TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Телефонска анонимка за подметната бомба во Судот во Битола

Вест - 04.12.2001

Вчера, по полноќ, анонимен машки глас, телефонски го известил дежурниот полицаец во Основниот суд во Битола дека наводно имало подметнато бомба која ќе експлодира кога судиите ќе дошле на работа. Судскиот полицаец за повикот веднаш ја известил битолската полиција.

Две лажни закани за подметнати бомби

Дневник - 04.12.2001

МВР Полициските екипи за антитероризам поради закани за подметнати бомби ги евакуирале битолскиот Суд и одделението за пластична хирургија на Клиничкиот центар во Скопје. По проверката било констатирано дека станува збор за лажна тревога.