправноста на оваа одлука на Апелацискиот суд, во сосема неочекувана насока.

Јовески: Нема дисциплинска постапка за Русковска

Скопје1 - 22.11.2019

Републичкот јавен обвинител, Љубомир Јовески вели дека нема отворено постапка за смс пораката на обвинителката Вилма Русковска. Јовевски а Алсат објаснува дека и тој добил писмо од Русковска со нејзина верзија за СМС пораката испратена до судиите од ...

Пресметката кај ОК коралот

Deutsche Welle - 21.11.2019

Критиките во комфорна зона (кон обвинител), не се гаранција дека судството е одбрането од влијанија. Судиите тоа ќе го докажат кога ќе ги објават пораките што ги добиваат од политичарите Судството нема време за театар.

Рускоска повикана да даде отчет за смс пораките

24 Вести - 21.11.2019

Обвинителката Вилма Рускоска денеска ќе треба да даде отчет пред Советот на јавни обвинители за заканувачката смс порача испратена до судиите кои ја пуштија Катица Јанева во домашен притвор.

СМС-пораката на Рускоска ги налути судиите

Канал5 - 21.11.2019

За судиите ваквото однесување на Рускоска е преседан во правосудниот систем, а за Судскиот совет е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе ...

СМС-пораката на Рускоска ги налути судиите

ММС - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

„Тресењето од гаќи“ ќе ја однесе Рускоска на отчет пред Советот на јавни обвинители

Алфа - 21.11.2019

Вилма Рускоска ќе се правда пред колегите. „Тресењето од гаќи“ ќе ја однесе обвинителката на отчет кај Советот на јавни обвинители. Жестоки реакции во јавноста предизвика пораката со заканувачка содржина, која шефицата на Обвинителството за гонење ...

СМС-пораката на Рускоска ги налути судиите

Сител - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

„Ќе ве истресам од гаќи" - СМС-пораката на Рускоска ги налути судиите

Press24 - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

Рускоска на отчет за своето однесување

Курир - 21.11.2019

Советот на јавни обвинители ќе ја повика обвинителката Вилма Рускоска да даде отчет за своето однесување. Ова за Телма го потврди претседателот на советот Ацо Колевски кој не сакаше да го каже ставот за кавгата на Рускоска со апелационите судии.

Рускоска ќе дава отчет пред Советот на јавни обвинители

Слободен Печат - 21.11.2019

Од Советот на јавни обвинители потврдуваат дека до нив вчера пристигнала преставка од Апелација. Шефицата на Одделот за организиран криминал и корупција при Јавното обвинителство Вилма Рускоска ќе биде повикана од Советот на јавни обвинители да даде ...

СМС-пораката на Рускоска ги налути судиите

Вечер Прес - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

Рускоска на отчет за своето однесување

Пулс24 - 21.11.2019

Советот на јавни обвинители ќе ја повика обвинителката Вилма Рускоска да даде отчет за своето однесување. Ова за Телма го потврди претседателот на советот Ацо Колевски кој не сакаше да го каже ставот за кавгата на Рускоска со апелационите судии.

СМС-пораката на Рускоска ги налути судиите

Локално - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

Пораката на Рускоска ги налути судиите

CivilMedia - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал, Вилма Рускоска, дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

Рускоска „го остави“ Заев без коментар

Фактор - 21.11.2019

Претседателот на Владата не сака да ја коментира обвинителката Вилма Рускоска. Ова Заев го кажа одговарајќи на новинарско прашање по изјавата на обвинителката , во кое се повика на извештајот на Прибе дека политичарите треба да избегнуваат коментари ...

СМС-пораката на Рускоска ги налути судиите

Опсервер - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

СМС-пораката на Рускоска ги налути судиите

Скопје инфо - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

Рускоска повикана да даде отчет за своето однесување

Република - 21.11.2019

Советот на јавни обвинители ќе ја повика обвинителката Вилма Рускоска да даде отчет за своето однесување. Ова за Телма го потврди претседателот на советот Ацо Колевски, кој не сакаше да го каже ставот за кавгата на Рускоска со апелационите судии.

РУСКОСКА ЈА РАЗБУНТУВА ЈУСТИЦИЈА: Заради судии како вас, никогаш нема да влеземе во ЕУ

Денешен - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

21 ноември: Ратификација на Протоколот за НАТО, Рускоска ги налути судиите, ветинг, вакцинација…

CivilMedia - 21.11.2019

„Националното собрание на Франција го ратификуваше протоколот за пристапување на Северна Македонија во НАТО. Уште само еден чекор до целта што ја зацртавме во 1993 година – полноправно членство во Алијансата!“, објави министерот за надворешни ...

Пресметката кај ОК коралот

Либертас - 21.11.2019

Критиките во комфорна зона (кон обвинител), не се гаранција дека судството е одбрането од влијанија. Судиите тоа ќе го докажат кога ќе ги објават пораките што ги добиваат од политичарите. Судството нема време за театар.

Рускоска ќе дава отчет пред Советот на јавни обвинители

365 - 21.11.2019

Вилма Русковска ќе дава отчет за своето однесување пред Советот на Јавни обвинители. Ова го потврди за Телма претседателот на Советот Ацо Колевски кој не сакаше да го каже ставот за кавгата на Рускоска со Апелационите судии.

Силни реакции на судиите поради СМС-пораката на Рускоска

MakPress - 21.11.2019

СМС-пораката на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска дека ќе поведе финансиска истрага против судиите од Апелацискиот суд, кои донесоа одлука поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот ...

Русковска: Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска ...

IRL - 20.11.2019

Ваквото однесување на Рускоска беше осудено и од Судскиот совет и од Кривичниот суд. Од Скопска апелација сметаат дека ваквото недолично однесување на јавен обвинител кој раководи со Обвинителството за организиран криминал и корупција, истовремено, ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

Фокус - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

24 Вести - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

Канал5 - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Македонија во денешното соопштение ...

СМС пораката на Русковска до судиите: Од гаќи ќе ве истресам!

Фокус - 20.11.2019

По заканата на обвинителката Вилма Русковска дека ќе поведе финансиска истрага за судиите од Апелација кои одлучија Катица Јанева да оди во домашен притвор, со реакција се јави Апелациониот суд.

Вилма до судиите од Апелација:Од гаќи ќе ве истресам!

Канал5 - 20.11.2019

„Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите.

Апелација потврди за пораката од Рускоска: „Ако сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам со истрага“

ТВ21 - 20.11.2019

Од Апелациониот суд, стигна соопштение во кое потврдуваа дека имало СМС порака од Рускоска до еден од членовите на Кривичниот совет на Апелација, кој учествувал во жалбената постапка по повод жалбите на Катица Јанева.

Русковска во СМС порака: Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со ...

Телма - 20.11.2019

Ве известуваме дека на 19.11.2019 година во вечерните часови, од страна на јавниот обвинител за организиран криминал и корупција Скопје, Вилма Рускоска, е испратена СМС порака до еден од членовите на Кривичниот совет на Апелациониот суд Скопје кој ...

Рускоска со СМС до апелациските судии: Ако сте ја пуштиле Катица од гаќи ќе ве истресам

24 Вести - 20.11.2019

„Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите“.

Обвинителството за СМС пораката на Рускоска до судиите: Не е закана, туку израз на моментално разочарување

ТВ21 - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

Русковска се заканила дека ќе ги истресе од гаќи судиите кои ја пуштија Јанева од шутка, соопштија од Апелациониот суд

Сакам да кажам - 20.11.2019

Апелациониот суд Скопје вели дека недоличното однесување на шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Русковска, која синоќа му испратила заканувачка смс порака на еден од судиите во тричлениот совет што ја пушти Катица Јанева во ...

Судскиот совет го осуди однесувањето на Рускоска за испратените закани преку СМС

ТВ21 - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Апелација ја објави СМС пораката од Рускоска до судија што одлучувал за Јанева

Канал5 - 20.11.2019

Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. „Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага.

Русковска со СМС до судија од Апелација: Од гаќи ќе ве истресам!

Алсат-М - 20.11.2019

„Ако ти со Советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел Совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот Совет, се извинувам.

РУСКОСКА ДО АПЕЛАЦИСКИ СУДИЈА: „ОД ГАЌИ ЌЕ ВЕ ИСТРЕСАМ“

24 Вести - 20.11.2019

Куќниот притвор на Катица Јанева отвори војна меѓу обвинителството и судот. Апелациските судии ја пријавија обвинителката Вилма Рускоска за закани и притисо ци, откако им најави финансиска истрага на оние кои ја пуштија Јанева во куќен притвор.

Судството и обвинителството „од гаќи истресени“

Deutsche Welle - 20.11.2019

Јавни прозивки, критики и обвинувања меѓу обвинителството и судот по реакциите на обвинителката Русковска на пуштањето во домашен притвор на Катица Јанева. ВМРО-ДПМНЕ обвинува за „театар на власта“, Заев не коментира.

„Од гаќи ќе ве истресам“ – Рускоска со смс порака до судиите кои ја пуштија Јанева

ТВ21 - 20.11.2019

Една СМС порака ги скара Вилма Рускоска и судиите. Одлуката за куќен притвор на Катица Јанева беше причината поради која обвинителката во случајот „Рекет“ се налути. Својот револт за изглеувањето на екс специјалната обвинителка од притворот во ...

ЈО: Реакцијата на Рускоска израз на моментално разочарување

Алсат-М - 20.11.2019

По преписките помеѓу Обвинителката Рускоска и Апелацискиот суд, во врска со укинувањето на затворскиот притвор на Катица Јанева и замена со куќен, со реакција се јави и Основното јавното обвинителство.

ЈОРМ: Реакцијата на Рускоска е израз на моментално разочарување

Канал5 - 20.11.2019

Како единствен државен орган кој е надлежен за кривично гонење и се грижи за законитоста на кривичниот прогон, јавното обвинителство нагласува дека ги почитува судските одлуки и не се меша во работата на судската власт.

Порака од Рускоска до Советот: Ако сте ја пуштиле Катица, од гаќи ќе ве истресам цел Совет со финансиска истрага

Сител - 20.11.2019

"Ако ти со Советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот Совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите.

„Од гаќи ќе ве истресам со истрага“, Русковска до судиите кои ја пуштија Катица во куќен притвор

А1 On - 20.11.2019

Апелациониот суд во Скопје со соопштение реагира на изјавата за „А1он“ дека ќе спроведе финансиска истрага за судиите кои ја пуштија Катица Јанева во куќен притвор. Судот ја пренесе и содржината на пораката која Русковска му ја испратила на еден од ...

Русковска со порака до судија од Апелација: „Од гаќи ќе ве истресам, ако вие сте ја пуштиле Катица“

Макфакс - 20.11.2019

По најавата на обвинителката Вилма Русковска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите од Апелација кои вчера донесоа одлука за куќен притвор на поранешната јавна обвинителка, Катица Јанева, со реакција се јавика од Апелациониот суд.

Русковска до судиите: „Од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага“

360 степени - 20.11.2019

Апелациониот суд во Скопје го заврши итниот колегиум свикан по јавните критики од обвинителката Вилма Русковска за одлуката на Кривичен совет во судот да го укине затворскиот и да и одреди куќен притвор на Катица Јанева.

Јавното обвинителство се огради: Реакцијата на Русковска е израз на разочарување

+инфо - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија соопшти дека ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

Судскиот совет го осуди однесувањето на Рускоска

Слободен Печат - 20.11.2019

Од Судскиот совет наведуваат дека како самостоен и независен орган на судството е основан со цел да ја обезбедува и гарантира самостојноста и независноста на судската власт. Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува ...

Судски совет: Русковска ги злоупотреби правата и направи притисок врз судиите

+инфо - 20.11.2019

Судскиот совет најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет во денешното соопштение наведуваат дека како самостоен и независен орган на ...

СМС ПОРАКАТА ОД РУСКОСКА: Од гаќи ќе ве истресам

Слободен Печат - 20.11.2019

Апелациониот суд Скопје за содржината на пораката денеска истакна дека тоа претставува директна закана и грубо мешање во работата на судот. „Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

Курир - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Македонија во денешното соопштение ...

Апелација и Обвинителство во судир поради куќниот притвор на Јанева

Глас на Америка - 20.11.2019

Обвинителката Рускоска најави истраги за судиите од Апелација кои одобрија куќен притвор. Од Апелација сметаат дека тоа е закана и грубо мешање во постапката. На иста линија е и Судскиот совет.

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

МКД - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Рускоска до судиите кои ја пуштија Јанева: Од гаќи ќе ве истресам

Алфа - 20.11.2019

Од гаќи ќе ве истресам со финансиска истрага, оваа порака од Вилма Рускоска синоќа ја добил апелациониот судија Јани Нича , откако беше одлучено престојот на Катица Јанева во Шутка, да биде заменет со куќен притвор, во станот на нејзиниот син Лазар.

Судскиот совет: Однесувањето на Русковска е спротивно на Етичкиот кодекс на обвинителите

Нова ТВ - 20.11.2019

Судскиот совет ја осуди постапката на јавната обвинителка Вилма Рускоска во врска со испраќањето СМС порака до еден од членовите на Кривичниот совет на Апелација во врска со донесената одлука за пуштање на поранешната специјална обвинителка Катица ...

Остра реакција и осуда на Судскиот совет за однесувањето на Рускоска, ЈО вели дека била разочарана

Нетпрес - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет во денешното соопштение наведуваат дека како ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

ММС - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Апелација: Сомневањата на Рускоска се паушални, неосновани и грубо мешање во работатат на судот

Сител - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во куќен притвор поранешната специјална ...

Пораката на Русковска за апелациските судии е закана и мешање во работата

МКД - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје објави официјално соопштение во кое се вели дека смс пораката што обвинителката Вилма Русковска им ја испратила вчера, а се однесува на укинувањето на мерката притвор за Катица Јанева претставува директна закана и грубо ...

Јавно обвинителство: Реакцијата е на Русковска е поради разочарувањето од одлуката

А1 On - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија во писменото соопштение вели дека ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за Катица Јанева во случајот „Рекет“.

Русковска до судија од Апелација: Ако сте ја пуштиле Катица, од гаќи ќе ве истресам

+инфо - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во куќен притвор поранешната специјална ...

ЈО се произнесе за замената на мерката притвор со куќен притвор за Катица Јанева

Курир - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“, стои во нивното соопштение.

Јавно обвинителство: Реакцијата на Рускоска е израз на разочарување

Независен - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија соопшти дека ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

Пораката на Русковска до судиите: Од гаќи ќе ве истресам со финансиска истрага!

Нетпрес - 20.11.2019

По заканата на обвинителката Вилма Русковска дека ќе поведе финансиска истрага за судиите од Апелација кои одлучија Катица Јанева да оди во домашен притвор, со реакција се јави Апелациониот суд.

Обвинителството пораката на Русковска ја нарече моментално разочарување по дознавање на одлука

МКД - 20.11.2019

По реакциите во јавноста за пораката што обвинителката Вилма Русковска им ја испратила на апелационите судии до реакција се јавија и од Обвинителството од каде велат дека реакцијата на надлежниот јавен обвинител во предметот треба да се разбере како ...

ОЈО: Реакцијата на Рускоска е израз на моментално разочарување

Слободен Печат - 20.11.2019

Јавното обвинителство наведува дека во извршувањето на функцијата ја заштитува законитоста и се залага за почитување на основните слободи и права на човекот и граѓанинот Јавното обвинителство на Република Северна Македонија соопшти дека ги следи ...

Јавно обвинителство се огради: Реакцијата на Русковска е израз на разочарување

Press24 - 20.11.2019

Реакцијата на надлежниот јавен обвинител во предметот треба да се разбере како израз на моментално разочарување, по сознанието за донесената одлука во предмет во кој по опсежна предистражна и истражна постапка и поднесено обвинение, очекува судска ...

Апелациониот суд со соопштение за СМС-пораката на обвинителката Русковска упатена до судија

Академик - 20.11.2019

„Ве известуваме дека на 19.11.2019 година во вечерните часови, од страна на јавниот обвинител за организиран криминал и корупција Скопје, Вилма Рускоска, е испратена СМС-порака до еден од членовите на Кривичниот совет на Апелациониот суд Скопје, кој ...

Апелација ја објави пораката од Русковска: „Од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага"

Press24 - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во куќен притвор поранешната специјална ...

Обвинителството: Реакцијата на Русковска е израз на моментално разочарување

Академик - 20.11.2019

Јавното обвинителство ги следи реакциите по одлуката донесена од Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“. „Како единствен државен орган кој е надлежен за кривично гонење и кој се ...

Апелација ја објави пораката од Русковска: „Од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага”

Независен - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во куќен притвор поранешната специјална ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Русковска

А1 On - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Апелација: Сомневањата на Рускоска се паушални, неосновани и грубо мешање во работатат на судот

ММС - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во куќен притвор поранешната специјална ...

Што ги спојува Јани Нича и Вилма Рускоска?

Слободен Печат - 20.11.2019

Судијата од апелацискиот суд, Јани Нича, е еден од тројцата судии кои вчера ја донесоа одлуката за домашниот притвор на поранешната јавна обвинителка, Катица Јанева. По ваквата нивна одлука, со остра реакција се јави обвинителката Вилма Рускоска ...

СМС пораката на Русковска до судиите: Од гаќи ќе ве истресам!

Курир - 20.11.2019

По заканата на обвинителката Вилма Русковска дека ќе поведе финансиска истрага за судиите од Апелација кои одлучија Катица Јанева да оди во домашен притвор, со реакција се јави Апелациониот суд.

СУДСКИ СОВЕТ: Рускоска грубо ги крши и злоупотребува принципите во судска постапка

Денешен - 20.11.2019

Судскиот совет на Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет во денешното соопштение наведуваат дека како самостоен и ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

CivilMedia - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

„Од гаќи ќе ве истресам“ – Рускоска со смс порака до судиите кои ја пуштија Јанева

4NEWS - 20.11.2019

Една СМС порака ги скара Вилма Рускоска и судиите. Одлуката за куќен притвор на Катица Јанева беше причината поради која обвинителката во случајот „Рекет“ се налути. Својот револт за изглеувањето на екс специјалната обвинителка од притворот во ...

Рускоска со СМС до апелациските судии: Ако сте ја пуштиле Катица од гаќи ќе ве истресам

Опсервер - 20.11.2019

„Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите“.

Прибе рекол дека не треба: Премиерот во заминување не ја коментира Рускоска

Република - 20.11.2019

Премиерот во заминување Зоран Заев не сака да ја коментира вчершната најава на обвинителката Вилма Русковска дека ќе бара финансиска истрага за судиите во Апелацискиот суд кои ја пуштија поранешната специјална јавна обвинителка Катица Јанева во ...

Рускоска со СМС до апелациските судии: Ако сте ја пуштиле Катица од гаќи ќе ве истресам

CivilMedia - 20.11.2019

„Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите“.

Русковска до судиите кои ја пуштија Јанева во домашен притвор: Од гаќи ќе ве истресам

iPortal - 20.11.2019

Шефицата на обвинителството за организиран криминал и корупција, Вилма Русковска вчера реку СДСМ порака им најавила на судиите од Апелација дека ќе има финансиска истрага за нив ако ја пуштат екс Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, ...

Јавното обвинителство се огради: Реакцијата на Русковска е израз на разочарување

Република - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Македонија соопшти дека ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

Русковска со порака до судија од Апелација: „Од гаќи ќе ве истресам, ако вие сте ја пуштиле Катица“

MTM - 20.11.2019

По најавата на обвинителката Вилма Русковска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите од Апелација кои вчера донесоа одлука за куќен притвор на поранешната јавна обвинителка Катица Јанева, со реакција се јавија од Апелацискиот суд.

Рускоска до еден од судиите во Апелација: Ако сте ја пуштиле Катица, од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска ...

Република - 20.11.2019

Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите.

Јавното обвинителство не се согласува со заканите на Рускоска врз судиите од Апелација

PressingTV - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија соопшти дека ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

Русковска со порака до судиите: Од гаќи ќе ве истресам сите!

Точка - 20.11.2019

Не стивнуваат реакциите после одлуката на Апелациониот суд во Скопје кој синоќа донесе одлука поранешната шефица на Специјалното јавно обвинителство, Катица Јанева да биде пуштена во домашен притвор.

Обвинителство: Реакцијата на Русковска е израз на разочарување

Вечер Прес - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија соопшти дека ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

Рускоска: Ако сте ја пуштиле Катица, од гаќи ќе ве истресам!

Мета - 20.11.2019

„Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите.

Обвинителство: „Гаќите“ на Рускоска треба да се разберат како моментално разочарување

Мета - 20.11.2019

Откако Апелацискиот суд денеска ја објави содржината на СМС пораката што првиот човек на Обвинителството за организиран криминал и корупција, Вилма Рускоска, вчеравечер ја испратила на еден од членовите на Кривичниот совет на Апелацискиот суд Скопје ...

ОЈО: Реакцијата на Русковска треба да се разбере како израз на моментално разочарување

Локално - 20.11.2019

Јавното обвинителство реагираше на соопштението на Апелациониот суд за замената на притворот со мерка куќен притвор на поранешната Специјална јавна обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот „Рекет“.

Обвинителство: Реакцијата на Рускоска со „гаќите“ е израз на моментално разочарување

еМагазин - 20.11.2019

Реакцијата на надлежниот јавен обвинител во предметот треба да се разбере како израз на моментално разочарување, по сознанието за донесената одлука во предмет во кој по опсежна предистражна и истражна постапка и поднесено обвинение, очекува судска ...

СМС пораката на Русковска до судиите: Од гаќи ќе ве истресам!

Тера - 20.11.2019

Во врска со последните случувања околу куќниот притвор на Катица Јанева и информациите за реакциите на обвинителката Вилма Русковска, денеска Апелацион суд преку соопштение реагираше за нејзините изјави и коментари.

Апелација ја објави СМС пораката која Рускоска за Јанева ја пратила на судија

еМагазин - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во домашен притвор поранешната специјална ...

ЈОРСМ: Реакцијата на Рускоска е израз на моментално разочарување

Опсервер - 20.11.2019

Реакцијата на надлежниот јавен обвинител во предметот треба да се разбере како израз на моментално разочарување, по сознанието за донесената одлука во предмет во кој по опсежна предистражна и истражна постапка и поднесено обвинение, очекува судска ...

Порака од Рускоска до Советот: Ако сте ја пуштиле Катица, од гаќи ќе ве истресам цел Совет со финансиска истрага

4NEWS - 20.11.2019

“Ако ти со Советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот Совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите.

ЈОРСМ: Реакцијата на Рускоска е израз на моментално разочарување

CivilMedia - 20.11.2019

Реакцијата на надлежниот јавен обвинител во предметот треба да се разбере како израз на моментално разочарување, по сознанието за донесената одлука во предмет во кој по опсежна предистражна и истражна постапка и поднесено обвинение, очекува судска ...

АПЕЛАЦИЈА ОБЈАВИ СМС ОД РУСКОВСКА ДО СУДИЈА: Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица Јанева, од гаќи ќе ве истресам цел ...

Денешен - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во куќен притвор поранешната специјална ...

„Од гаќи ќе ве истресам со финансиска истрага“, им пишала Русковска на судиите од Апелација

Локално - 20.11.2019

Шефицата на обвинителството за организиран криминал и корупција, Вилма Русковска вчера реку СДСМ порака им најавила на судиите од Апелација дека ќе има финансиска истрага за нив ако ја пуштат екс Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, ...

Реакцијата на обвинителката е израз на разочарување, велат од Обвинителството

iPortal - 20.11.2019

Јавното обвинителство реагираше на соопштението на Апелациониот суд за замената на притворот со мерка куќен притвор на поранешната Специјална јавна обвинителка Катица Јанева, обвинета во случајот „Рекет“.

Апелација: „Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам…“ напишала Рускоска

24Инфо - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во куќен притвор поранешната специјална ...

ОЈО: Реакцијата на Рускоска е моментално разочарување. Ги почитуваме судските одлуки

Либертас - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија соопшти дека ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

еМагазин - 20.11.2019

Судскиот совет најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет преку соопштение наведуваат дека како самостоен и независен орган на ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

Опсервер - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Апелација за Рускоска: Нејзините сомневања се паушални, неосновани и грубо мешање во работатат на судот

Република - 20.11.2019

Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во куќен притвор поранешната специјална обвинителка Катица Јанева, ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

24Инфо - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Апелација потврди за пораката од Рускоска: „Ако сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам со истрага“

4NEWS - 20.11.2019

Од Апелациониот суд, стигна соопштение во кое потврдуваа дека имало СМС порака од Рускоска до еден од членовите на Кривичниот совет на Апелација, кој учествувал во жалбената постапка по повод жалбите на Катица Јанева.

Судски совет: Однесувањето на Русковска претставува Злоупотреба на правата во судска постапка

Локално - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Русковска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители, реагираат преку соопштение од таму.

Рускоска со СМС до апелациските судии: Ако сте ја пуштиле Катица од гаќи ќе ве истресам

Скопје инфо - 20.11.2019

„Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите“.

Судскиот совет го осуди однесувањето на Рускоска за испратените закани преку СМС

4NEWS - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Сдуски совет го осудува однесувањето на обвинителката Русковска

iPortal - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Русковска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители, реагираат преку соопштение од таму.

Обвинителството за СМС пораката на Рускоска до судиите: Не е закана, туку израз на моментално разочарување

4NEWS - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

“Од гаќи ќе ве истресам” им напишала Рускоска на судиите

Либертас - 20.11.2019

По заканата на обвинителката Вилма Русковска дека ќе поведе финансиска истрага за судиите од Апелација кои одлучија Катица Јанева да оди во домашен притвор, со реакција се јави Апелациониот суд.

ЈОРМ не се меша во работата на судската власт, реакцијата на Рускоска е израз на моментално разочарување

24Инфо - 20.11.2019

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

Ако сте ја пуштиле Катица, од гаќи ќе ве истресам

Вечер Прес - 20.11.2019

Апелацискиот суд во Скопје денеска на колегум расправал по најавите на јавната обвинителка Вилма Рускоска дека ќе покрене финансиска истрага против судиите кои вчера донесоа одлука со која ја пуштија во куќен притвор поранешната специјална ...

ЈОРСМ: Реакцијата на Рускоска е израз на моментално разочарување

Скопје инфо - 20.11.2019

Реакцијата на надлежниот јавен обвинител во предметот треба да се разбере како израз на моментално разочарување, по сознанието за донесената одлука во предмет во кој по опсежна предистражна и истражна постапка и поднесено обвинение, очекува судска ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

Скопје инфо - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

Судскиот совет со осуда за однесувањето на Рускоска

Либертас - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Северна Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Северна Македонија во ...

ОБЈАВЕНА СМС ПОРАКАТА НА РУСКОСКА: Од гаќи ќе ве истресам

Фактор - 20.11.2019

„Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите.

Jавното обвинителство за Јанева: Ги почитуваме судските одлуки и не се мешаме во работата на судската власт

Скопје1 - 20.11.2019

Jавното обвинителство на Република Северна Македонија ги следи реакциите по донесената одлука на Апелациониот суд Скопје за замена на мерката притвор со куќен притвор за обвинето лице во случајот „Рекет“.

Русковска во СМС пораката напишала: „Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел ...

Скопје1 - 20.11.2019

По заканата на обвинителката Вилма Русковска дека ќе поведе финансиска истрага за судиите од Апелација кои одлучија Катица Јанева да оди во домашен притвор, со реакција се јави Апелациониот суд.

Рускоска со заканувачка порака: Од гаќи ќе ве истресам зошто ја пуштивте Катица Јанева

MakPress - 20.11.2019

„Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите“.

Апелациониот суд ја објави СМС поракта на Русковска пратена до судиите: „Од гaќи ќе ве истресам цел совет“

365 - 20.11.2019

По заканата на обвинителката Вилма Русковска дека ќе поведе финансиска истрага за судиите од Апелација кои одлучија Катица Јанева да оди во домашен притвор, со реакција се јави Апелациониот суд.

Од гаќи ќе ве истресам цел Совет – ова е порката на Русковска која ја испратила до судијата

Магазин - 20.11.2019

“Ако ти со советот сте ја пуштиле Катица, да знаеш дека од гаќи ќе ве истресам цел совет со финансиска истрага. Заради судии како Вас, никогаш нема во ЕУ да влеземе. Ако не е твојот совет, се извинувам. Ама ако сте вие, ќе видите.

ЈОРМ: Реакцијата на Рускоска е израз на моментално разочарување

MakPress - 20.11.2019

Реакцијата на надлежниот јавен обвинител во предметот треба да се разбере како израз на моментално разочарување, по сознанието за донесената одлука во предмет во кој по опсежна предистражна и истражна постапка и поднесено обвинение, очекува судска ...

Судскиот совет најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Рускоска

MakPress - 20.11.2019

Судскиот совет на Република Македонија најостро го осудува однесување на јавната обвинителка Вилма Рускоска и смета дека е во спротивност на Етичкиот кодекс на јавните обвинители. Од Судскиот совет на Република Македонија во денешното соопштение ...

Русковска до судии за Катица: Од гаќи ќе ве истресам

Expres - 20.11.2019

Реакција на скопскиот Апелационен суд до медиумите по информациите за заканата на обвинителката Вилма Русковска дека ќе поведе финансиска истрага за судиите од Апелација кои одлучија Катица Јанева да оди во домашен притвор.

Русковска: Со судии што ја пуштаат Катица дома, нема место во ЕУ

Република - 19.11.2019

Шефицата ја јавното обвинителство за гонење организиран криминал и корупција Вилма Рускоска најави дека ќе спроведе финансиска истрага за апелациските судии кои ја пуштиле обвинетата Катица Јанева во куќен притвор.