TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повеќе од 60.000 доброволци во Москва се пријавиле за руската вакцина

Канал5 - 20.09.2020

Повеќе од 60 000 луѓе се пријавиле доброволно за да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави градоначалникот , Сергеј Собјанин. „Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно, илјадници луѓе ги поминаа ...

Ризик од „епидемиска кохабитација“: Француски пратеници апелираат на масовна вакцинација против сезонски грип

Слободен Печат - 20.09.2020

Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството во францускиот парламент стравуваат од „епидемиска кохабитација” со пандемијата Ковид-19, па затоа апелираат на „масовна” вакцинација против сезонскиот грип како „граѓански акт .

Папата Франциск: Вакцината мора да биде достапна за сите

Макфакс - 20.09.2020

Папата Франциск повика вакцината против Ковид-19 да биде универзална, да не биде достапна само за најбогатите земји, така што сите, па и најсиромашните, ќе можат да се излечат во оваа пандемија, пренесува Дојче веле.

Повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина во Москва

Макфакс - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавиле доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, вели градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин. „Повеќе од 60.000 лица се пријавија доброволно, а илјадници луѓе ги поминаа ...

Над 60.000 доброволци во Москва за руската вакцина

Слободен Печат - 20.09.2020

Над 60.000 луѓе се пријавија за доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град, Сергеј Собјанин .

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

Независен - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

А1 On - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

Нова ТВ - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Над 60.000 доброволци во Москва за руската вакцина

Нетпрес - 20.09.2020

Над 60.000 луѓе се пријавија за доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град, Сергеј Собјанин.

Група француски пратениците повикуваат на „масовна“ вакцинација против сезонскиот грип

А1 On - 20.09.2020

Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството стравуваат од „епидемиска кохабитација“ со пандемијата Ковид-19, затоа тие повикуваат на „масовна“ вакцинација против грипот, како „граѓански акт.

Група француски пратениците повикуваат на „масовна“ вакцинација против сезонскиот грип

Независен - 20.09.2020

Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството стравуваат од „епидемиска кохабитација“ со пандемијата Ковид-19, затоа тие повикуваат на „масовна“ вакцинација против грипот, како „граѓански акт, јави дописникот на МИА.

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

Либертас - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

Курир - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Професор на Оксфорд: Девет различни вакцини во клиничката фаза три

Локално - 20.09.2020

Кристијан Рамадан, професор по молекуларна биологија на Медицинскиот факултет на Универзитетот Оксфорд, изјави дека не може да знае како ќе се развива пандемијата на коронавирус и дека во моментот има девет различни вакцини во клиничката фаза три, а ...

Група француски пратениците повикуваат на „масовна“ вакцинација против сезонскиот грип

Опсервер - 20.09.2020

Париз, 20 септември 2020 () – Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството стравуваат од „епидемиска кохабитација“ со пандемијата Ковид-19, затоа тие повикуваат на „масовна“ вакцинација против грипот, како „граѓански акт, јави дописникот ...

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

Република - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

24Инфо - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Познат виролог ги поби сите најпознати теории на заговор за коронавирусот

Локално - 20.09.2020

Еден од водечките германски виролози, професорот Хендрик Штрек, директор на Институтот за вирусологија на Универзитетската клиника во Бон, зазеде став кога станува збор за најпознатите тези или изјави на темата коронавирус. 1.

Москва: Повеќе од 60 000 доброволци за руската вакцина

Локално - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавиле доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина за коронавирус во Москва, изјави денеска градоначалникот на метрополата Сергеј Собјанин. – Повеќе од 60.000 лица се пријавија доброволно, а илјадници ...

Повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина во Москва

Centar - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавиле доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, вели градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин. „Повеќе од 60.000 лица се пријавија доброволно, а илјадници луѓе ги поминаа ...

Повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина во Москва

MTM - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавиле доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, вели градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин. „Повеќе од 60.000 лица се пријавија доброволно, а илјадници луѓе ги поминаа ...

Група француски пратениците повикуваат на „масовна“ вакцинација против сезонскиот грип

Либертас - 20.09.2020

Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството стравуваат од „епидемиска кохабитација“ со пандемијата Ковид-19, затоа тие повикуваат на „масовна“ вакцинација против грипот, како „граѓански акт, јави дописникот на МИА.

Група француски пратениците повикуваат на „масовна“ вакцинација против сезонскиот грип

Курир - 20.09.2020

Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството стравуваат од „епидемиска кохабитација“ со пандемијата Ковид-19, затоа тие повикуваат на „масовна“ вакцинација против грипот, како „граѓански акт, јави дописникот на МИА.

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

Опсервер - 20.09.2020

Москва, 20 септември 2020 () – Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

Frontline - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Група француски пратеници повикуваат на „масовна” вакцинација против сезонскиот грип

24Инфо - 20.09.2020

Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството стравуваат од „епидемиска кохабитација” со пандемијата Ковид-19, затоа тие повикуваат на „масовна” вакцинација против грипот, како „граѓански акт, јави дописникот на МИА.

Повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина во Москва

Точка - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавиле доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, вели градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин. „Повеќе од 60.000 лица се пријавија доброволно, а илјадници луѓе ги поминаа ...

Русија: Во Москва се пријавија повеќе од 60.000 доброволци за вакцината против Ковид-19

Денешен - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Повеќе од 60.000 доброволци во Москва се пријавиле за руската вакцина

Вечер Прес - 20.09.2020

Повеќе од 60 000 луѓе се пријавиле доброволно за да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави градоначалникот , Сергеј Собјанин. „Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно, илјадници луѓе ги поминаа ...

„Mасовна“ вакцинација против сезонски грип – влог за јавното здравство есенва

Вечер Прес - 20.09.2020

Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството во Франција стравуваат од „епидемиска кохабитација“ со пандемијата Ковид-19, затоа тие повикуваат на „масовна“ вакцинација против грипот, како „граѓански акт, јави дописникот на МИА.

Папата Франциск: Вакцината мора да биде достапна за сите

Н.Македонија - 20.09.2020

Папата Франциск повика вакцината против ковид-19 да биде универзална, да не биде достапна само за најбогатите земји, така што сите, па и најсиромашните, ќе можат да се излечат во оваа пандемија, пренесува Дојче веле.

Повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина во Москва

Н.Македонија - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавиле доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против ковид-19 во Москва, вели градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин. – Повеќе од 60.000 лица се пријавија доброволно, а илјадници луѓе ги поминаа ...

Непредвидливо е како КОВИД-19 ќе се судри со сезонскиот грип: Француски пратеници повикуваат на „масовна“ ваквинација

Вечер - 20.09.2020

Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството стравуваат од „епидемиска кохабитација“ со пандемијата Ковид-19, затоа тие повикуваат на „масовна“ вакцинација против грипот, како „граѓански акт, јави дописникот на МИА.

Повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина во Москва

Вечер - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавиле доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, вели градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин. „Повеќе од 60.000 лица се пријавија доброволно, а илјадници луѓе ги поминаа ...

ПАПАТА ФРАНЦИСК: Овозможете вакцината да биде достапна и за најсиромашните!

Магазин - 20.09.2020

Папата Франциск вчера апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Тој рече дека премногу луѓе во светот умираат поради недостиг на лекови и дека за тоа треба да ...

Папата Франциск: Вакцината мора да биде достапна за сите

Вечер - 20.09.2020

Папата Франциск повика вакцината против Ковид-19 да биде универзална, да не биде достапна само за најбогатите земји, така што сите, па и најсиромашните, ќе можат да се излечат во оваа пандемија, пренесува Дојче веле.

Група француски пратениците повикуваат на „масовна“ вакцинација против сезонскиот грип

MakPress - 20.09.2020

Седумдесет и пет пратеници од владејачкото мнозинството стравуваат од „епидемиска кохабитација“ со пандемијата Ковид-19, затоа тие повикуваат на „масовна“ вакцинација против грипот, како „граѓански акт, јави дописникот на МИА.

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

MakPress - 20.09.2020

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

Папата Франциск: Овозможете вакцината да биде достапна и на најсиромашните

MakPress - 20.09.2020

Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на „фармаколошка маргина“, потенцира ...

Папата Франциск: Овозможете вакцината да им биде достапна и на најсиромашните

24 Вести - 19.09.2020

Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на „фармаколошка маргина“, потенцира ...

Кина испитува 11 вакцини,четири веќе се во трета фаза

Канал5 - 19.09.2020

Кина во моментов спроведува клинички испитувања на 11 потенцијални вакцини против ковид- 19, а четири се веќе во третата фаза, изјави кинескиот министер за наука и технологија Ванг Џиганг.

Трамп:До април ќе има вакцини за сите Американци

Канал5 - 19.09.2020

Доналд Трамп вчера вети дека до крајот на годината ќе бидат произведени 100 милиони дози вакцина против ковид-19 и доволно за да се вакцинираат 330 милиони Американци до април 2021 година.

Папата Франциск: Овозможете вакцината да биде достапна и на најсиромашните

+инфо - 19.09.2020

Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на „фармаколошка маргина“, потенцира ...

Трамп: До април ќе има вакцина за секој Американец- со војската против Ковид 19

Press24 - 19.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека очекува до април САД да имаат доволно вакцини против коронавирус за секој Американец. Говорејќи на прес-конференција во Белата куќа, Трамп истакна дека тие напредуваат брзо во развојот на вакцината ...

Папата Франциск бара и сиромашните да добијат вакцина против корона

Нетпрес - 19.09.2020

Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на „фармаколошка маргина“, потенцира ...

Трамп: До април ќе имаме доволно вакцини за секој Американец (ВИДЕО)

Слободен Печат - 19.09.2020

Нашата војска ќе испорача голем број вакцини каде што е потребно, рече Трамп на последната прес-конференција која се одржа во Белата Куќа. Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека очекува до април САД да имаат доволно вакцини против ...

Трамп: До април ќе има вакцина за секој Американец

Независен - 19.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека очекува до април САД да имаат доволно вакцини против коронавирус за секој Американец. Говорејќи на прес-конференција во Белата куќа, Трамп истакна дека тие напредуваат брзо во развојот на вакцината ...

Дневник од карантинот на еден актер (24)

Независен - 19.09.2020

ВАСИЛ ЗАФИРЧЕВ „Бевме богови Се симнавме долу Да си играме луѓе Да си играме смрт…“ Дејан Дуковски, „ММЕ кој прв почна“ Дали препоставената деветта планета е всушност примордијална црна дупка во надворешноста на нашиот Сончев систем ќе открие новата ...

Трамп: До април ќе има вакцини за сите Американци

Нетпрес - 19.09.2020

Доналд Трамп вчера вети дека до крајот на годината ќе бидат произведени 100 милиони дози вакцина против ковид-19 и доволно за да се вакцинираат 330 милиони Американци до април 2021 ...

Папата Франциск: Овозможете вакцината да биде достапна и на најсиромашните

А1 On - 19.09.2020

Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на „фармаколошка маргина“, потенцира ...

Папата Франциск до светските политичари: Овозможете вакцината да биде достапна и на најсиромашните

Слободен Печат - 19.09.2020

Тој рече дека премногу луѓе во светот умираат поради недостиг на лекови и дека за тоа треба да размислуваат политичките лидери од земјите каде лековите се достапни за сите граѓани. Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината ...

Трамп вети дека до април ќе бидат произведени доволно вакцини

Нетпрес - 19.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп вети во петокот дека до крајот на годината ќе бидат произведени 100 милиони дози од вакцината за Covid-19 и доволно до април следната година за да се вакцинираат 330 милиони Американци, а истовремено ...

Корона чао: Трамп е упорен, вети дека ќе ги вакцинира сите Американци до април идната година.

Во Центар - 19.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп вети дека до крајот на годината ќе бидат произведени 100 милиони дози вакцини за Ковид-19, а до април 2021 година ќе бидат произведени толку вакцини кои ќе обезбедат вакцинирање на 330 милиони Американци.

Трамп: До април ќе има вакцина за секој Американец

Макфакс - 19.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека очекува до април САД да имаат доволно вакцини против коронавирус за секој Американец. Говорејќи на прес-конференција во Белата куќа, Трамп истакна дека тие напредуваат брзо во развојот на вакцината ...

Папата Франциск: Овозможете вакцината да биде достапна и на најсиромашните

Либертас - 19.09.2020

– Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на „фармаколошка маргина“, потенцира ...

Трамп: До април ќе има вакцина за секој Американец

MTM - 19.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека очекува до април САД да имаат доволно вакцини против коронавирус за секој Американец. Говорејќи на прес-конференција во Белата куќа, Трамп истакна дека тие напредуваат брзо во развојот на вакцината ...

Папата Франциск: Овозможете вакцината да биде достапна и на најсиромашните

Опсервер - 19.09.2020

Рим, 19 септември 2020 () – Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на ...

Папата апелираше вакцини против корона да има и за најсиромашните

Локално - 19.09.2020

Папата Франциск ги повика политичките лидери да се осигураат дека вакцините за коронавирус ќе бидат достапни и за најсиромашните земји. Тој додаде дека во многу делови на светот постои „фармаколошка маргинализација“ на оние кои немаат пристап до ...

Трамп и Редфилд со различни ставови околу термините за широка вакцинација на населението

Алфа - 19.09.2020

Вакцината за корона вирус ќе биде достапна во ноември или декември, но во ограничени количини. Ова го изјави директорот на Центарот за контрола на болести (CDC) во своето сведочење пред Конгресот.

Трамп: До април ќе има вакцина за секој Американец

Точка - 19.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека очекува до април САД да имаат доволно вакцини против коронавирус за секој Американец. Говорејќи на прес-конференција во Белата куќа, Трамп истакна дека тие напредуваат брзо во развојот на вакцината ...

Папата Франциск: Овозможете вакцината да биде достапна и на најсиромашните

24Инфо - 19.09.2020

Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на „фармаколошка маргина”, потенцира ...

Папата Франциск: Овозможете вакцината да биде достапна и на најсиромашните

Денешен - 19.09.2020

Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на „фармаколошка маргина“, потенцира ...

Трамп: До април ќе има вакцина за секој Американец

Centar - 19.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека очекува до април САД да имаат доволно вакцини против коронавирус за секој Американец. Говорејќи на прес-конференција во Белата куќа, Трамп истакна дека тие напредуваат брзо во развојот на вакцината ...

Филипче за Вечер: Сигурен сум дека од есен ќе расте бројот на заболени, ја чекаме вакцината!

iPortal - 19.09.2020

Секако дека и тоа сценарио е можно, но нашата цел е да не дојде до тоа. Свесни сме какви штети предизвикува карантинот како мерка и врз економијата и врз генерално моралот на граѓаните. Но доколку во даден момент тоа е нужно решение за сузбивање на ...

Папата бара и сиромашните да добијат вакцина против корона

Република - 19.09.2020

Папата Франциск апелираше до светските политички лидери вакцината против коронавирусот да ја направат достапна и за најсиромашните земји. Многу делови на светот немаат пристап до здравствена заштита, тие се на „фармаколошка маргина“, потенцира ...

Трамп: До април ќе има вакцина за секој Американец

Н.Македонија - 19.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека очекува до април САД да имаат доволно вакцини против коронавирус за секој Американец. Говорејќи на прес-конференција во Белата куќа, Трамп истакна дека тие напредуваат брзо во развојот на вакцината ...

ЕУ може да дистрибуира и неодобрена вакцина

Н.Македонија - 19.09.2020

На Стариот Континент се зголемува загриженоста дека администрацијата на Доналд Трамп може да се залага за дистрибуција на неодобрена вакцина за коронавирус. Тивко, Европа неволно се подготвува да го стори истото тоа.

Најголем ризик е луѓето да не се вакцинираат

Н.Македонија - 19.09.2020

Езекиел Мартин е роден во шпанската провинција Малага, но живее во Лондон повеќе од десет години. Овој 46-годишник работи како програмер во Дојче банк. Кога изби пандемијата на новиот коронавирус, тој, како и многу други луѓе, се обиде да прочита ...

Германија нема да набавува вакцини преку СЗО

Магазин - 19.09.2020

Вчера извори од германската администрација посочиле дека и Германија се приклучила на Франција во одлуката да не ја купува потенцијалната вакцина против коронавирусот преку програмата на Светската здравствена организација, иако го поддржува тој ...

Трамп: До април ќе имаме доволно вакцини за сите Американци

Вечер - 19.09.2020

Доналд Трамп вчера вети дека до крајот на годината ќе бидат произведени 100 милиони дози вакцина против ковид-19 и доволно за да се вакцинираат 330 милиони Американци до април 2021 година.

Трамп: До април ќе има вакцина за секој Американец

Вечер - 19.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека очекува до април САД да имаат доволно вакцини против коронавирус за секој Американец. Говорејќи на прес-конференција во Белата куќа, Трамп истакна дека тие напредуваат брзо во развојот на вакцината ...

Врвен германски виролог ги побива теориите на заговор за короната

Deutsche Welle - 18.09.2020

Што мисли еден од водечките германски корона-експерти за тезите на теоретичарите на заговор, антиваксерите и своеглавите? „Вирусот воопшто не е толку опасен! Фармацевтската индустрија сака само да заработи на пандемијата! На младите нема да им се ...

Анкета/САД: Речиси половина Американци нема да примат вакцина против Ковид-19

Алсат-М - 18.09.2020

Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно“ ќе го направат тоа, според истражувањето на Центарот за ...

Анкета/САД: Речиси половина Американци нема да примат вакцина против Ковид-19

А1 On - 18.09.2020

Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно“ ќе го направат тоа, според истражувањето на Центарот за ...

Кина клинички тестира 11 вакцини за Ковид 19

Нетпрес - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Жиџијанг денес изјави дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против вирусот „ковид-19“ и додаде дека четири вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Анкета: Половина од Американците нема да се вакцинираат против Ковид-19

Слободен Печат - 18.09.2020

Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно” ќе го направат тоа, според истражувањето на Центарот за ...

Кина спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против Ковид-19

USB - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Џиганг изјави дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против вирусот Ковид-19 и додаде дека четири вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Латиноамерикански земји бараат повеќе време за „Ковакс”

Слободен Печат - 18.09.2020

Бразил и неколку други земји од Латинска Америка ја информираа Светската здравствена организација дека им треба повеќе време да го потпишат планот Ковакс, осмислен за да обезбеди еднаков пристап до вакцините против Ковид-19.

Неколку јужноамерикански земји бараат повеќе време за „Ковакс“

А1 On - 18.09.2020

Бразил и неколку други земји од Латинска Америка ја информираа Светската здравствена организација дека им треба повеќе време да го потпишат планот Ковакс, осмислен за да обезбеди еднаков пристап до вакцините против Ковид-19.

ЕУ ќе купи 300 милиони вакцини против ковид-19 од „Санофи“ и од ГСК

+инфо - 18.09.2020

ЕУ ќе купи до 300 милиони дози од британскиот и од францускиот фармацевтски гигант, стои во твитот на Стела Киријакидес, европски комесар за здравство. Европската унија се согласи да купи потенцијална вакцина против ковид-19 од Санофи и од ...

Авторите на вакцината „Спутник V“ одговорија на критиките од колегите

Нетпрес - 18.09.2020

Научниците кои ја развија руската вакцина против новиот коронавирус „Спутник V“ одговорија на критиките на нивната студија за резултатите од клиничките испитувања објавени претходно во научното списание The Lancet.

ЕУ постигна договор за купување вакцина од „Санофи“ и од „ГСК“

А1 On - 18.09.2020

Европската унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од Санофи и ГлаксоСмитКлајн во друг ваков договор што има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата Ковакс за еднаков пристап ...

ЕУ ќе ја купува и вакцината на „Санофи” и „ГСК”

Слободен Печат - 18.09.2020

Европската унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од Санофи и ГлаксоСмитКлајн во друг ваков договор што има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата Ковакс за еднаков пристап ...

Европската Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и ГСК

Макфакс - 18.09.2020

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон ...

Пет научници кажуваат што ќе се случува со пандемијата на ковид-19

МКД - 18.09.2020

Пет угледни научници од Британија, Австралија и Кина за Њу саентист кажуваат што очекуваат дека ќе се случува во наредниов период со пандемијата на ковид-19, која го преврте светот наопаку и не покажува знаци на исчезнување.

Трамп рече дека вакцините ќе бидат достапни за „секој Американец“ до април 2021

МКД - 18.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, објави дека до април 2021 година ќе бидат достапни доволно вакцини против коронавирусот за „секој Американец“ да биде имунизиран. Војската ќе почне со дистрибуција веднаш штом ќе завршат испитувањата во третата ...

Жителите на Босна и Херцеговина меѓу првите што ќе примаат вакцина против ковид-19

ММС - 18.09.2020

Министерката за цивилни работи на Босна и Херцеговина, Анкица Гудељевиќ во има на земјата потпиша договор со Глобалната алијанса за вакцини, со цел набавка на вакцина за коронавирусот за граѓаните во таа земја.

Германија нема да набави вакцини против кронавирусот преку СЗО

ММС - 18.09.2020

Германија денес и’ се придружи на Франција во одлуката да не купи потенцијалната вакцина против коронавирусот по пат нa програмата на Светската здравствена организација, иако го поддржува тој проект.

Вакцината ќе се дистрибуира 24 часа по нејзиното одобрување, изјавија Центрите за контрола и превенција на болести во ...

Глас на Америка - 18.09.2020

Агенцијата соопшти дека вакцината би била бесплатна за сите Американци што ќе стане широко достапна ВАШИНГТОН — Центрите за контрола и превенција на болести во САД објавија план за дистрибуција на вакцината 24 часа по нејзиното одобрување.

Речиси половина од Американците не би се вакцинирале против ковид-19

Глас на Америка - 18.09.2020

Околу 49 отсто од граѓаните, кои одбиваат имунизација, велат дека се загрижени за можните негативни последици од вакцината, открива анкета на ценатрот „Пју“ ВАШИНГТОН — Речиси половина од Американците се изјасниле дека дефинитивно или најверојатно ...

И втората вакцина на Путин е безбедна: Штити од корона најмалку половина година!

Во Центар - 18.09.2020

Првата фаза на клиничкото испитувања на руската вакцина против корона вирусот, на центарот Вектор е завршена. Докажано е дека вакцината е целосно безбедна, рече директорот на одделот за инфекции и грип на Државниот научен центар за вирусологија и ...

Вакцини има, ама мајмуни нема!

+инфо - 18.09.2020

Секогаш сме биле во состојба во која нашата продукција едвај ги задоволувала потребите за мајмуни кои се користат во истражувања, но кога се појави пандемијата на коронавирусот, тоа нè турна уште подолу - рекол д-р Скип Бом, помошник директор ...

СЗО: над 170 земји во меѓународниот систем за вакцини COVAX

Р.С.Европа - 18.09.2020

Денеска е крајниот рок земјите во светот да се приклучат кон воспоставениот таканаречен Глобален пристап за вакцини за ковид-19 или скратено COVAX. „Повеќе од 170 земји се приклучија кон COVAX, добивајќи гарантиран пристап до најголемото портфолио ...

Богатите земји веќе купија половина од идните вакцини против корона: Сиромашните држави ќе се плашат да не бидат ...

Во Центар - 18.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од дозите од идните вакцини против коронавирусот, соопшти организацијата за борба против сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини кои се во последната ...

Кина спроведува клинички тестирања на 11 вакцини за Ковид 19

ММС - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Жиџијанг денес изјави дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против вирусот „ковид-19“ и додаде дека четири вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Германија нема да купува вакцини против ковид-19 преку програмата на СЗО

Press24 - 18.09.2020

Германија и се придружи на Франција во одлуката против набавка на потенцијални вакцини за Ковид-19 преку програмата на Светската здравствена организација (СЗО), иако ја поддржува шемата, соопштија неименувани владини извори.

Кина спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против Ковид-19

Макфакс - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Џиганг изјави дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против вирусот Ковид-19 и додаде дека четири вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Анкета/САД: Речиси половина Американци нема да примат вакцина против Ковид-19

Либертас - 18.09.2020

Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно“ ќе го направат тоа, според истражувањето на Центарот за ...

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

24Инфо - 18.09.2020

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон ...

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Точка - 18.09.2020

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон ...

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

MTM - 18.09.2020

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон ...

ЕУ постигна договор за купување вакцина од „Санофи“ и од „ГСК“

Вечер Прес - 18.09.2020

Европската унија се согласи да ја купи потенцијалната вакцина против ковид-19 од „Санофи“ и „ГлаксоСмитКлајн“, во друг ваков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата „Ковакс“ за ...

СЗО го претстави планот за дистрибуција на вакцини: Овие групи ќе имаат приоритет!

Курир - 18.09.2020

Во исчекувањето на вакцината против коронавирус, Светската здравствена организација го објави планот за дистрибуција на вакцината ширум светот. Пристапот на СЗО треба да го победи „национализмот на вакцините“, односно идејата дека секоја земја треба ...

Вакцината за корона прво ќе ја добијат богатите земји, за сиромашните ако остане

Република - 18.09.2020

Во исчекувањето на вакцината против коронавирус, Светската здравствена организација го објави планот за дистрибуција на вакцината ширум светот. Пристапот на СЗО треба да го победи „национализмот на вакцините“, односно идејата дека секоја земја треба ...

Гарантиран пристап до најголемото портфолио во светот на кандидати за вакцини

Тера - 18.09.2020

Денеска е крајниот рок земјите во светот да се приклучат кон воспоставениот таканаречен Глобален пристап за вакцини за ковид-19 или скратено COVAX. „Повеќе од 170 земји се приклучија кон COVAX, добивајќи гарантиран пристап до најголемото портфолио ...

И Германија го бојкотира СЗО: Нема да набавуваат вакцини преку Светската здравствена организација

Курир - 18.09.2020

Германија денеска и се приклучила на Франција во одлуката да не ја купува потенцијалната вакцина против коронавирусот преку програмата на Светската здравствена организација, иако го поддржува тој проект.

ИНТЕРВЈУ НА МИНИСТЕРОТ ВЕНКО ФИЛИПЧЕ ЗА ВЕСНИКОТ ВЕЧЕР : Сигурен сум дека од есен ќе расте бројот на заболени, ја ...

Вечер Прес - 18.09.2020

Секако дека и тоа сценарио е можно, но нашата цел е да не дојде до тоа. Свесни сме какви штети предизвикува карантинот како мерка и врз економијата и врз генерално моралот на граѓаните. Но доколку во даден момент тоа е нужно решение за сузбивање на ...

И Германија го бојкотира СЗО: Нема да набавуваат вакцини преку Светската здравствена организација

Република - 18.09.2020

Германија денеска и се приклучила на Франција во одлуката да не ја купува потенцијалната вакцина против коронавирусот преку програмата на Светската здравствена организација, иако го поддржува тој проект.

Како да преживееме до 2022. – советува д-р Фаучи

Вечер Прес - 18.09.2020

Главниот американски епидемиолог д-р Ентони Фаучи во големото интервју за „Бизнис инсајдер“ вели дека веројатно никогаш нема да се ослободиме целосно од коронавирусот, но дека тој е доста убеден дека до 2022 година ќе можеме да продолжиме да живееме ...

Вакцината против коронавирусот на центарот Вектор штити најмалку половина година

Фактор - 18.09.2020

Александар Рижаков, директорот на одделот за инфекции и грип на Државниот научен центар за вирусологија и биотехнологија Вектор рече дека првата фаза на клиничкото испитувања на руската вакцина против коронавирусот е завршена и дека докажано ...

Кина спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против Ковид-19

MTM - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Џиганг изјави дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против вирусот Ковид-19 и додаде дека четири вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Неколку јужноамерикански земји бараат повеќе време за „Ковакс“

Либертас - 18.09.2020

Бразил и неколку други земји од Латинска Америка ја информираа Светската здравствена организација дека им треба повеќе време да го потпишат планот Ковакс, осмислен за да обезбеди еднаков пристап до вакцините против Ковид-19.

Анкета/САД: Речиси половина Американци нема да примат вакцина против Ковид-19

Бизнис Вести - 18.09.2020

Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно” ќе го направат тоа, според истражувањето на Центарот за ...

Маските се поефикански од вакцината, сметаат стручните лица

Скопје инфо - 18.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, според директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. Маските се најмоќното средство за заштита од коронавирусот и можат ...

САД: Речиси половина Американци нема да примат вакцина против Ковид-19

Курир - 18.09.2020

Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно“ ќе го направат тоа, според истражувањето на Центарот за ...

КИНЕЗИТЕ ОТИДОА НАЈДАЛЕКУ: Дури 11 вакцини против корона моментно се во процес на тестирање

Локално - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Жиџанг денес изјави дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против вирусот „ковид-19“ и додаде дека четири вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Д-р Фаучи советува како да преживееме до 2022 година

Локално - 18.09.2020

Главниот американски епидемиолог д-р Ентони Фаучи во интервју за „Бизнис инсајдер“ изјави дека веројатно никогаш нема да се ослободиме целосно од коронавирусот, но дека тој е доста убеден дека до 2022 година ќе можеме да продолжиме да живееме како ...

Неколку јужноамерикански земји бараат повеќе време за „Ковакс“

Опсервер - 18.09.2020

Бразил, 18 септември 2020 () – Бразил и неколку други земји од Латинска Америка ја информираа Светската здравствена организација дека им треба повеќе време да го потпишат планот Ковакс, осмислен за да обезбеди еднаков пристап до вакцините против ...

Анкета/САД: Речиси половина Американци нема да примат вакцина против Ковид-19

24Инфо - 18.09.2020

Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно” ќе го направат тоа, според истражувањето на Центарот за ...

Кина спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против Ковид-19

24Инфо - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Џиганг изјави дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против вирусот Ковид-19 и додаде дека четири вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Од што се разболе волонтерката која ја прими вакцината од Оксфорд

Локално - 18.09.2020

Фармацевтската компанија „АстраЗенека“ на Си-ен-ен ѝ доставила внатрешен извештај со детали за невролошката состојба која ја добила жената врз која била тестирана вакцината против коронавирус.

Нема мајмуни за тестирање на вакцини

Вечер Прес - 18.09.2020

Глобалната трка за вакцина против коронавирус предизвика недостаток на мајмуни. Според американските медиуми, пред да се тестираат потенцијални вакцини врз луѓе, во претклиничко истражување се испитува безбедноста и ефективноста на вакцината врз ...

Германија нема да купува вакцини против короната преку програмата на СЗО

Локално - 18.09.2020

Германија и се придружи на Франција во одлуката против набавка на потенцијални вакцини за Ковид-19 преку програмата на Светската здравствена организација (СЗО), иако ја поддржува шемата, соопштија неименувани владини извори.

Трамп: Ќе имаме вакцини до април 2021 година, три истражувања во завршна фаза

Локално - 18.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп објави дека Америка ќе има вакцина против коронавирусот до април 2021 година и дека ќе има доволно за сите жители. Нивната дистрибуција ќе започне веднаш штом ќе заврши третата фаза од истражувањето.

И Германија го бојкотира СЗО: Нема да набавуваат вакцини преку Светската здравствена организација

Точка - 18.09.2020

Германија денеска и се приклучила на Франција во одлуката да не ја купува потенцијалната вакцина против коронавирусот преку програмата на Светската здравствена организација, иако го поддржува тој проект.

Анкета/САД: Речиси половина Американци нема да примат вакцина против Ковид-19

Опсервер - 18.09.2020

Њујорк, 18 септември 2020 () – Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно“ ќе го направат тоа, ...

СЗО го претстави планот за дистрибуција на вакцини: ОВИЕ ГРУПИ ЌЕ ИМААТ ПРИОРИТЕТ

Локално - 18.09.2020

Во исчекувањето на вакцината против коронавирус, Светската здравствена организација го објави планот за дистрибуција на вакцината ширум светот. Пристапот на СЗО треба да го победи „национализмот на вакцините“, односно идејата дека секоја земја треба ...

Неколку јужноамерикански земји бараат повеќе време за „Ковакс”

24Инфо - 18.09.2020

Бразил и неколку други земји од Латинска Америка ја информираа Светската здравствена организација дека им треба повеќе време да го потпишат планот Ковакс, осмислен за да обезбеди еднаков пристап до вакцините против Ковид-19.

Европската унија постигна договор за набавка на вакцини со Санофи и ГСК

Локално - 18.09.2020

Европската унија се согласи да ја купи потенцијалната вакцина против КОВИД-19 од „Санофи“ и „ГлаксоСмитКлајн“, во друг ваков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата „Ковакс“ за ...

Дали можеме да примиме вакцина против грип ако имаме настинка?

Пулс24 - 18.09.2020

Сезоната на грип се приближува и се претпоставува дека оваа година, повеќе од кога било, луѓето ќе сакаат да примат вакцина против оваа вирусна болест. Сепак, многумина кои не се запознаени со вакцината против грип се прашуваат дали можат да ја ...

Кина тестира 11 вакцини против коронавирус: Епидемијата и натаму се шири низ светот...

Точка - 18.09.2020

Кинеските власти оценуваат дека на есен и зима може да дојде до ново зголемување на случаите. Кинескиот министер за наука и технологија, Ванг Жиџанг изјави дека во земјата се спроведуваат клинички тестирања на дури 11 вакцини против коронавирусот и ...

ЕУ постигна договор за купување вакцина од „Санофи“ и од „ГСК“

Либертас - 18.09.2020

Европската унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од Санофи и ГлаксоСмитКлајн во друг ваков договор што има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата Ковакс за еднаков пристап ...

Кинески експерт: Масовната вакцинација може да трае и до две години

Република - 18.09.2020

Пандемијата на корона вирус се очекува да продолжи во текот на зимата и пролетта, тврди кинескиот врвен експерт за респираторен систем и шеф на стручната група за борба против корона вирусот Жонг Наншан, во петокот.

Маските се поефикански од вакцината, смета директорот на Американскиот центар за контрола на болести

Република - 18.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, според директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. Маските се најмоќното средство за заштита од коронавирусот и можат ...

Кина врши клинички испитувања на 11 вакцини против Ковид-19

Република - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Џиганг соопшти дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против Ковид-19 и додаде дека четири од тие вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Кина спроведува клинички тестирања на 11 вакцини против Ковид 19

Локално - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Жиџијанг денес изјави дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против коронавирусот и додаде дека четири вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Волонтирав да бидам заморче за ковид-вакцината и сега се каам

Н.Македонија - 18.09.2020

Во мај, Томас Гоки стана волонтер и беше изложен на ковид-19 со надеж дека ќе помогне во патентирањето на потенцијална вакцина за вирусот. Тој волонтирал заедно со над 37.000 луѓе од 162 земји преку непрофитна организација која ги застапувала ...

Не постои подобро чувство од тоа да се биде дел од решението за ковид-19

Н.Македонија - 18.09.2020

Доктор Онјема Огбуагу е специјалист за инфективни болести и вирусолог од Нигерија, како и вонреден професор и директор на програмата за клинички испитувања за ХИВ на медицинскиот факултет на универзитетот Јеил.

Кина спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против Ковид-19

Вечер - 18.09.2020

Кинескиот министер за наука и технологија Ванг Џиганг изјави дека земјата во моментов спроведува клинички испитувања на 11 вакцини против вирусот Ковид-19 и додаде дека четири вакцини веќе влегле во третата фаза на тестирање.

Речиси половина од Американците, НЕ САКААТ ДА ПРИМАТ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНАВИРУС

Вечер - 18.09.2020

Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно“ ќе го направат тоа, според истражувањето на Центарот за ...

Вакцина против корона најпрвин ќе има за богатите, за СИРОМАШНИТЕ АКО ОСТАНЕ

Вечер - 18.09.2020

Во исчекувањето на вакцината против коронавирус, Светската здравствена организација го објави планот за дистрибуција на вакцината ширум светот. Пристапот на СЗО треба да го победи „национализмот на вакцините“, односно идејата дека секоја земја треба ...

КИНЕСКИ ЕКСПЕРТ: Масовна вакцинација е единствено решение за имунитет, НО МОЖЕ ДА ТРАЕ 2 ГОДИНИ

Вечер - 18.09.2020

Пандемијата на корона вирус се очекува да продолжи во текот на зимата и пролетта, тврди кинескиот врвен експерт за респираторен систем и шеф на стручната група за борба против корона вирусот Жонг Наншан, во петокот.

Европска Унија постигна договор за набавка на вакцини со „Санофи“ и „ГСК“

Вечер - 18.09.2020

Европска Унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од компаниите „Санофи“ и „Глаксо Смит Клајн“. Тоа е постигнато во друг таков договор кој има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон ...

Се што треба да се знае за АМЕРИКАНСКАТА ВАКЦИНА против Ковид-19

Вечер - 18.09.2020

Генералниот директор на американската фармацевтска компанија „Фајзер“, Алберт Бурла, изјави дека веројатно ќе се знае до крајот на октомври дали е ефикасна експерименталната вакцина на компанијата , која е во фаза на клинички испитувања.

ЕУ постигна договор за купување вакцина од „Санофи“ и од „ГСК“

MakPress - 18.09.2020

Европската унија се согласи да купи потенцијална вакцина против Ковид-19 од Санофи и ГлаксоСмитКлајн во друг ваков договор што има за цел да обезбеди залихи, бидејќи се приближува крајниот рок за пристапување кон програмата Ковакс за еднаков пристап ...

Неколку јужноамерикански земји бараат повеќе време за „Ковакс“

MakPress - 18.09.2020

Бразил и неколку други земји од Латинска Америка ја информираа Светската здравствена организација дека им треба повеќе време да го потпишат планот Ковакс, осмислен за да обезбеди еднаков пристап до вакцините против Ковид-19.

Анкета/САД: Речиси половина Американци нема да примат вакцина против Ковид-19

MakPress - 18.09.2020

Речиси половина од Американците, или 49 отсто, изјавија дека нема да примат вакцина против новиот коронавирус ако беше достапна денес, додека 51 отсо се со став дека „дефинитивно или веројатно“ ќе го направат тоа, според истражувањето на Центарот за ...

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцина против Ковид-19

24 Вести - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да ...

Трамп: Најмалку 100 милиони дози вакцина би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината

Канал5 - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако агенцијата за лекови ја одобри вакцината.

Богатите држави веќе ги откупиле повеќето вакцини против корона

Канал5 - 17.09.2020

Богатите нации кои сочинуваат само мал дел од светската популација веќе купиле или резервирале повеќе од половина од дозите на потенцијалните вакцини против ковид-19, покажува студијата на Оксфам.

Корона-вакцина: Трамп контра својот експерт за заразни болести

Deutsche Welle - 17.09.2020

Американскиот претседател прекори врвен владин здравствен работник поради неговите изјави во Сенатот. Спорното прашање е кога вакцината за Ковид-19 ќе биде достапна за целото американско население.

САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија 51% од потенцијалните вакцини

Канал5 - 17.09.2020

Овие земји претставуваат 13% од светската популација, но откупиле 51% од идните резерви од вакцините, пишува во извештајот. Богатите земји вклучувајќи ги САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната ...

Трамп против американските доктори за достапноста на вакцината против Ковид-19

Телма - 17.09.2020

Пронаѓањето на ефикасна и ефективна вакцина против корона вирусот, можеби е врвен глобален приоритет, но во Соединетите Aмерикански Држави, каде претседателските изборите се во ноември, ова прашање е и исклучиво жешка политичка тема.

Меѓународен тим научници ги доведе во прашање податоците за руската вакцина против ковид-19 И смета дека биле ...

Сакам да кажам - 17.09.2020

Русија го изненади светот кога во средина на август објави дека ја одобрила употребата на вакцината „спутник V “, прва против ковид-19 на светот, откако експресно ги спровела тестирањата и едноставно го прескокнала одлучувачкиот тест за нејзината ...

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, тврдат западните научници

Телма - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Дали Русија ги манипулирала податоците за вакцината „Спутник”?

Deutsche Welle - 17.09.2020

Впечатливите бројки за нивото на антитела во крвта и со Т-клетките според меѓународни експерти не може да се коинциденција. Освен тоа финалната тест фаза едноставно беше прескокната. Условите за вакцина за коронавирусот се јасни: треба да делува, да ...

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцини против Ковид-19

ТВ21 - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да ...

Маска може да биде поефективна заштита од ковид-19 од вакцина, изјави Директорот на Центарот за контрола на болести на ...

Сакам да кажам - 17.09.2020

Директорот на Центарот за контрола и превенција на болести на САД, Роберт Редфилд, изјави дека ќе биде потребна една година пред вакцина против ковид-19 да стане достапна за пошироката американска јавност и Доналд Трамп побрза да го исправи, ...

Објавени деталите за необичната болест кај волонтерката за вакцината на Астра зенека

МКД - 17.09.2020

Во документот се вели дека по независно испитување е утврдено дека оваа болест или најверојатно не е поврзана со вакцината, или нема доволно докази за со сигурност да се утврди дали болеста е поврзана со вакцината.

Маските се најдобра заштита од корона, можеби дури и подобра од вакцините

Слободен Печат - 17.09.2020

Тој посочи дека постојат научни докази дека маските делуваат и дека тие се најдобра заштита од вирусот ковид-19. Директорот на Американскиот институт за превенција и контрола на болести (CDC), изјави за време на сослушувањето во Сенатот дека маските ...

Маските се најдобра заштита од корона, можеби дури и подобра од вакцините

Press24 - 17.09.2020

Директорот на Американскиот институт за превенција и контрола на болести (CDC), изјави за време на сослушувањето во Сенатот дека маските можат да бидат подобра заштита од коронавирусот отколку вакцините.

Д-р Редфилд: Маските можеби се подобра заштита од вакцина

Слободен Печат - 17.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. – Можеби би отишол дотаму да кажам дека оваа маска ќе ми гарантира ...

Трамп најави 100 милиони дози од вакцината против ковид-19

+инфо - 17.09.2020

Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да дистрибуираме 100 милиони дози до крајот на 2020 година и значителен број многу пред тоа, посочи Трамп. Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози ...

Дали Русија манипулираше со податоците за вакцината Спутник V?

Слободен Печат - 17.09.2020

Според меѓународните експерти, нумеричките обрасци на нивото на антитела во крвта и кај „Т-клетките“ не можат да бидат случајност. Барањата за вакцината против коронавирусот се целосно јасни: таа мора да биде ефикасна, безбедна, прифатлива и брзо ...

Богатите држави го купиле поголемиот дел од дозите на потенцијалните вакцини против коронавирус

МКД - 17.09.2020

Богатите нации кои претставуваат само дел од светската популација веќе купиле или резервирале повеќе од половина од дозите на потенцијалните вакцини против ковид-19, покажува студијата на Оксфам, а американскиот претседател Доналд Трамп ветува дека ...

Научници сметаат дека се нецелосни податоците за руската вакцина против Ковид-19

Независен - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Русите дале нецелосни податоци за вакцината на „Гамалеја“ – Научници тврдат дека биле копи/пејст

Слободен Печат - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст”. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature”.

Научници се имунизираат себеси и своите семејства со „домашно изработени“ вакцини против ковид-19

Слободен Печат - 17.09.2020

Во април, уште пред било која вакцина против коронавирус да помине какви било тестови, градоначалникот на прекрасниот островски град во северозападниот дел на Пацификот го покани својот пријател, микробиолог, да го вакцинира.

Отворено писмо на 38 научници: Податоците за руската вакцина против ковид-19 се нецелосни

360 степени - 17.09.2020

Иако истражувањето опишано во оваа студија е потенцијално значајно, презентацијата на податоците покренува неколку проблеми поради што е потребен пристап до оригиналните податоци од целосното истражување, бараат научниците Група научници ...

Трамп тврди дека шефот на ЦДЦ бил збунет кога кажа дека маските штитат подобро од вакцините

МКД - 17.09.2020

Откако Роберт Редфилд, директорот на американскиот Центар за контрола и превенција на болести (ЦДЦ), на расправата пред Конгресот тврдеше дека маската може да обезбеди подобра заштита и од вакцините, американскиот претседател Доналд Трамп му ...

Компанијата Moderna ќе бара предвремено одобрување на вакцината за коронавирусот

Нетпрес - 17.09.2020

Доколку се покаже дека експерименталната вакцина против Covid-19 којашто ја развива „Moderna“ е барам 70 отсто, од фармацевтската компанија планираат да побараат предвремено одобрување за нејзино ограничено користење кај високо ризичните групи, ...

Ново истражување: Млади од малцинствата во САД под зголемен ризик од Ковид-19

Глас на Америка - 17.09.2020

Центарот за контрола на болестите објави дека 75% од починатите имале најмалку една здравствена аномалија – астма, прекумерна тежина или срцеви проблеми. Новите податоци од Центарот за контрола на болести и зарази во САД ( СДЦ) покажа дека ...

Отворено писмо на научници: Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни

Нова ТВ - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Научници: Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни

А1 On - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Богатите држави веќе купија повеќе од половината дози од потенцијалната вакцина против ковид-19

Слободен Печат - 17.09.2020

Богатите нации кои претставуваа само дел од светската популација веќе купија или резервираа повеќе од половина дози од потенцијалната вакцина против ковид-19, покажува студијата на Оксфам, а американскиот претседател Доналд Трамп вети дека ...

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцини против Ковид-19

А1 On - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да ...

Трамп: САД ќе имаат најмалку 100 милиони дози вакцини против коронавирусот до крајот на годинава

Слободен Печат - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да ...

Само богатите земји си обезбедија од идните дози на вакцини за корона вирус

ММС - 17.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини за коронавирус, соопшти организацијата за борба против сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека земјите што сочинуваат само 13 проценти од светската популација ...

Тестирана и втората руска вакцина, ефикасна е иако не создава доживотен имунитет

Слободен Печат - 17.09.2020

Првата фаза од клиничките тестирања на втората руска вакцина против коронавирусот на центарот „Вектор“ се покажа како целосно безбедна, дека стабилно реагира на мутацијата на вирусот и најмалку шест месеци штити од коронавирус.

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцина против Ковид-19

Независен - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да ...

Податоците за руската вакцина против Covid-19 се нецелосни, оценуваат научниците

Нетпрес - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против коронавирусот се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“, тврдат 38 научници чијашто позиција беше објавена во научното списание Nature.

Богатите држави ги „грабнаа“ повеќето дози на потенцијалните Ковид-19 вакцини

Радио МОФ - 17.09.2020

Богатите нации кои сочинуваат само мал дел од светската популација веќе купиле или резервирале повеќе од половина од дозите на потенцијалните вакцини против Ковид-19, покажува студијата на глобалната организација „Оксфам“, а американскиот ...

Редфилд: Mаските можеби се подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините

А1 On - 17.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. – Можеби би отишол дотаму да кажам дека оваа маска ќе ми гарантира ...

Нецелосни се податоците за руската вакцина против ковид-19

+инфо - 17.09.2020

Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“. Податоците за руската вакцина против ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“.

Директорот на американскиот ЦДЦ: Маските можат да штитат подобро од вакцина против коронавирусот (ВИДЕО)

МКД - 17.09.2020

Роберт Редфилд, директорот на американскиот Институтот за превенција и контрола на болести (ЦДЦ), изјави вчера за време на сослушувањето во Сенатот дека маските можат да бидат подобра заштита отколку вакцина против коронавирусот.

Богатите земји откупиле повеќе од половина од потенцијалната вакцина против коронавирус

Макфакс - 17.09.2020

Богатите нации, вклучувајќи ги САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната вакцина против коронавирус, соопшти меѓународната непрофитна организација за борба против сиромаштијата „Оксфам“, пренесува ...

Трамп најави: До крајот на годината 100 милиони дози на вакцина против коронавирус

Press24 - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцини против коронавирусот би можеле да бидат дистрибуирани ширум САД до крајот на оваа година. „Штом Агенцијата за лекови ќе ја одобри вакцината...

Борбата за вакцина против Ковид-19 доведе до снемување на мајмуните

ММС - 17.09.2020

Трката за пронаоѓање ефикасна вакцина против Ковид-19 и спречување на ширењето на вирусот на глобално ниво, не познава граници, а за жал непознавањето на границите најскапо го плаќаат животните.

Маските можеби се подобра заштита од вакцина, вели директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на ...

Независен - 17.09.2020

Фото: Б. Грданоски Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд.

Трамп го нарече докторот збунет, тој му одговори: маската ме штити повеќе од вакцина

Макфакс - 17.09.2020

Дури и ако вакцината за коронавирус е одобрена во наредните недели, тешко дека ќе биде широко достапна за јавноста до средината на следната година “, рече Роберт Редфилд, директор на Центрите за контрола и превенција на болести во САД.

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцини против Ковид-19

Нова ТВ - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да ...

Кина тврди дека ќе има готова вакцина за корона вирусот во ноември

Иновативност - 17.09.2020

Вакцината против корона вирусот може да биде достапна за пошироката јавност во Кина уште во ноември годинава. „Сегашниот напредок е солиден“ изјаци Ву Гуџен од кинескиот Центар за контрола и превенција на болести.

Се чека обраќањето на Путин: Кога и дали тој ќе се вакцинира со руската вакцина!

Во Центар - 17.09.2020

Рускиот претседател Владимир Путин ќе објави дали и кога ќе сака да прими вакцина против вирусот корона, изјави за новинарите портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков. Ако и кога ќе сака да се вакцинира, тој самиот ќе ја информира јавноста за тоа, рече ...

Во САД вакцинација против ковид-19 најверојатно во јануари

Р.С.Европа - 17.09.2020

Владата на САД објави план како вакцината против коронавирусот да биде бесплатно достапна за сите Американци веднаш штом се утврди дека е безбедна и ефикасна. Роберт Редфилд, раководител на Центрите за контрола и превенција на болести и други ...

Оксфам: Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против коронавирус

Независен - 17.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Половина од вакцините против коронавирус ги купија богатите земји

+инфо - 17.09.2020

Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од истражувањето ги купиле земји кои сочинуваат само 13 проценти од светската популација. Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на ...

Најбогатите земји, во кои живеат 13 проценти од светското население, купиле половина од дозите на идната вакцина против ...

А1 On - 17.09.2020

Богатите земји веќе купиле повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Објавен планот на Америка за вакцина против короната: Трамп ги чека првите вакцини пред изборите во ноември!? Ќе бидат ...

Во Центар - 17.09.2020

Американската влада денес објави дека ќе започне со дистрибуција на вакцината ковид-19 во рок од еден ден од добивањето на лиценцата и дека планира еден ограничен број на вакцини да бидат достапни веќе на крајот на оваа година.

Oxfam: Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против COVID-19

Кајгана - 17.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирусот, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Oxfam. Податоците на Oxfam покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Оксфам: Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против коронавирус

Нова ТВ - 17.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Најбогатите земји веќе купија половина од идната вакцина против Ковид-19

USB - 17.09.2020

Богатите земји веќе купиле повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

РОБЕРТ РЕДФИЛД: Маските подобра заштита и од вакцина против коронавирусот

Денешен - 17.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. – Можеби би отишол дотаму да кажам дека оваа маска ќе ми гарантира ...

Научници: Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни

Курир - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Трамп го нарече докторот збунет, тој му одговори: маската ме штити повеќе од вакцина

Centar - 17.09.2020

Дури и ако вакцината за коронавирус е одобрена во наредните недели, тешко дека ќе биде широко достапна за јавноста до средината на следната година “, рече Роберт Редфилд, директор на Центрите за контрола и превенција на болести во САД.

Богатите земји откупиле повеќе од половина од потенцијалната вакцина против коронавирус

Centar - 17.09.2020

Богатите нации, вклучувајќи ги САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната вакцина против коронавирус, соопшти меѓународната непрофитна организација за борба против сиромаштијата „Оксфам“, пренесува ...

Трамп го нарече докторот збунет, тој му одговори: маската ме штити повеќе од вакцина

MTM - 17.09.2020

Дури и ако вакцината за коронавирус е одобрена во наредните недели, тешко дека ќе биде широко достапна за јавноста до средината на следната година “, рече Роберт Редфилд, директор на Центрите за контрола и превенција на болести во САД.

Директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести смета дека маските можеби се подобра заштита од ...

Либертас - 17.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. – Можеби би отишол дотаму да кажам дека оваа маска ќе ми гарантира ...

Податоците за руската вакцина против ковид-19 се нецелосни

Вечер Прес - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Научници за руската вакцина: Податоците се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“

Локално - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Вакцината на руски „Вектор“ не влијае на репродуктивната функција

Либертас - 17.09.2020

Втората руска вакцина против Ковид-19, развиена од вирусолошко-биотехнолошки центар „Вектор“, не влијае на репродуктивната функција и ќе биде ефикасна и против мутирани форми на новиот коронавирус, изјави денеска Александар Рижиков, раководител на ...

Вакцината на руски „Вектор” не влијае на репродуктивната функција

24Инфо - 17.09.2020

Втората руска вакцина против Ковид-19, развиена од вирусолошко-биотехнолошки центар „Вектор”, не влијае на репродуктивната функција и ќе биде ефикасна и против мутирани форми на новиот коронавирус, изјави денеска Александар Рижиков, раководител на ...

Вакцината на руски „Вектор“ не влијае на репродуктивната функција

Вечер Прес - 17.09.2020

Втората руска вакцина против Ковид-19, развиена од вирусолошко-биотехнолошки центар „Вектор“, не влијае на репродуктивната функција и ќе биде ефикасна и против мутирани форми на новиот коронавирус, изјави денеска Александар Рижиков, раководител на ...

Директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести смета дека маските можеби се подобра заштита од ...

Курир - 17.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. – Можеби би отишол дотаму да кажам дека оваа маска ќе ми гарантира ...

Оксфам: Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против коронавирус

Опсервер - 17.09.2020

Лион, 17 септември 2020 () – Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со ...

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцина против Ковид-19

24Инфо - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да ...

Оксфам: Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против коронавирус

24Инфо - 17.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Богатите земји откупиле повеќе од половина од потенцијалната вакцина против коронавирус

24Инфо - 17.09.2020

Богатите нации, вклучувајќи ги САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната вакцина против коронавирус, соопшти меѓународната непрофитна организација за борба против сиромаштијата „Оксфам“, пренесува ...

Оксфам: Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против коронавирус

Либертас - 17.09.2020

– Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Што сè се знае за руската вакцина Спутник 5 по написот во медицинското списание Лансет?

Опсервер - 17.09.2020

Креаторите на руската вакцина против коронавирусот „Спутник 5“ од институтот „Гамалеја“ ги објавија резултатите од првата и од втората фаза на клинички испитувања во едно од најпрестижните медицински научни списанија „Лансет“.

Научници: Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни

Опсервер - 17.09.2020

Њујорк, 17 септември 2020 () – Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцина против Ковид-19

Бизнис Вести - 17.09.2020

Вашингтон, 17 септември 2020 (МИА) – Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината.

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцина против Ковид-19

Курир - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да ...

Оксфам: Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против коронавирус

Вечер Прес - 17.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Русија потврди дека вакцината против Ковис-19 има несакани последици

iPortal - 17.09.2020

Еден од седум волонтери кои ја примиле руската вакцина против коронавирусот имале несакани ефекти, објави Министерството за здравство на Русија. Од над 300 волонтери кои учествуваат во трифазното испитување на вакцините, 14 проценти се пожалиле на ...

Оксфам: Богатите земји веќе купија половина дози од идната вакцина против коронавирус

Frontline - 17.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Песков: Путин самиот ќе каже дали и кога ќе прими вакцина

Опсервер - 17.09.2020

Москва, 16 септември 2020 () – Рускиот претседател Владимир Путин самиот ќе соопшти дали и кога сака да прими вакцина за коронавирус, изјави денеска портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков. -Самиот ќе информира дали и кога сака да се вакцинира, рече ...

Научници: Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни

24Инфо - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст”. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature”.

Група научници сметаат дека податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни

Република - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. За вакво нешто предупредуваат 38 научници, чии ставови се објавен во списанието „Nature“.

Директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести смета дека маските можеби се подобра заштита од ...

24Инфо - 17.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. – Можеби би отишол дотаму да кажам дека оваа маска ќе ми гарантира ...

Богатите земји откупиле повеќе од половина од потенцијалната вакцина против коронавирус

Точка - 17.09.2020

Богатите нации, вклучувајќи ги САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната вакцина против коронавирус, соопшти меѓународната непрофитна организација за борба против сиромаштијата „Оксфам“, пренесува ...

Дали Русија манипулирала со податоците од вакцината Спутник V?

Локално - 17.09.2020

Според меѓународните експерти, нумеричките обрасци на нивото на антитела во крвта и во „Т-клетките“ не можат да бидат случајност. Покрај тоа, едноставно е прескокнат дел од последната, тест фаза.

Маска може да биде поефикасна заштита од ковид-19 од вакцина

Вечер Прес - 17.09.2020

Директорот на Центарот за контрола и превенција на болести на САД, Роберт Редфилд, изјави дека ќе биде потребна една година пред вакцина против ковид-19 да стане достапна за пошироката американска јавност и Доналд Трамп побрза да го исправи, ...

Песимистична прогноза: Вакцината против коронавирус нема да биде достапна барем уште една година?

Локално - 17.09.2020

Вакцината против коронавирусот може да биде достапна за јавноста дури во септември 2021 година, предупредил истакнат британски научник. Професорот Питер Опеншо од Империјал колеџ во Лондон и советник на владината научна советничка група за итни ...

Богатите нации ги зграбија поголемиот дел од дозите на вакцината за Ковид-19

Кумановски м. - 17.09.2020

Богатите нации кои сочинуваат само мал дел од светската популација веќе купиле или резервирале повеќе од половина од дозите на потенцијални вакцини против „Ковид-19“, покажува студијата на „Оксфам“, а американскиот претседател Доналд Трамп вети дека ...

Песимистична прогноза - угледен британски научник предупредува: Вакцината против коронавирусот нема да биде достапна во ...

Точка - 17.09.2020

Вакцината против коронавирусот можеби нема да биде достапна во јавноста се до септември 2021-ва година, предупредил истакнат британски научник. Професор Питер Опеншо од Империјал колеџот во Лондон и советник на владината научна советодавна група за ...

Бајден за планот за вакцина против коронавирус: Не му верувам на Трамп

Локално - 17.09.2020

Демократскиот претседателски кандидат Џо Бајден ги отфрли обвинувањата на претседателот Доналд Трамп дека шири страв за безбедноста на вакцините против коронавирус, повикувајќи го Трамп да застане на страната на научниците и да не го избрзува ...

Дали богатите земји веќе купиле половина од идните вакцини против Ковид-19?

Локално - 17.09.2020

Богатите земји веќе купиле повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за борба против сиромаштијата, Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека земјите што сочинуваат само 13 проценти од светската ...

ТРКА ЗА КУПУВАЊЕ ВАКЦИНА: Богатите или сиромашните земји први ќе стигнат до неа?

Фактор - 17.09.2020

За обезбедување на вакцина против Ковид -19 најажурни се богатите земји. Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против коронавирусот. Податокот го соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам.

Кина тврди дека ќе има готова вакцина за корона вирусот во ноември

Република - 17.09.2020

Вакцината против корона вирусот може да биде достапна за пошироката јавност во Кина уште во ноември годинава. „Сегашниот напредок е солиден“ изјаци Ву Гуџен од кинескиот Центар за контрола и превенција на болести.

Вакцината на руски „Вектор“ не влијае на репродуктивната функција

Опсервер - 17.09.2020

Москва, 17 септември 2020 () – Втората руска вакцина против Ковид-19, развиена од вирусолошко-биотехнолошки центар „Вектор“, не влијае на репродуктивната функција и ќе биде ефикасна и против мутирани форми на новиот коронавирус, изјави денеска ...

Трката по вакцина против коронавирус довела до 'недостиг' на мајмуни

Точка - 17.09.2020

Со оглед на тоа дека моментално се во игра повеќе од 100 можни вакцини, побарувачката за мајмуни ја надминала понудата. Глобалната трка по вакцина против коронавирус, која би требало да помогне за да стивне пандемијата, довела до 'недостиг' на ...

Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против коронавирус

Курир - 17.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Богатите земји откупиле повеќе од половина од потенцијалната вакцина против коронавирус

MTM - 17.09.2020

Богатите нации, вклучувајќи ги САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната вакцина против коронавирус, соопшти меѓународната непрофитна организација за борба против сиромаштијата „Оксфам“, пренесува ...

Научници: Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни

Либертас - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Трката по вакцината доведе до „недостаток“ на мајмуни

Локално - 17.09.2020

Со оглед на тоа дека во игра се повеќе од 100 можни вакцини, побарувачката за мајмуни ја надмина понудата. Глобалната трка за вакцина против коронавирус, која би требало да помогне да се стави крај на пандемијата, предизвика „недостиг“ од мајмуни.

Трамп најавува: До крајот на годината 100 милиони дози на вакцина против коронавирус!

Точка - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцини против коронавирусот би можеле да бидат дистрибуирани ширум САД до крајот на оваа година. „Штом Агенцијата за лекови ќе ја одобри вакцината...

Директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести смета дека маските можеби се подобра заштита од ...

Опсервер - 17.09.2020

Њујорк, 17 септември 2020 () – Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд.

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцина против Ковид-19

Опсервер - 17.09.2020

Вашингтон, 17 септември 2020 () – Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината.

Најмоќно средство за заштита од короната не е вакцина, туку нешто друго: Овој човек го соопшти тоа

Локално - 17.09.2020

Директорот на Американскиот институт за превенција и контрола на болести (ЦДЦ), Роберт Редфилд, изјави за време на сослушувањето во Сенатот дека маските можат да бидат подобра заштита од коронавирусот отколку вакцините.

Трамп: До крајот на годината 100 милиони дози на вакцина за корона

Пулс24 - 17.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп рече дека најмалку 100 милиони дози вакцини против коронавирус можат да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. „Штом Агенцијата за лекови ја одобри вакцината … ќе можеме да дистрибуираме 100 милиони дози ...

Светот влегува во ерата на „вакцина-дипломатијата“

Н.Македонија - 17.09.2020

Кога станува збор за вакцините, најдобрата одлука за секоја држава ќе зависи од одлуките и постапките на други држави. Затоа политиките за вакцините не смеат и не треба да бидат правени во изолација, пишува Тајлер Ковен во неговата колумна за ...

Богатите земји откупиле повеќе од половина од потенцијалната вакцина против ковид-19

Н.Македонија - 17.09.2020

Богатите нации, вклучувајќи ги САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната вакцина против коронавирус, соопшти меѓународната непрофитна организација за борба против сиромаштијата „Оксфам“, пренесува ...

Трамп го нарече докторот збунет, тој му одговори: маската ме штити повеќе од вакцина

Вечер - 17.09.2020

Дури и ако вакцината за коронавирус е одобрена во наредните недели, тешко дека ќе биде широко достапна за јавноста до средината на следната година “, рече Роберт Редфилд, директор на Центрите за контрола и превенција на болести во САД.

САД, Велика Британија и Јапонија веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната вакцина против ...

Денар - 17.09.2020

Богатите нации, вклучувајќи ги САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната вакцина против коронавирус, соопшти меѓународната непрофитна организација за борба против сиромаштијата „Оксфам“, пренесува ...

МАСКИТЕ СЕ ПОДОБРА ЗАШТИТА ОД ВАКЦИНАТА - Тврди директорот на центарот за контрола на болести на САД

Вечер - 17.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. – Можеби би отишол дотаму да кажам дека оваа маска ќе ми гарантира ...

Богатите земји откупиле повеќе од половина од потенцијалната вакцина против коронавирус

Вечер - 17.09.2020

Богатите нации, вклучувајќи ги САД, Велика Британија и Јапонија, веќе откупија повеќе од половина од дозите на потенцијалната вакцина против коронавирус, соопшти меѓународната непрофитна организација за борба против сиромаштијата „Оксфам“, пренесува ...

Најмногу вакцини ќе одат кај оние со најмногу пари

Expres - 17.09.2020

САД, Велика Британија и Јапонија и други богати нации откупиле повеќе од половина од дозите најавуваната вакцина против Ковид-19, соопшти меѓународната непрофитна организација за борба против сиромаштијата „Оксфам“, пренесува Си-ен-ен.

Можеби маската е подобра заштита од КОВИД 19 и од вакцината

Скопје1 - 17.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, вели директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд за Си-Ен-Ен.

Податоците за руската вакцина против КОВИД-19 се нецелосни

Вечер - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

ТРКАТА ЗА ВАКЦИНА ДОВЕДЕ ДО НЕОЧЕКУВАНА ЗАГУБА: Нема доволно мајмуни за тестирање на вакцината за Ковид-19!

Магазин - 17.09.2020

Глобалната трка за вакцина против коронавирус доведе до недостиг на мајмуни. Според американските медиуми, пред да се тестираат потенцијални вакцини врз луѓе, претклиничкото истражување ја испитува безбедноста и ефективноста на вакцините кај ...

Оксфам: Богатите земји веќе купија половина од идната вакцина против коронавирус

MakPress - 17.09.2020

Богатите земји веќе купија повеќе од половина од идните дози на вакцини против коронавирус, соопшти организацијата за намалување на сиромаштијата Оксфам. Податоците на Оксфам покажуваат дека 51 процент од залихите со вакцини во последната фаза од ...

Научници: Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни

MakPress - 17.09.2020

Податоците за руската вакцина против Ковид-19 се нецелосни, има недоследности и повторување како „копи/пејст“. Тоа го предупредија 38 научници, чија позиција беше објавена во списанието „Nature“.

Трамп: До крајот на годината ќе има 100 милиони вакцина против Ковид-19

MakPress - 17.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека најмалку 100 милиони дози вакцина против новиот коронавирус би можеле да бидат дистрибуирани во САД до крајот на годината. – Откако Агенцијата за лекови ја одобри вакцината… ќе можеме да ...

Директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести смета дека маските можеби се подобра заштита од ...

MakPress - 17.09.2020

Носењето заштитни маски може да обезбеди подобра заштита од Ковид-19 отколку вакцините, смета директорот на Американскиот центар за контрола и превенција на болести, Роберт Редфилд. – Можеби би отишол дотаму да кажам дека оваа маска ќе ми гарантира ...

Вакцината на руски „Вектор“ не влијае на репродуктивната функција

MakPress - 17.09.2020

Втората руска вакцина против Ковид-19, развиена од вирусолошко-биотехнолошки центар „Вектор“, не влијае на репродуктивната функција и ќе биде ефикасна и против мутирани форми на новиот коронавирус, изјави денеска Александар Рижиков, раководител на ...

Во САД има недостиг на мајмуни поради експериментите со вакцината против корона

Канал5 - 16.09.2020

Глобалната трка за вакцина против коронавирус, која треба да помогне да се стави крај на пандемијата, предизвика недостиг на - мајмуни. Според американските медиуми, пред да се тестираат потенцијалните вакцини врз луѓе, со претклиничкото истражување ...

Баш пред избори, Трамп тврди дека Америка ќе има вакцина за четири недели

Канал5 - 16.09.2020

Некои службеници од јавното здравство апелираат на претпазливост заради поради забрзаната постапка. Американскиот претседател Доналд Трамп рекол дека САД би можеле да имаат вакцина за три до четири недели, додека некои амаерикански службеници од ...

Русија на Индија и продава 100 милиони дози на вакцината против ковид-19

Канал5 - 16.09.2020

Рускиот државен инвестициски фонд постигна договор за продажба на 100 милиони дози од руската вакцина против ковид-19 Спутник-V на фармацевтска компанија во Индија, изјави извор близок на договорот, пишува Ројтерс.

Германија: „Веројатни“ се повеќе корона-вакцини

Deutsche Welle - 16.09.2020

Постојаната комисија за вакцинација при германскиот институт Роберт Кох очекува дека ќе има неколку различни вакцини против Ковид-19 во Германија. А од кога тие ќе бидат достапни? „Со оглед на големиот број потенцијални кандидати за вакцини против ...

За три до четири недели ќе имаме вакцина против Ковид-19, тврди Трамп

24 Вести - 16.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп нагласи дека вакцина против смртоносниот коронавирус може да биде достапна за 3-4 недели. – Многу сме близу до тоа да се здобиеме со вакцина, изјави Трамп на јавен настан во Филаделфија.

Германија ќе издвои до 750 милиони евра за компании што работат на развој на вакцина против коронавирус

Сител - 16.09.2020

Германија ќе издвои до 750 милиони евра за поддршка на три домашни фармацевтски компании што работат на развој на вакцина против новиот коронавирус. Германската министерка за наука Ања Карличек изјави дека Владата веќе донела одлука да ги даде ...

За три до четири недели ќе имаме вакцина против Ковид-19, тврди Трамп

Независен - 16.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп нагласи дека вакцина против смртоносниот коронавирус може да биде достапна за 3-4 недели. – Многу сме близу до тоа да се здобиеме со вакцина, изјави Трамп на јавен настан во Филаделфија.

Три германски компании ќе добијат 750 милиони евра од државата за вакцина против ковид-19

+инфо - 16.09.2020

Договорот со тие три компании ќе и обезбеди на Германија 40 милиони дози вакцини, покрај оние што ќе ги добие преку ЕУ, како нејзина членка. ерманија ќе издвои до 750 милиони евра за поддршка на три домашни фармацевтски компании што работат на ...

Вакцината станува главниот адут на Трамп за изборите: Ќе ја добиеме за неколку седмици

Press24 - 16.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека Соединетите Американски Држави би можеле да ја добијат вакцината за три или четири седмици, додека некои американски експерти апелираат на внимание поради забрзаната постапка.

Путин: Втората вакцинација против корона ја зголемува заштитата на организмот за шест пати!

Нетпрес - 16.09.2020

Директорот на центарот „Гамалеја“, Александар Гинцбург, ја истакна важноста на втората вакцинација против вирусот корона, бидејќи, како што рече, таа ќе овозможи одбраната на организмот да се зголеми шест пати повеќе.

Германија ќе издвои до 750 милиони евра за компании што работат на развој на вакцина против новиот коронавирус

Нова ТВ - 16.09.2020

Германија ќе издвои до 750 милиони евра за поддршка на три домашни фармацевтски компании што работат на развој на вакцина против новиот коронавирус. Германската министерка за наука Ања Карличек изјави дека Владата веќе донела одлука да ги даде ...

Русија ќе продаде 100 милиони вакцини на Индија

Кајгана - 16.09.2020

Рускиот државен инвестициски фонд постигна договор за продажба на 100 милиони дози од руската вакцина против Ковид-19, Спутник-V, на фармацевтска компанија во Индија, изјави денеска извор запознаен со договорот.

Индија ќе купи 100 милиони дози од руската вакцина

Слободен Печат - 16.09.2020

Рускиот државен инвестициски фонд постигна договор за продажба на 100 милиони дози од руската вакцина против Ковид-19, Спутник-V, на фармацевтска компанија во Индија, изјави денеска извор запознаен со договорот.

Русија ќе продаде 100 милиони дози вакцина на Индија

А1 On - 16.09.2020

Рускиот државен инвестициски фонд постигна договор за продажба на 100 милиони дози од руската вакцина против Ковид-19, Спутник-V, на фармацевтска компанија во Индија, изјави денеска извор запознаен со договорот.

Трамп: САД би можеле да имаат вакцина за неколку седмици

Нетпрес - 16.09.2020

Претседателот на САД, Доналд Трамп, изјави дека САД може да ја направат вакцината за три или четири недели, додека некои официјални претставници на јавното здравство во САД бараат претпазливост за забрзаната постапка.

Ќе можеме да ја вдишеме вакцината за коронавирус наместо да ја добиеме со инјекција!

Убавина и Здравје - 16.09.2020

Британски научници ќе тестираат две водечки вакцини против коронавирус врз пациенти за да проверат дали имаат подобар ефект при вдишување, наместо да се даваат со инјекција. Вакцините што ќе бидат вклучени во тестовите ќе бидат оние од Кралскиот ...

Путин сам ќе каже дали и кога сака да ја прими вакцината

Макфакс - 16.09.2020

Рускиот претседател Владимир Путин сам ќе соопшти дали и кога сака да ја прими вакцината против коронавирус, изјави неговиот портпарол, Дмитри Песков. „ Ако сака и кога сака да се вакцинира, сам ќе информира за тоа“ рекол Песков.

Путин самиот ќе каже дали и кога ќе ја прими вакцината против Ковид-19

А1 On - 16.09.2020

Рускиот претседател Владимир Путин самиот ќе соопшти дали и кога сака да прими вакцина за коронавирус, изјави денеска портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков. -Самиот ќе информира дали и кога сака да се вакцинира, рече Песков.

Песков: Путин самиот ќе каже дали и кога ќе прими вакцина

Независен - 16.09.2020

Рускиот претседател Владимир Путин самиот ќе соопшти дали и кога сака да прими вакцина за коронавирус, изјави денеска портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков. -Самиот ќе информира дали и кога сака да се вакцинира, рече Песков.

Песков: Путин самиот ќе каже дали и кога ќе прими вакцина

Слободен Печат - 16.09.2020

Рускиот претседател претходно најави дека втората руска вакцина ќе биде регистрирана во септември. Рускиот претседател Владимир Путин самиот ќе соопшти дали и кога сака да прими вакцина за коронавирус, изјави денеска портпаролот на Кремљ, Дмитриј ...

Путин самиот ќе каже дали и кога ќе прими вакцина

Press24 - 16.09.2020

Рускиот претседател Владимир Путин самиот ќе соопшти дали и кога сака да прими вакцина за коронавирус, изјави денеска портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков. -Самиот ќе информира дали и кога сака да се вакцинира, рече Песков.

Германија ќе издвои до 750 милиони евра за развој на вакцина против коронавирусот

Слободен Печат - 16.09.2020

Германија ќе издвои до 750 милиони евра за поддршка на три домашни фармацевтски компании што работат на развој на вакцина против новиот коронавирус. Германската министерка за наука Ања Карличек изјави дека Владата веќе донела одлука да ги даде ...

Недостиг на мајмуни во САД поради трката за вакцина против Ковид-19

Радио МОФ - 16.09.2020

Глобалната трка за вакцина против коронавирусот која треба да стави крај на пандемијата предизвика недостиг на мајмуни, пренесува хрватски „ Индекс “. Како што јавуваат американските медиуми, пред да се тестираат потенцијални вакцини врз луѓето, во ...

САД се соочуваат со недостиг на мајмуни поради трката за вакцина против коронавирусот

Макфакс - 16.09.2020

Глобалната трка за вакцина против коронавирус, која треба да помогне да се стави крај на пандемијата, предизвика недостиг на мајмуни во САД. Според американските медиуми, пред да се тестираат потенцијалните вакцини врз луѓе, претклиничко истражување ...

Русија потврдила дека вакцината предизвикала нуспојави кај доброволците и кои здравствени тегоби ги имале

Независен - 16.09.2020

Еден од седум волонтери кои примиле руска вакцина против вирусот корона ималe несакани ефекти, објави Министерството за здравство на Русија. Од над 300 волонтери кои учествуваат во трифазното испитување на вакцините, 14 проценти се пожалиле на ...

Трамп: За 3-4 недели ќе имаме вакцина против ковид-19

+инфо - 16.09.2020

Многу сме близу до тоа да се здобиеме со вакцина, изјави претседателот на САД. Американскиот претседател Доналд Трамп нагласи дека вакцина против смртоносниот коронавирус може да биде достапна за 3-4 недели.

За три до четири недели ќе имаме вакцина против Ковид-19, тврди Трамп

А1 On - 16.09.2020

Американскиот претседател Доналд Трамп нагласи дека вакцина против смртоносниот коронавирус може да биде достапна за 3-4 недели. – Многу сме близу до тоа да се здобиеме со вакцина, изјави Трамп на јавен настан во Филаделфија.

Русија испорачува 100 милиони дози вакцина во Индија

Макфакс - 16.09.2020

Рускиот фонд за директни инвестиции (РДИФ) се согласи да обезбеди 100 милиони дози вакцина против коронавирус „Спутник V“ на фармацевтската компанија во Индија „Лабораторија на д-р Реди“, објави фондот, пренесува „Танјуг“.

Маските повеќе штитат од вакцината?

Оff.net - 16.09.2020

Директорот на американскиот центар за заразни болести и превенција процени дека маските нудат поголема заштита од ковид-19 отколку што ќе понуди толку очекуваната вакцина. Не сите се убедени во тоа.

Русија потврди: Вакцината против Ковид 19 предизвикува нус појави кај доброволници

ММС - 16.09.2020

Еден од седумте волонтери кои ја примиле руската вакцина против корона вирус имале нус појави, соопштило руското Министерство за здравство. Повеќе од 300 доброволци кои учествувале во три фазното испитување на вакцината, 14 отсто се пожалиле на ...

Русија ќе продаде 100 милиони дози вакцина на Индија

Независен - 16.09.2020

Фото: АП Рускиот државен инвестициски фонд постигна договор за продажба на 100 милиони дози од руската вакцина против Ковид-19, Спутник-V, на фармацевтска компанија во Индија, изјави денеска извор запознаен со договорот.

Германија ќе издвои до 750 милиони евра за компании што работат на развој на вакцина против новиот коронавирус

А1 On - 16.09.2020

Германија ќе издвои до 750 милиони евра за поддршка на три домашни фармацевтски компании што работат на развој на вакцина против новиот коронавирус. Германската министерка за наука Ања Карличек изјави дека Владата веќе донела одлука да ги даде ...

Научниците предупредуваат: Сезоната на грип може да го удвои бројот на инфекции со коронавирус, но постои начин да се ...

Pedijatar.mk - 16.09.2020

Истражувачите од институтот „Макс Планк“ во Берлин истакнуваат дека вакцинацијата против грип годинава може да го намали и ризикот од инфекција со коронавирус ♦♦♦♦♦♦♦ Л екарите уште од пролетта предупредуваат дека со доаѓањето на сезоната на грип и ...

Вакцина против ковид-19: Трамп ја најавува за еден месец, Германија со финансиска поддршка за три компании

360 степени - 16.09.2020

Во светот се работи на развивање на околу 170 потенцијални вакцини против ковид-19, покажуваат последните анализи објавени во светски медиуми. Руската вакцина „Скутник V“, е одобрена од руските власти за употреба, а Русија ја понуди и на повеќе ...

Путин со одлични вести: Втората вакцинација против корона ја зголемува заштитата на организмот за шест пати!

Во Центар - 16.09.2020

Директорот на центарот „Гамалеја“, Александар Гинцбург, ја истакна важноста на втората вакцинација против вирусот корона, бидејќи, како што рече, таа ќе овозможи одбраната на организмот да се зголеми шест пати повеќе.