TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фонд за здравствено осигурување, нова позитивна листа

Канал5 - 25.07.2003

Фондот за здравствено осигурување денеска појасни дека на новата позитивна листа на лекови се наоѓаат нови 25 производи кои ќе паднат на товар на фондот. Позитивната листа е делумно намалена од минатата и вредноста на лекот овојпат нема да има огран Фондот за здравствено осигурување денеска појасни ...

Дефинирана новата "беспатна" палета лекови

Утрински - 24.07.2003

Фонд за здравство Управниот одбор на Фондот за здравствено осигурување на вчерашната седница ја усвои новата листа на лекови кои паѓаат на товар на националната здравствена каса. Новата позитивна листа, според соопштението од Фондот, е направена според генерички имиња, се базира на светските ...

Лекови за СИДА и за туберкулоза на новата позитивна листа

Дневник - 24.07.2003

ФОНД ЗА ЗДРАВСТВО На новата позитивна листа на лекови, која беше усвоена на вчерашната седница на Управниот одбор на Фондот за здравство, се додадени лекови за СИДА, туберкулоза, како и фактори за коагулација, соопшти вчера Фондот за здравство.

Усвоена е позитивната листа на лекови

Канал5 - 23.07.2003

Таа е делумно проширена и интересно е што за прв пат на неа се наоѓаат и лековите за лицата носители на хив вирусот и болни од сида. Според фондот за здравствено осигурување, листата е дополнета и со други лекови од програмите за задолжителна здравствена Таа е делумно проширена и интересно е што за ...

Евтините лекови треба да останат на позитивната листа

Утрински - 23.07.2003

Бирото за лекови не се согласува со Фондот Бирото за лекови не се согласува со предлогот од позитивната листа на лекови да се симнат препаратите што се поевтини од 80 или од 100 денари. Ваквата можност ја промовира Фондот за здравствено осигурување како една од опциите при дефинирање на бесплатната ...

Нови бесплатни лекови за пациентите дури за Нова година

Вест - 21.07.2003

КОМИСИЈАТА НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ПРОШИРУВАЊЕ НА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА НЕМА АБЕР ДА ПОРАБОТИ Последното проширување на позитивната листа лекови беше направено пред повеќе од една година кога на списокот беа ставени нови 30 препарати, а Министерството за здравство има законска обврска листата да ...