TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Писателите ја искритикуваа предлог Националната програма за култура

Вест - 17.10.2003

ПО ЈАВНАТА РАСПРАВА ВО ДПМ Писателската асоцијација вели дека Министерството за култура направило преопшт и конфузен документ без јасна стратегија за националниот интерес во културата, а новата мрежа на институциите од државен Друштвото на писателите на Македонија, по одржаната јавна расправа го ...

Писателите бараат конкретизирање на приоритетите за развој на културата

Утрински - 17.10.2003

Претседателството на ДПМ расправаШе за Предлог-националната програма за култура Во јавната расправа по Предлог националната програма за култура, подготвена од министерството за култура се вклучи и Друштвото на писателите на Македонија.

Националната програма е без дефинирани стратегиски позиции

Дневник - 17.10.2003

ДРУШТВО НА ПИСАТЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Предлог-националната програма за култура е општа, конфузна, оптоварена со непотребни вербални изрази, терминолошки непрецизности и недоследности, без јасно дефинирани стратегиски национални позиции за обезбедување на развојот на културата.