TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ангеловска-Бежоска: Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

24 Вести - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето ...

Ангеловска-Бежоска: Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

Канал5 - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето ...

Ангеловска-Бежоска: Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

Фокус - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето ...

Ангеловска-Бежоска: Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

А1 On - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето ...

Ангеловска-Бежоска: Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

Сител - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето ...

Ангеловска-Бежоска – Жанг: Соработката меѓу ММФ и Народната банка е на високо ниво

Слободен Печат - 21.11.2019

На состанокот, акцентот беше ставен на Заклучокот на тимот на ММФ, којшто неодамна престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија. Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето ...

ММФ ќе ја советува Народната банка во неколку сфери на централнобанкарското работење

+инфо - 21.11.2019

Жанг, Ебле и Ангеловска-Бежоска разговараа и за можностите за поддршка од ММФ за дополнително унапредување на работата на Народната банка, преку техничка и советодавна соработка во неколку сфери на централнобанкарското работење.

Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

Р.С.Европа - 21.11.2019

Гувернерката на Народна банка, министерката за финансии и претставници на ММФ разговарале за Заклучокот на тимот на ММФ, што неодамна престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Ангеловска-Бежоска: Соработката меѓу Народната банка и ММФ е успешна

iPortal - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето ...

Средба на гувернерката Ангеловска-Бежоска со заменик-директорот на ММФ, Тао Жанг: Соработката меѓу ММФ и Народната ...

Бизнис Вести - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво коешто е високо ...

Ангеловска-Бежоска: Монетарната политика е соодветна, банкарскиот систем здрав, добро капитализиран и ликвиден

Локално - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето ...

Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

Вечер Прес - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето ...

Средба на гувернерката Ангеловска-Бежоска со заменик-директорот на ММФ, Тао Жанг: Соработката меѓу ММФ и Народната ...

Банкарство.мк - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво коешто е високо ...

Ангеловска-Бежоска: Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

MakPress - 21.11.2019

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето ...

Заклучоците на ММФ потврдуваат, СДСМ ја стабилизираше економијата

Канал5 - 19.11.2019

Заклучоците на ММФ потврдуваат, СДСМ ја стабилизираше економијата, растат платите, невработеноста опаѓа, се повеќе пари завршуваат кај граѓаните. За неполни 2 и пол години СДСМ успеа да ја стабилизира економијата која 11 години беше уништувана од ...

Бизнис секторот ја повика Владата да го почитува мислењето на ММФ

Слободен Печат - 19.11.2019

Во извештајот на ММФ се вели дека зголемувањето на минималната плата е мерка која можеби нема да биде ефективна во насока на намалување на сиромаштијата во земјата. Дел од бизнис секторот во земјава смета дека Владата треба да го почитува мислењето ...

СДСМ: Заклучоците на ММФ потврдуваат, ја стабилизиравме економијата

А1 On - 19.11.2019

„За неполни 2 и пол години СДСМ успеа да ја стабилизира економијата која 11 години беше уништувана од страна на криминалното и расипничко владеење на ВМРО-ДПМНЕ. По децениска стагнација, економијата влегува во период на стабилност и солиден раст.

СДСМ: Заклучоците на ММФ потврдуваат дека ја стабилизиравме економијата

Макфакс - 19.11.2019

Меѓународниот монетарен фонд потвдрува дека економијата на Република Северна Македонија тргна на прав пат и ги поздрави реформите во насоките на сузбивање на сивата економија, велат од СДСМ преку соопштение.

Коментар на „Фајнанс тинк“ за заклучокот на ММФ за пензиите и минималната плата

Академик - 19.11.2019

„Како и Фајнанс тинк, и ММФ поддржува зголемување на минималната плата, но укажува на штетите кои може да настанат доколку зголемувањето не биде проследено со раст на продуктивноста. Во ФТ Став бр.

ШТО САКАШЕ ДА НИ КАЖЕ ММФ - предизборните ветувања посилни од нивните совети

Фактор - 19.11.2019

Владата треба да го почитува мислењето на Меѓународниот монетарен фонд, но не треба слепо да ги слуша нивните совети, смета дел од бизнис секторот. Експертите се со став дека ММФ всушност ги испорачал истите забелешки на кои и тие претходно ...

ММФ ја „потсети“ Владата на ризиците од нелогичното зголемување на минималната плата и пензиите

еМагазин - 19.11.2019

Меѓународниот монетарен фонд во најновиот извештај за земјава вели дека покачувањето на минималната плата над 50 отсто од просечната плата може да помогне во намалувањето на сиромаштијата кај вработените лица, но оттаму укажуваат дека сиромаштијата ...

Заклучоците на ММФ потврдуваат, СДСМ ја стабилизираше економијата, растат платите, невработеноста опаѓа, се повеќе пари ...

24Инфо - 19.11.2019

За неполни 2 и пол години СДСМ успеа да ја стабилизира економијата која 11 години беше уништувана од страна на криминалното и расипничко владеење на ВМРО-ДПМНЕ. По децениска стагнација, економијата влегува во период на стабилност и солиден раст.

СДСМ: Заклучоците на ММФ потврдуваат, ја стабилизиравме економијата, растат платите, невработеноста опаѓа, се повеќе ...

Centar - 19.11.2019

-За неполни 2 и пол години СДСМ успеа да ја стабилизира економијата која 11 години беше уништувана од страна на криминалното и расипничко владеење на ВМРО-ДПМНЕ. По децениска стагнација, економијата влегува во период на стабилност и солиден раст, ...

Потврди ли ММФ дека Комерцијална дефинитивно ја купува Еуростандард банка?

еМагазин - 19.11.2019

Банкарскиот систем е стабилен, но потребни се напори за понатамошно намалување на кредитните ризици, се вели во најновите заклучоци на Меѓународниот монетарен фонд за земјава. „Банкарскиот систем е добро капитализиран и ликвиден.

Што сакаше да ни каже ММФ: Предизборните ветувања посилни од нивните совети

Република - 19.11.2019

Владата треба да го почитува мислењето на Меѓународниот монетарен фонд, но не треба слепо да ги слуша нивните совети, сметааст дел од бизнисмените кои ги косултираше Фактор . Експертите се со став дека ММФ всушност ги испорачал истите забелешки на ...

СДСМ: Заклучоците на ММФ потврдуваат дека ја стабилизиравме економијата

MTM - 19.11.2019

Меѓународниот монетарен фонд потврдува дека економијата на Република Северна Македонија тргна на прав пат и ги поздрави реформите во насоките на сузбивање на сивата економија, велат од СДСМ преку соопштение.

СДСМ: Заклучоците на ММФ потврдуваат, СДСМ ја стабилизираше економијата

Либертас - 19.11.2019

За неполни 2 и пол години СДСМ успеа да ја стабилизира економијата која 11 години беше уништувана од страна на криминалното и расипничко владеење на ВМРО-ДПМНЕ. По децениска стагнација, економијата влегува во период на стабилност и солиден раст.

Нелогичното зголемување на минималната плата и пензиите носат ризици: ММФ ја „искара“ Владата

Република - 19.11.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во најновиот извештај за земјава вели дека покачувањето на минималната плата над 50 отсто од просечната плата може да помогне во намалувањето на сиромаштијата кај вработените лица, но оттаму укажуваат дека ...

ММФ стравува од поткопување на реформите

Н.Македонија - 19.11.2019

Поради откажувањето од примената на прогресивниот данок, како и поради зголемувањето на платите во администрацијата и на пензиите, претставниците на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) сметаат дека би можеле да се поткопаат некои од придобивките ...

СДСМ: Заклучоците на ММФ потврдуваат, СДСМ ја стабилизираше економијата

MakPress - 19.11.2019

За неполни 2 и пол години СДСМ успеа да ја стабилизира економијата која 11 години беше уништувана од страна на криминалното и расипничко владеење на ВМРО-ДПМНЕ. По децениска стагнација, економијата влегува во период на стабилност и солиден раст.

СДСМ:Заклучоците на ММФ потврдуваат, СДСМ ја стабилизираше економијата, растат платите, невработеноста опаѓа

Скопје1 - 19.11.2019

За неполни 2 и пол години СДСМ успеа да ја стабилизира економијата која 11 години беше уништувана од страна на криминалното и расипничко владеење на ВМРО-ДПМНЕ. По децениска стагнација, економијата влегува во период на стабилност и солиден раст, се ...

ММФ ја критикува Владата за враќањето на рамниот данок и покачувањето на пензиите

Телма - 18.11.2019

Стопирањето на прогресивниот данок, зголемувањето на платите на администртивците и на минималната плата, но и повисоките пензии ќе ги поткопаат придобивките кои што беа направени во фискалните политики – предупредува Меѓународниот Монетарен Фонд.

Битиќи : СДСМ ја стабилизираше економијата и обезбеди раст, заклучоците на ММФ се потврда, на прав пат сме

Канал5 - 18.11.2019

Економијата влегува во период на стабилност и солиден раст, рече на прес конференција, Фатмир Битиќи, претседател на Комисија за финансии на СДСМ. Ова го потврди и ММФ, кој проектира дека економскиот раст ќе забрза следната година.Фондот истовремено ...

ММФ: Македонската економија влезе во период на раст, но клучно е да продолжат реформите

Фокус - 18.11.2019

Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза, но од суштинско значење е да се остане на патот на реформата со цел дополнително да се зајакне отпорноста на економијата на шокови и трајно да се зголеми ...

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Канал5 - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Телма - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ со критики за фискалната политика на земјава

Алсат-М - 18.11.2019

Временото откажување од прогресивниот данок , зголемувањето на платите во администрацијата и најавениот раст на пензиите се проектите на владата кои наидоа на критика од страна на Меѓународниот Монетарен Фонд.

ММФ: Економскиот раст во Северна Македонија ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата

А1 On - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Нетпрес - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Економијата со солиден раст, банкарскиот систем е здрав-реформите да продолжат

Нова ТВ - 18.11.2019

Со силна посветеност, властите го оживејаа интензитетот на реформите во последниве години. Клучните институционални реформи, како и оние од областа на управувањето ја покажаа посветеноста да се справат со долгогодишните предизвици.

ММФ препорачува да се остане на патот на реформите

Р.С.Европа - 18.11.2019

Тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во Македонија заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија порачува дека е важно да се остане на патот на реформите, со цел дополнително да се подобри ...

ММФ критикува за платите, пензиите, прогресивниот данок

Алфа - 18.11.2019

Напуштањето на прогресиовниот данок и зголемувањето на платите во администрацијата и на пензиите би можеле да ги поткопаат неодамнешните придобивки што беа направени во делот на фискалните политики.

Ангеловска не е загрижена поради критиките на ММФ

Алфа - 18.11.2019

За министерката за финансии, извештајот на ММФ не е негативен. Критиките не значеле дека некои мерки на Владата ќе придонеле да нема раст на приходите догодина. На забелешките дека стопирањето на прогресивниот данок по 10 месеци и враќањето на ДДВ ...

ММФ: Монетарната политика соодветна, економскиот раст ќе се забрза

МКД - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во земјава заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Ниски капитални инвестиции, чести измени на Законите и даночните решенија, непотребна мерка МОЈ ДДВ се само дел од ...

Курир - 18.11.2019

Меѓународниот Монетарен Фонд излезе со соопштение во врска со извршената мисија и разговори за економската состојба во Македонија. Анализирани се повеќе области, меѓу кои економскиот развој, животниот стандард на граѓаните, фискалната политика и ...

ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Макфакс - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ предупредува на последици од зголемените плати и пензии и враќање на рамниот данок

Сител - 18.11.2019

Зголемувањето на минималната плата, платите во администрацијата и пензиите, како и враќањето на рамниот данок можат да ги поткопаат придобивките кое претходно беа направени во фискалната политика. ММФ со критики за економските политики на Владата.

Тимот на ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Академик - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Тим на ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

А1 On - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Тим на ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Слободен Печат - 18.11.2019

. Во текот на изминатитe денови тимот оствари повеќе работни средби со претставници на Народната банка и на Министерството за финансии. Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд ...

ММФ предупредува на моменталните економски политики во Македонија

Нетпрес - 18.11.2019

Меѓународниот Монетарен Фонд во понеделникот излезе со соопштение во врска со извршената мисија и разговори за економската состојба во Македонија, и притоа се анализирани се повеќе области, меѓу кои економскиот развој, животниот стандард на ...

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав, оценува Тимот на ММФ

Сител - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата

Слободен Печат - 18.11.2019

Според ММФ се очекува економскиот раст да забрза следната година, и го проектираат на 3,4 отсто, што е подобрување на проекцијата за 0,3 процентни поени во однос на пролетната проекција. Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, ...

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Сител - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата, оценува ММФ

+инфо - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата, оценува ММФ

Сител - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

ММФ: Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав

Press24 - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

+инфо - 18.11.2019

Од ММФ посочуваат дека иако во последниве две децении растот беше солиден, тој не беше доволен за да може значително да го стесни големиот јаз во доходот помеѓу ЕУ и Македонија. Порачуваат дека за да се забрза изеднвачувањето на приходите, од ...

Банкарскиот систем здрав, а монетарната политика соодветна, според ММФ

PressingTV - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Банкарскиот систем е здрав, добро капитализиран и ликвиден, смета ММФ

Локално - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ предупредува на последици од зголемените плати и пензии и враќање на рамниот данок

4NEWS - 18.11.2019

Зголемувањето на минималната плата, платите во администрацијата и пензиите, како и враќањето на рамниот данок можат да ги поткопаат придобивките кое претходно беа направени во фискалната политика. ММФ со критики за економските политики на Владата.

СТИГНАА ПРВИТЕ КРИТИКИ ОД ММФ - за прогресивниот данок, пензиите, минималната плата...

Фактор - 18.11.2019

Стигнаа првите критики до Владата од Меѓународниот монетарен фонд, иако искажани во дипломатски манир. Напуштањето на прогресиовниот данок и зголемувањето на платите во администрацијата и на пензиите, што се планира од идната година би можеле да ги ...

ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Мета - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој што престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Битиќи: Заклучоците на ММФ се потврда дека СДСМ ја стабилизираше економијата и обезбеди раст

Либертас - 18.11.2019

Соопштение на СДСМ: Економијата влегува во период на стабилност и солиден раст. Ова го потврди и ММФ, кој проектира дека економскиот раст ќе забрза следната година. Фондот истовремено ги поздравува реформите во насоките на сузбивање на сивата ...

СДСМ ја стабилизираше економијата и обезбеди раст, заклучоците на ММФ се потврда, на прав пат сме

24Инфо - 18.11.2019

Почитувани граѓани, почитувани медиуми, Економијата влегува во период на стабилност и солиден раст. Ова го потврди и ММФ, кој проектира дека економскиот раст ќе забрза следната година. Фондот истовремено ги поздравува реформите во насоките на ...

Спојувањето на банките ќе ја подобри ефикасноста, смета ММФ

Фактор - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветно поставена. Банкарскиот систем е здрав, но требаат додатни напори за ублажување на кредитниот ризик, а треба да се зголемат и депозитите во денари. Ова меѓу другото, стои и во најновиот извештај на ММФ за земјава, кој ...

Битиќи: СДСМ ја стабилизираше економијата и обезбеди раст, заклучоците на ММФ се потврда, на прав пат сме

Centar - 18.11.2019

Економијата влегува во период на стабилност и солиден раст, рече на прес конференција, Фатмир Битиќи, претседател на Комисија за финансии на СДСМ. Ова го потврди и ММФ, кој проектира дека економскиот раст ќе забрза следната година.Фондот истовремено ...

Тим на ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Бизнис Вести - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Одложување на прогресивниот данок, Мој ДДВ, зголемување на минималната плата, пензиите: Стигнаа критики од ММФ

Република - 18.11.2019

Во последните години властите го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година, укажува Меѓународниот монетарен ...

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Опсервер - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав, оценува Тимот на ММФ

Опсервер - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата, оценува ММФ

Опсервер - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

ММФ:Економскиот раст во Северна Македонија ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата

Кумановски м. - 18.11.2019

18 ноември 2019, Скопје – Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат ...

Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата, оценува ММФ

Вечер Прес - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав, оценува Тимот на ММФ

Бриф - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Економијата со солиден раст, кој се очекува да забрза во 2020 година

Вечер Прес - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Од суштинско значење е да се остане на патот на реформите

iPortal - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав, оценува Тимот на ММФ

CivilMedia - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем здрав

Вечер Прес - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Точка - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Економскиот раст ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис климата

CivilMedia - 18.11.2019

Eкономијата влезе во период на солиден раст и стабилност, додека следната година се очекува растот да забрза. Реформите со цел справување со неформалниот сектор ќе помогнат во подобрување на деловната клима и ќе ги заштитат работниците, а исто така ...

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

CivilMedia - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

Либертас - 18.11.2019

– Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ: Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година

Локално - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.

ММФ со критика за минимална плата,мој ДДВ, пензии, прогресивниот данок

PressingTV - 18.11.2019

Од Меѓународниот монетарен фонд, стигнаа првите критики до Владата, за фискалната политика. Забелешки има за зголемувањето на минималната плата. Од ММФ велат дека тоа нема значајно да ја намали сиромаштијата, бидејќи таа е кај невработените, а може ...

ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Банкарство.мк - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Минималната плата се зголемува брзо, во споредба со продуктивноста на трудот

MakPress - 18.11.2019

Во завршната изјава на Мисијата тие наведуваат дека по долготрајната политичка криза, македонската економијата влезе во период на солиден раст и стабилност. Се вели дека се очекува растот дополнително да зајакнува во текот на оваа година, придвижен ...

ММФ: Банкарскиот систем е здрав, добро капитализиран и ликвиден

MakPress - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), кој престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ против зголемување на платите, пензиите…

Expres - 18.11.2019

Меѓународниот монетарен фонд, во своите заклучоци по посетата на нивната Мисија на нашата држава, gi испорача и првите критики до Владата. Напуштањето на прогресиовниот данок и зголемувањето на платите во администрацијата и на пензиите, што се ...

Тим на ММФ: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Денар - 18.11.2019

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, оцени тимот на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), којшто престојуваше во нашата земја заради спроведување на редовниот годишен преглед на македонската економија.

ММФ: Економијата со солиден раст, да се остане на патот на реформите

MakPress - 18.11.2019

Во последните години властите повторно го оживеаја моментумот на реформи. Економијата влезе во период на солиден раст и стабилност по долготрајната политичка криза. Растот се очекува да се забрза до 3,4 отсто во 2020 година.