TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новоизбраните судии дадоа свечени изјави

Утрински - 17.02.2005

ЗАКЛЕТВА Новоименуваните претседатели на основните судови во Скопје, Куманово и Тетово - Добрила Кацарска, Селвер Исмани и Џемајли Арифи - вчера во Собранието потпишаа свечени изјави. Првите луѓе на спомнатите судски институции се обрзаа дека чесно и достоинствено ќе ја извршуваат судиската работа.

Тројца нови претседатели на основни судови дадоа заклетва

А1 - 16.02.2005

Притегнати од најавите за објавување на американска црна листа на неажурни судии, тројцата нови претседатели на основните судови во Тетово, Куманово и Скопје 1 како приоритет најавуваат решавање на старите и заостанати предмети.

Нови претседатели на судовите во Скопје, Куманово и во Тетово

Време - 16.02.2005

СОБРАНИЕ Пратениците вчера ги избраа новите претседатели на Основниот суд Скопје -1 и на судовите во Тетово и во Куманово. Судијката Добрила Кацарска е новата претседателка на судот Скопје 1. Во кумановскиот суд за претседател е избран досегашниот судија Селвер Исамани, а во Тетово претседател на ...

НОВОИЗБРАНИТЕ ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА ОСНОВНИТЕ СУДОВИ ДАДОА ЗАКЛЕТВА

Канал5 - 16.02.2005

Тројцата вчера избрани претседатели на Основните судови во Скопје Куманово и Тетово денеска пред претседателот на Собранието Љупчо Јордановски ветија дека четиригодишната функција ќе ја вршат совесно, одговорно и законито. Добрила Кацарска е избрана за Тројцата вчера избрани претседатели на ...

Назначени нови претседатели на 3 Основни судови

А1 - 15.02.2005

Двата најголеми судови во државава, скопска единица и судот во куманово од денеска имаат нови претседатели. Собранието на предлог на РСС ги избра Добрила Кацарска и Селвер Исмаили. Кацарска доаѓа на местото на Боро Тасевски кој во септември минатата година беше разрешен поради контроверзната одлука ...