TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Идејата за слободна Македонија живее и денес

Н.Македонија - 24.10.2013

Црешовото топче е поставено во влезното фоаје на Музејот, веднаш до Декларацијата за независност. Граѓаните во текот на идниот месец ќе можат да го видат и да се фотографираат со него, по што тоа ќе ...

Специјалците го бранеа црешовото топче од новинарите

Н.Македонија - 24.10.2013

Новинарите се собраа на новиот плоштад зачудени од тоа дека не можат да му се доближат на музејот. Залудно бараа објаснување од полицајците, а тие, додека ги туркаа назад со штитовите, повторуваа ...

Копија на црешовото топче изложено во Музејот на македонската борба

Канал5 - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска беше изложена нова копија на црешовото топче, со што завршува шестдневното чествување на 120 - годишнината од македонската револуционерна борба.

Нова копија на црешовото топче

Канал5 - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска ќе биде изложена нова копија на црешовото топче, за крај на шестдневното чествување 120 години од македонската револуционерна борба, кое од 18 ...

Нова копија на црешовото топче

Утрински - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска ќе биде изложена нова копија на црешовото топче, за крај на шестдневното чествување 120 години од македонската револуционерна борба, кое од 18 ...

Нова копија на црешовото топче

МРТ - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска ќе биде изложена нова копија на црешовото топче, за крај на шестдневното чествување 120 години од македонската револуционерна борба, кое од 18 ...

Во Музејот на македонската борба ќе биде изложена копија на црешовото топче

Курир - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска ќе биде изложена нова копија на црешовото топче, за крај на шестдневното чествување 120 години од македонската револуционерна борба, кое од 18 ...

Црешовото топче во Музејот на македонска борба

Економски - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска беше изложена нова копија на црешовото топче, со што завршува шестдневното чествување на 120 – годишнината од македонската револуционерна борба.

ФОТО: Изложена копија на црешовото топче

Курир - 23.10.2013

Нова копија на црешовото топче денеска беше изложена во фоалето на Музејот на македонската борба, со што завршува шестдневното чествување на 120 - годишнината од македонската револуционерна борба.

Нова копија на црешовото топче

Сител - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска ќе биде изложена нова копија на црешовото топче, за крај на шестдневното чествување 120 години од македонската револуционерна борба, кое од 18 ...

Нова копија на црешовото топче

А1 On - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска ќе биде изложена нова копија на црешовото топче, за крај на шестдневното чествување 120 години од македонската револуционерна борба, кое од 18 ...

(ВИДЕО) Димитровски: Срамота е судиите да држат лекции по новинарство

А1 On - 23.10.2013

Без потреба со огромно полициско присуство, власта проба да одбрани нешто што не беше ни замислено да биде нападнато. Уредникот на Нова Македонија Зоран Димитровски, праша што ќе бранат специјалците.

ВИДЕО Димитровски: Што бранеа специјалците, новото црешово топче?

+инфо - 23.10.2013

Што ќе бранат специјалците, па на никој од присутните на протестот немаше намера да го уништи новото црешово топче поставено пред музејот. Немаше потреба од огромно полициско присуство, власта проба ...

Копија на црешовото топче изложено во Музејот на македонската борба

Сител - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска беше изложена нова копија на црешовото топче, со што завршува шестдневното чествување на 120 - годишнината од македонската револуционерна борба.

Нова копија на црешовото топче

Алфа - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска ќе биде изложена нова копија на црешовото топче, за крај на шестдневното чествување 120 години од македонската револуционерна борба, кое од 18 ...

Нова копија на Црешовото топче

Телеграф - 23.10.2013

Копијата на топчето ја изработи копаничарот Будимир Апостолски и по презентацијата ќе остане во постојаната поставка на Музејот на македонската борба Во фоајето на Музејот на македонската борба ...

Нова копија на црешовото топче

Денешен - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска ќе биде изложена нова копија на црешовото топче, за крај на шестдневното чествување 120 години од македонската револуционерна борба, кое од 18 ...

Димитровски: Што ќе бранат специјалците, никој нема да го уништи новото црешово топче

Sky - 23.10.2013

- Што ќе бранат специјалците, па на никој од присутните на протестот немаше намера да го уништи новото црешово топче поставено пред музејот. Немаше потреба од огромно полициско присуство, власта ...

Празникот е симбол на една горда генерација Македонци

Вечер Прес - 23.10.2013

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА Владина делегација предводена од премиерот на Владата, Никола Груевски, вчера положи свежо цвеќе на споменикот на основачите на ВМРО во паркот ...

Нова копија на црешовото топче

Либертас - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска ќе биде изложена нова копија на црешовото топче, за крај на шестдневното чествување 120 години од македонската револуционерна борба, кое од 18 ...

(ВИДЕО) Димитровски: Веројатно полицијата сакаше да го заштити црешовото топче во музејот

Либертас - 23.10.2013

Без потреба со огромно полициско присуство, власта проба да одбрани нешто што не беше ни замислено да биде нападнато. Уредникот на Нова Македонија Зоран Димитровски, праша што ќе бранат специјалците.

Копија на црешовото топче во Музејот на македонска борба

Н.Македонија - 23.10.2013

Во фоајето на Музејот на македонската борба денеска беше изложена нова копија на црешовото топче, со што завршува шестдневното чествување на 120 - годишнината од македонската револуционерна борба.

Нова копија од Црешовото топче на Денот на македонската револуционерна борба

Нетпрес - 22.10.2013

Во музејот на македонската борба утре со почеток во 12 часот ќе се одржи презентација на нова копија од Црешовото топче изработена од познатиот македонски копаничар Будимир Апостолски, со што се ...

Копија од Црешовото топче ќе го краси одбележувањето на ВМРО

+инфо - 22.10.2013

Во Музејот на македонската борба денеска во 12 часот ќе се одржи презентација на нова копија од Црешовото топче изработена од познатиот македонски копаничар, Будимир Апостолски.

Нова копија од Црешовото топче на Денот на македонската револуционерна борба

Точка - 22.10.2013

Во музејот на македонската борба утре со почеток во 12 часот ќе се одржи презентација на нова копија од Црешовото топче изработена од познатиот македонски копаничар Будимир Апостолски, со што се ...

Презентација на нова копија од Црешовото топче во Музејот на македонската борба

Скопје инфо - 22.10.2013

Програмата за одбележување на јубилејот 120 години од Денот на македонската револуционерна борба, завршува во среда, 23 октомври. Во Музејот на македонската борба со почеток во 12.00 часот ќе се ...

Нова копија од Црешовото топче во Музејот на македонската борба

Н.Македонија - 22.10.2013

Програмата за одбележување на јубилејот 120 години од Денот на македонската револуционерна борба, завршува во среда, 23 октомври. Во Музејот на македонската борба ќе се одржи презентација на нова ...