TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лажливиот НАТО

Дневник - 13.01.2001

Мимоза Ристова-Васева - сите нуклеарни афери во македонија(1) Во последниве петнаесетина години Македонија, во неколку наврати, стана цел на нуклеарни афери. Таканаречениот Балкански синдром е само продолжение на застрашувачки, но недокажани афери.

Деплетед ураниум сторѕ

Дневник - 13.01.2001

Светомир Хаџи Јорданов - Балкански синдром Се вратил мистер Џо од сафари во Африка и ја раскажува авантурата на најблиските: Единствено доживување, рај за ловџиите! За само една недела застрелав еден лав, два пантера, крокодил и десет-петнаесет плизовци.

На Криволак никогаш не се користела муниција со осиромашен ураниум

Дневник - 12.01.2001

КФОР И МО ТВРДАТ Од доаѓањето на КФОР во Македонија во 1998 година до денес на полигонот во Криволак не е испукан ниту еден куршум или проектил што содржи осиромашен ураниум, изјави вчера портпаролот на Заднинскиот штаб на КФОР во Македонија, мајорот Торстен Хебер.

Владата е имуна на "балканскиот синдром"

Дневник - 10.01.2001

Коментар - Љубица Балабан Требаше да умрат и да се разболат од "балканскиот синдром" неколкумина странски војници што служеле на Косово и во Босна, па освен ураниумскиот, да се крена и медиумски прав за опасноста од евентуалната контаминација по воздушната кампања на НАТО врз СР Југославија.