TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Масовна посетеност на езерото Треска

А1 - 27.07.2003

Меѓу посетителите на езерото Треска најбројни се децата со нивните водени лудории. Пространите тревници од околу 18 хектари ги користат оние постарите. Пред пуштањето во употреба во езерото Треска беа поставени таканаречени брзи филитри за проѕирност на водата, која изнесува 80%.

Утре капењето на "Треска"ќе биде бесплатно

Дневник - 25.07.2003

СЕ ОТВОРА РЕКРЕАТИВНОТО ЕЗЕРО Спортско-рекреативниот центар "Треска" ќе биде отворен утре и првиот ден влегувањето за сите посетители ќе биде бесплатно, најави Ангел Змејков, помошник-директор во "Паркови и зеленило". Свеченото отворање на објектот е денеска, а попладне ќе се одржат два падобрански ...

Дали езерото Треска се полнисо вода од изворот Рашче?

Дневник - 24.07.2003

СЕЛАТА ВО САРАЈ БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ Во Сарај тврдат дека екипи на "Водовод" деновиве поврзале две цевки на градската мрежа и дека директно ги пуштиле во езерото, а во "Водовод" се категорични дека на Треска не се троши изворска вода Езерото Треска се полни со вода од изворот Рашче преку градската ...

Општинарите велат - се полни езерото Треска, "Водовод" тврди - се троши премногу вода

Вест - 24.07.2003

ПРЕКИНАТО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ВО СЕЛАТА ГОРНА И ДОЛНА МАТКА, ГЛУМОВО И ШИШЕВО Во "Водовод и канализација" објаснуваат дека апсолутно е неточно дека водата од селата е пренасочена за полнење на "Треска" туку дека во Глумово неконтролирано се троши вода, се полеваат ниви, бавчи, кои буквално пливаат во ...

Падобрански скокови во чест на отворањето на езерото "Треска"

Вест - 23.07.2003

ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ВОЗДУХОПЛОВНАТА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА Воздухопловната федерација на Македонија информира дека по повод Денот на солидарноста и одбележувањето на 40-годишнината од скопскиот земјотрес, како и во чест на повторното отворање на рекреативното езеро "Треска", на 25 јули 2003 ...