TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Загубарите ќе се ликвидираат и ќе се продадат

Утрински - 14.10.2003

Закон >„Стечајните постапки кај загубарите нема да завршат во догледно време, а уште помалку до крајот на годинава тие ќе се ликвидираат и продадат, бидејќи Владата нема изградено критериуми и правила за ефикасно решавање на ова прашање, а истовремено ги диктира условите на продажба.

Ликвидацијата единствен спас за "Руен"

Утрински - 14.10.2003

По одењето на најголемиот кочански колектив во стечај Иван Бојаџиски КОЧАНИ - Иако беше очекувано, сепак, одењето на најголемиот кочански колектив „Руен" во стечај сериозно ја погоди кочанската јавност, бидејќи близу 1.200 семејства живееја од работата на нивни членови во оваа единствена индустрија ...

Стечаите се развлекуваат и ги доуништуваат фирмите

Утрински - 14.10.2003

Загубарите тешко се продаваат поради долгите стечаи и високите долгови МАЈА ТОМИЌ Кочанското претпријатие ?Руен" деновиве отиде во стечај. Стечајната постапка е поведена од Агенцијата за блокирани сметки поради долг во износ од околу 200 милиони денари.