TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пласманот во втората група е реалност

Вест - 19.05.2001

Тенис Умерен оптимизам преовладува кај нашите тенисери и капитенот Огнен Николовски пред настапите на нашата Дејвис куп репрезентација во "А" Групата во Третата евро - африканска зона, која се игра во Маурициус од 21 до 27 мај годинава.

Николовски водач на патот во Маурициус

Дневник - 18.05.2001

ТЕНИС Огнен Николовски е водач на патувањето, играчите Предраг Русевски, Кристијан Митровски, Димитар Грабуловски и Горан Стеријовски ќе ја претставуваат македонската репрезентација што ќе настапи на натпреварувањето од третата Евро-африканска група во Купот Дејвис, од 21 до 27 мај, во Маурициус.

Македонија има шанси за пласман во втората група во Купот Дејвис

Дневник - 18.05.2001

ТЕНИС - ОГНЕН НИКОЛОВСКИ, КАПИТЕН НА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА - Целта е да се остане во групата, но спортски е да се надеваме дека имаме шанси за влез во втората Евроафриканска група (ЕА) од Купот Дејвис (КД). Реално сме трета екипа по квалитет, по Египет и Бугарија - изјави Огнен Николовски, кој ќе биде ...

Нашите преку Маурициус во втората група

Вест - 17.05.2001

Тенис- Дејвис куп Нашата Дејвис куп репрезентација од 21 до 27 мај во Маурициус ќе настапи во "А" групата во рамките на третата Евро - Африканска група. За нашиот тим ќе настапат тенисерите Предраг Русевски, Кристијан Митровски, Димитар Грабуловски и Горан Стеријовски, предводени од Огнен ...

Русевски, Митровски, Стеријовски и Грабулоски во Купот Дејвис

Дневник - 14.05.2001

ТЕНИС - ВЕСТИ * Македонската тениска асоцијација ги пријави во Интернационалната федерација (ИТФ) Предраг Русевски, Кристијан Митровски, Горан Стеријовски и Димитар Грабулоски во нејзиниот состав на натпреварувањето од третата Евроафриканска група (ЕА) во Купот Дејвис (КД) во Маурициус, од 21.