TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Митко Апостоловски лауреат на "Ристо Шишков"

Вест - 10.09.2002

ЗАВРШИ ФЕСТИВАЛОТ НА КАМЕРЕН ТЕАТАРВО СТРУМИЦА СТРУМИЦА.- Наградата "Ристо Шишков" за најдобро актерско остварување, на Фестивалот на камерен театар "Ристо Шишков" Струмица му е доделена на актерот Митко С. Апостоловски, од Битолскиот театар за улогата на Дени Дидро во претставата "Развратникот" од ...

Наградата "Шишков" во рацете на Митко Апостоловски од Битолскиот театар

Утрински - 10.09.2002

Прогласен 10. лауреат на ФКТ "Ристо Шишков" Десанка Кацарска СТРУМИЦА - Митко Апстоловски од Битолскиот народен театар е добитник на единствената награда за највисоко актерско достигнување на 10. Јубилејно издание на ФКТ"Ристо Шишков" што од 1 до 7 септември се одржа во Струмица во чест на големиот ...