TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема кој да го сопре ловот на бисерни школки во Крива Река

Дневник - 25.07.2003

КРАТОВО Ловците на бисерни школки и ракови во Крива Река крај Кратово се уште се на теренот оти ниту еден претставник од министерствата за животна средина, просторно планирање и земјоделство, шумарство и водостопанство не се обидел да интервенира.

Ловци на бисерни школки ја окупираа Крива Река

Дневник - 24.07.2003

ТРЕСКА ВО КРАТОВСКО Ловци на бисерни школки од неколку града од земјава деновиве "окупирале" дел од коритото на реката Крива Река близу Кратово барајќи школки и речни ракови. Дел кратовци тврдат дека школките се познати како "маргаритана маргаритифиера" и дека првпат се соочуваат со таква наезда од ...