TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Илирида" е само предизборен маркетинг

Утрински - 10.08.2002

Во одбрана на премиерот и на МВР вчера застанаа единствено ВМРО-ДПМНЕ и либералите Жаклина Ѓорѓевиќ Илирида е предизборен маркетинг на премиерот Љупчо Георгиевски, е заедничкиот став на македонските и на партиите на македонските Албанци, кои сметаат дека оваа идеја служи само за заплашување на ...

И Борис знае за "Армијата на Илирида", ама нејќе да каже

Вест - 10.08.2002

"Претседателот на Република Македонија Борис Трајковски има информации за постоењето на т.н. 'армија на република Илирида', но имајќи го предвид нивниот доверлив карактер, не сакаме да ги коментираме", рече на вчера шефот на Кабинетот на претседателот, Зоран Јолевски.

Трајковски знаел за „Илирида“ - Османи се оградува

А1 - 09.08.2002

И претседателот Трајковски располага со информации за постоењето на таканаречената „Илирида“ но, поради доверливоста на информациите, од неговиот кабинет денеска се воздржаа од понатамошни коментари. Но, затоа кабинетот на Трајковски децидно посочува дека нема потреба од создавање тензии за некакво ...

МВР ја потврди „армијата на Илирида" и најави терористички акции

Утрински - 09.08.2002

Дали на Македонија навистина и се заканува нова безбедносна опасност Сашко Димевски Високи претставници на МВР вчера, врз основа на проверени и потврдени информации, го потврдија постоењето на ?армијата на република Илирида", како дел на ?националниот фронт за ослободување и обединување на ...

НАТО не се плаши од Илирида, туку од бомби

Вест - 09.08.2002

КОМАНДАТА ЗА ЈУЖНА ЕВРОПА НА НАТО ВО НЕАПОЛ ИМ НАРЕДИ НА СВОИТЕ ВОЈНИЦИ ВО МАКЕДОНИЈА ДА СЕДАТ ВО КАСАРНИТЕ По анонимките за две подметнати бомби во Скопје во понеделникот, кои беа причина за 13-часовен карантин на Војниците под команда на НАТО во Македонија од завчера се повторно во карантин и ...

Брисел не е сигурен дека постои новата терористичка група

Утрински - 09.08.2002

НАТО вознемирен од злоупотребата на неговите информации во Македонија Слободанка Јовановска Подгревањето на атмосферата од официјални лица во Македонија дека безбедносните закани од радикални албански групи се толкави што е можно во некои делови да не се одржат избори, користејќи го притоа НАТО ...

Учителот од Липково и двајцата тетовци биле убиени од терористичката организација "Илирида"

Вест - 09.08.2002

ПО УБИСТВАТА ВО ТЕТОВО И ЛИПКОВО Полицијата располага со сознанија дека Ариф Халили учител од Липково и Бајтула Таип и Јусуф Иљази од Тетово биле убиени од страна на новоформираната терористичка организација "Илирида" бидејќи не ги подржувале идеите за голема Албанија Полицијата располага со ...

МВР алармира: "Армијата на Илирида" подготвува инциденти за изборите

Дневник - 09.08.2002

закани пред 15 септември МВР информира дека е можно припадници на АРИ да предизвикаат поединечни инциденти во изборните места во кризните региони, но тоа никако не можело да ги попречи претстојните избори Национален фронт за обединување и ослободување на албанските територии, во чиј состав ...

МВР ги присвои информациите на НАТО за постоење на Илирида

А1 - 08.08.2002

МВР влезе во шемата на премиерот, со повеќе контраверзни информации да внесе страв и несигурност пред парламентарните избори. Полициските офицери Митевски и Зафировски, на брифинг средба на новинарите јавно им го прочитаа текстот објавен во некои весници и медиуми.

Најавите за нова војна во Македонија се нереални

Утрински - 08.08.2002

По вестите дека албанските радикали се обединуваат во воена формација "Илирида" Слободанка Јовановска Тврдењето на премиерот Љупчо Георгиевски дека е формирана нова албанска воена формација "Илирида" деновиве е дополнително издраматизирано со нови бројни информации од, наводно, строго доверливи ...