TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И тазе бизнисмените бараат место во економскиот совет на Бучко

Вест - 19.02.2005

СОЈУЗОТ НА СТОПАНСКИ КОМОРИ ВО ОФАНЗИВА Сојузот на стопански комори на вчерашната средба со премиерот Бучковски и вицепремиерот Јорданов побарале да имаат двајца претставници во владиниот економски совет, како и во Советот на Народна банка каде се Сојузот на стопански комори на вчерашната средба со ...

Правата на работниците не се крателе, туку се модернизирале

Утрински - 19.02.2005

Премиерот Бучковски и вицепремиерот Јорданов се сретнаа со претставниците на Сојузот на стопански комори АЛЕКСАНДРИЈА СТЕВКОВСКА Сојузот на стопански комори и Владата се согласија дека мора да има измени во Законот на работни односи што би претставувало осовременување на работничкото законодавство, ...

Бучковски и Јорданов на филм го видоа Маврициус

Време - 19.02.2005

СОЈУЗ НА СТОПАНСКИ КОМОРИ Бизнисмените од Сојузот на стопански комори вчера усно, но и на хартија, му ги предадоа своите барања на премиерот Владо Бучковски. На двочасовната средба со Бучковски и со потпретседателот на Владата Минчо Јорданов, стопанствениците од нив побарале да се укинат царината ...

Стопанствениците сакаат да влезат во Народна банка

Дневник - 19.02.2005

БУЧКОВСКИ ВО ПОСЕТА НА СОЈУЗОТ НА КОМОРИТЕ Бизнисмените од Сојузот на стопанските комори бараат Владата да создаде државен гарантен фонд, кој ќе ги амортизира трошоците за скапите банкарски кредити, и да ги укине царините за увоз на суровини и репроматеријали.

Сојузот на стопански комори бара намалување на давачките

А1 - 18.02.2005

Бизнисмените од Сојузот на стопански комори беа домаќини на Премиерот и вицепремиерот. Побараа намалување на давачките, Владата воздржана. „Мерки во аграрот, потоа за каматната политика предлози, потоа имаше за домашното производство, што треба да се направи за домашното производство да се покренат ...