TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Меѓународната заедница бара да се отстранат сите пунктови

Дневник - 22.05.2002

КОНТРОЛНИ ПУНКТОВИ Наредната недела се планира полицијата да влезе во кумановските села Стрима, Думановце, Лукаре и Гошинце Меѓународната заедница проценува дека во кризните региони и во западниот дел од Македонија се уште има меѓу 70 и 80 полициски и армиски пункта и препорачува тие да се ...

МВР и АРМ ќе расформираат нови пунктови

А1 - 21.05.2002

Претставниците на меѓународната заедница во Македонија избројале меѓу 70 и 80 полициски пунктови и армиски позиции и препорачуваат сите тие да бидат расформирани. За тоа веќе се водат разговори со македонските власти, велат извори на А1.