TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лекари и медицински сестри од Армијата од утре на помош во клиниките, најави Шекеринска

Канал5 - 29.11.2020

Ангажманот на Армијата и поддршката на нашите созјузници покажа колку е важно, кога е мака да не си сам и колку ни беше важно членството во НАТО, вели Шекеринска. Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за ...

Одреден број лекари и медицински сестри коишто работеа во полза на војската утре ќе бидат распоредени во клиниките, ...

Сител - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Одреден број лекари и медицински сестри коишто работеа во полза на војската утре ќе бидат распоредени во клиниките, ...

А1 On - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Одреден број лекари и медицински сестри коишто работеа во полза на војската утре ќе бидат распоредени во клиниките, ...

Независен - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Одреден број лекари и медицински сестри коишто работеа во полза на војската утре ќе бидат распоредени во клиниките

Слободен Печат - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Одреден број лекари и медицински сестри ангажирани во војската од понеделни ќе бидат распоредени во клиниките

Нетпрес - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Одреден број лекари и медицински сестри коишто работеа во полза на војската утре ќе бидат распоредени во клиниките, ...

ММС - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Одреден број лекари и медицински сестри коишто работеа во полза на војската утре ќе бидат распоредени во клиниките, ...

24Инфо - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Одреден број лекари и медицински сестри коишто работеа во полза на војската утре ќе бидат распоредени во клиниките, ...

Либертас - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Медицински лица кои работеле исклучиво за војската ќе бидат отстапени на капацитетите на јавното здравство

Локално - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Одреден број лекари и медицински сестри коишто работеа во полза на војската утре ќе бидат распоредени во клиниките, ...

MakPress - 29.11.2020

Министерството за одбрана чека насоки од Кризниот штаб и од Министерството за здравство за поставување на припадници на АРМ пред болницата во Штип, кај дел од болниците почна од петокот, а за останатите болници согласно гужвите и притисокот очекува ...

Речиси 200 припадници на Армијата се вклучени во обезбедувањето на болниците

Фокус - 28.11.2020

Речиси во сите болници низ државата каде се третираат ковид-пациенти како дел од обезбедувањето биле вклучени војници. Заклучно со вчерашниот ден биле ангажирани 195 припадници на Армијата, покажуваат податоците на Министерството за одбрана.

Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

ТВ21 - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

ТВ21 - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

Канал5 - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Речиси 200 припадници на Армијата се вклучени во обезбедувањето на болниците

360 степени - 28.11.2020

Речиси во сите болници низ државата каде се третираат ковид-пациенти како дел од обезбедувањето биле вклучени војници. Заклучно со вчерашниот ден биле ангажирани 195 припадници на Армијата, покажуваат податоците на Министерството за одбрана.

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

+инфо - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

Слободен Печат - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

Слободен Печат - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Засега 195 војници ги обезбедуваат болниците

МКД - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

(ВИДЕО) Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на ...

А1 On - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Шекеринска: Во Буџетот за 2021. средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

Нетпрес - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

(Видео) Шекеринска: Над 20 отсто од буџетот за одбрана наменети за опремување и модернизација

Макфакс - 28.11.2020

Буџетот за 2021 година е буџет за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите, критериумите кои што сме ги прифатиле како земја членка на НАТО ги почитуваме.

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

Press24 - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Поради членството во НАТО постојано ќе расте буџетот за македонската армија

МКД - 28.11.2020

Буџетот за 2021 година за Министерството за одбрана е буџет за одбраната на земјата како членка на НАТО-Алијансата и постепено ќе се зголемува и во наредните години додека не се достигнат 2 проценти издвојување од државната каса.

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

А1 On - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

Либертас - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на безбедност на болниците

Локално - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

(Видео) Шекеринска: Над 20 отсто од буџетот за одбрана наменети за опремување и модернизација

Опсервер - 28.11.2020

Буџетот за 2021 година е буџет за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите, критериумите кои што сме ги прифатиле како земја членка на НАТО ги почитуваме.

Шекеринска: Над 20 отсто од буџетот за одбрана наменети за опремување и модернизација

Точка - 28.11.2020

Буџетот за 2021 година е буџет за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите, критериумите кои што сме ги прифатиле како земја членка на НАТО ги почитуваме.

Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

Вечер Прес - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

Вечер Прес - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

24Инфо - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

Либертас - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

ШЕКЕРИНСКА: Нашата Армија ги обезбедува болниците низ нашата држава и апсолутно е недозволено да прима насоки од ...

Денешен - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

Кумановски м. - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

Кумановски м. - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

Опсервер - 28.11.2020

– Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за ...

Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

CivilMedia - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

iPortal - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

24Инфо - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Армијата со 195 припадници се вклучи во обезбедување на болниците низ државата

еМагазин - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

Граѓански збор - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

С. Македонија го зголемува буџетот за одбрана за 0,2 проценти од БДП во 2021 година

Локално - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

Опсервер - 28.11.2020

– Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Прв ден на армијата во кризна состојба: 195 војници ги обезбедувале болниците

Фактор - 28.11.2020

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска дека вчера, откако се активирани припадниците на армијата како асистенција на здравствените институции согласно прогласената кризна состојба, вкупно биле ангажирани 195 припадници кои главно обезбедувале ...

Шекеринска: Над 20 отсто од буџетот за одбрана наменети за опремување и модернизација

Н.Македонија - 28.11.2020

Буџетот за 2021 година е буџет НАТО за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите, критериумите кои што сме ги прифатиле како земја членка на НАТО ги почитуваме.

(Видео) Шекеринска: Над 20 отсто од буџетот за одбрана наменети за опремување и модернизација

Вечер - 28.11.2020

Буџетот за 2021 година е буџет за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите, критериумите кои што сме ги прифатиле како земја членка на НАТО ги почитуваме.

Шекеринска: Над 20 % од буџетот за одбрана наменети за опремување и модернизација

Frontline - 28.11.2020

Буџетот за 2021 година е буџет за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите, критериумите кои што сме ги прифатиле како земја членка на НАТО ги почитуваме.

Шекеринска: Буџетот за одбраната за 2021 продолжува да расте, покажавме дека на нашиот збор може да му се верува

Скопје1 - 28.11.2020

„Буџетот за 2021 година е буџет за одбраната на земјата како членка на НАТО Алијансата. Годинава покажуваме дека обврските, стандардите, критериумите кои што сме ги прифатиле како земја членка на НАТО ги почитуваме.

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

Frontline - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Шекеринска: Во Буџетот за 2021 година средства за подмладување на Армијата и подобрување на стандардот на војниците

MakPress - 28.11.2020

Буџетот за одбрана за 2021 година изнесува 11 милијарди и 97 милиони денари или 1,57 проценти од БДП. Со предложениот буџет, според министерката за одбрана Радмила Шекеринска, се обезбедува континуиран пораст на Буџетот на Министерството за одбрана ...

Армијата со 195 припадници вклучена во обезбедување на болниците низ државата

MakPress - 28.11.2020

Заклучно со вчерашниот ден вкупно 195 припадници на Армијата се вклучени во обезбедување на ред и дополнителна безбедност на болниците низ државава. Освен во Скопје, припадници на Армијата се распоредени и во центрите кои згрижуваат ковид пациенти ...

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство, најави Шекеринска

ТВ21 - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Дали војската ќе биде распоредена и пред банките? Шекеринска: Војската ќе ги обезбедува само здравствените установи

ТВ21 - 26.11.2020

Иако беше најавено дека војската од денеска ќе биде распоредена пред здравствените објекти за одржување на редот пред Ковид центрите, министерката Радмила Шекеринска, рече дека денеска се направени само консултации со одговорните органи и ...

Од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравството

24 Вести - 26.11.2020

12 лекари и 20 медицински сестри од военото здравство о д понеделник ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во јавното здравство, најави министерката за одбрана Радмила Шекеринска по денешната промоција на лабораторијата за кризен менаџмент во ...

Шекеринска: Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи

Канал5 - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Шекеринска: 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство

МКД - 26.11.2020

По барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството, најави денеска министерката за одбрана, ...

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство, најави Шекеринска

А1 On - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Засилување од 12 лекари и 20 медицински сестри на воените екипи кои помагаат во ковид центрите

+инфо - 26.11.2020

Во текот на денешниот ден главниот штаб во кој ќе учествуваат претставници на Министерството за здравство, полицијата и Армијата точно ќе определи каде и кога ќе излезат претставници на Армијата во поддршка на полицијата.

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравството

Слободен Печат - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Засилување од 12 лекари и 20 медицински сестри во воените екипи кои помагаат во ковид центрите

Нетпрес - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Шекеринска: Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство

Press24 - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство, најави Шекеринска

Независен - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство, најави Шекеринска

24Инфо - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство, најави Шекеринска

Опсервер - 26.11.2020

– Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство, најави Шекеринска

Кумановски м. - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство

еМагазин - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство

Скопје инфо - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство, најави Шекеринска

Либертас - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Од понеделник 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои помагаат во здравство, најави Шекеринска

MakPress - 26.11.2020

Врз база на барање од Министерството за здравство, по консултациите кои ги направивме, од понеделник дополнителни 12 лекари и 20 медицински сестри ќе ги засилат воените екипи кои и во моментов помагаат во здравството.

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно, се очекува одлуката

Алсат-М - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно, се очекува одлуката

Телма - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно, се очекува одлуката

Канал5 - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува по болниците

Фокус - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата ќе биде распоредена да ги чува болниците

ТВ21 - 25.11.2020

После денешниот состанок, е дадено зелено светло Армијата да ги обезбедува болниците ширум земјава, соопшти денеска министерката за одбрана Радмила Шекеринска. Останува сега само претседателот Стево Пендаровски да го потпише указот, а тоа ...

Aрмијата од утре се вклучува во обезбедување на болниците

Нетпрес - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Шекеринска: Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно- се очекува одлуката

Press24 - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

ВИДЕО | Шекеринска: Aрмијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции

Слободен Печат - 25.11.2020

Aрмијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти

ММС - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно, се очекува одлуката

Независен - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата ќе ги обезбедува болниците

+инфо - 25.11.2020

Целта на ангажирањето на армијата, како што појасни, е да се овозможи секоја болница, секоја клиника во Скопје да може да смета дека докторите, медицинските сестри и пацинетите се заштитени и дека тоа е работа на полцииајта и армијата сега.

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти

Скопје инфо - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно, се очекува одлуката

24Инфо - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно, се очекува одлуката

CivilMedia - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно, се очекува одлуката

Либертас - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Армијата се вклучува во помошта против Ковид 19

Бизнис Вести - 25.11.2020

Армијата се очекува од денес да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно, се очекува одлуката

Кумановски м. - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти

Курир - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Армијата од утре ќе ги чува болниците

Република - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции коишто тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, ...

Армијата од утре се вклучува во обезбедување на здравствените објекти, исклучиво на барање на здравствените установи

Frontline - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се вклучува во обезбедување на здравствените објекти

Вечер - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Од утре армијата се распоредува во здравствените објекти каде е потребно, се очекува одлуката

MakPress - 25.11.2020

Армијата се очекува од утре да се вклучи во обезбедување на здравствените институции кои тоа ќе го побараат. Ќе се обезбедуваат клиниките во Скопје, поголемите болници во Скопје, како и болниците во Тетово, Битола, Гостивар, Дебар, Куманово, Штип, ...

Европа подготвува своја армија

Н.Македонија - 24.11.2020

Колку е Европа блиску до формирање своја армија и дали државите од Стариот Континент паралелно од НАТО и натаму градат своја европска армија? Овие дилеми и слични ним се актуелни периодов кога неодамна се одржа првиот министерски безбедносен ...