TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Признание од американскиот Конгрес за мисиите

Дневник - 23.02.2008

Конгресот на САД силно ги поддржува аспирациите на Македонија за зачленување во НАТО, го препознава големиот напредок постигнат во многу области се потребни за баеањето за членство, изјави вчера Џон Тенер, кој ја предводи делегацијата на Претставничкиот дом на САД во Парламентарното собрание на ...

Американскиот Конгрес ја поддржува Македонија за НАТО

Утрински - 23.02.2008

Американскиот Конгрес силно ги поддржува македонските аспирации за членство во НАТО и го препознава прогресот што го има направено Македонија во таа насока, е ставот кој вчера на македонските официјални цивилни и воени претставници им го соопшти делегација на Претставничкиот дом на САД во ...

Конгресот на САД е за Македонија во НАТО

Вечер Прес - 23.02.2008

Делегацијата беше примена од претседателот Бранко Црвенковски, од премиерот Никола Груевски, од началникот на Генералштабот на АРМ, Мирослав Стојановски и од заменик-министерот за одбрана Илјаз Халими Конгресот на САД силно ги поддржува аспирациите на Македонија за членство во НАТО, го препознава ...

Конгресот ја поддржува Македонија за прием во НАТО

А1 - 22.02.2008

Дојдовме во посета на Македонија во ова кризно време, во овој кризен дел од светот, за да му кажеме на политичкото и военото раководство на вашата земја дека американскиот Конгрес дава поддршка на Македонија за прием во НАТО, изјави републиканецот Џон Танер, претседавач на делегацијата на ...

Џон Тенер: Конгресот на САД ги поддржува македонските аспирации за влез во НАТО

Канал5 - 22.02.2008

Конгресот на САД силно ги поддржува аспирациите на Македонија за членство во НАТО, го препознава големиот прогрес постигнат во многу области, од Акцискиот план за членство, економијата и политичките прашања, како и се друго што е потребно за апликацијата за членство, изјави денеска Џон Тенер, кој ...

Посета на американски конгресмени

Дневник - 22.02.2008

Шестчлена делегација на Претставничкиот дом на САД во Парламентарното собрание на НАТО, предводена од претседавачот Џон Тенер, денеска ќе престојува во Македонија, во рамките на посетата на регионот со цел да го согледа прогресот на земјите од Јадранската повелба во реформите поврзани со членството ...

Конгресот на САД ги поддржува аспирациите на Македонија за членство во НАТО

Канал5 - 22.02.2008

“Го препознавме големиот прогрес направен во земјава и дојдовме во посета поради критичното време во овој дел од светот, за да дадеме на до знаење дека ние во Конгресот на САД многу ги поддржуваме аспирациите на Македонија за членство во НАТО“, изјави американскиот конгресмен Џон Тенер, по посетата ...