TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фотографии на Благоја Дрнков во Софија

Утрински - 13.09.2007

„Поглед на Македонија 1935 - 1992“ е насловот на изложбата на фотографии на доајенот на македонската фотографија Благоја Дрнков (избор од колекцијата - донација на авторот на Музејот на град Скопје), отворена во Културно -информативниот центар на Република Македонија во Софија.

Фотографии од Благоја Дрнков во Софија

Вест - 11.09.2007

Вечерва (19ч.) во Културно-информативниот центар на Македонија во Софија ќе биде отворена изложба на фотографии од доајенот на македонската фотографија Благоја Дрнков. Изложбата ја подготви Музејот на град од сопствената збирка, која Дрнков му ја подари на Музејот по својата јубилејна изложба во ...

Фотографии од Благоја Дрнков во Софија

Дневник - 11.09.2007

Во Македонскиот културно-информативен центар во Софија вечерва, во 19 часот, ќе биде отворена изложба на фотографии од нашиот уметник Благоја Дрнков. Ќе бидат поставени триесетина фотографии во различни димензии што Дрнков ги направил во периодот од 1935 до 1992 година.

Фотографии на Дрнков во КИЦ во Софија

Вечер Прес - 11.09.2007

Фотографиите на Благоја Дрнков насловени како "Поглед на Македонија 1935 - 1992 година" од вечерва (19 ч.) ќе бидат изложени во Културно-информативниот центар на Р. Македонија во Бугарија. Делата од изложбата се избор од колекцијата - донација на авторот на Музејот на град Скопје.