TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За коалиција меѓу СДСМ и ДУИ треба да реши Црвенковски

Дневник - 21.09.2002

СПОРЕД МЕЃУНАРОДНИТЕ ПРЕТСТАВНИЦИ Стојан Андов вети дека ќе го свика парламентот до 5 октомври, како што предвидува Уставот, а тој го следи Уставот, изјави Ле Роа Коалицијата меѓу СДСМ и ДУИ е една од можните опции, но за тоа треба да реши лидерот на социјалдемократите Бранко Црвенковски, а не ...

Новата владата би можела да биде избрана до 11-ти октомври

А1 - 20.09.2002

Претставници на коалицијата „За Македонија заедно“ и на Демократската унија за интеграција идната недела ќе ги имаат првите директни разговори за можна соработка во новата влада, најавуваат партиски извори. Средбата би била на пониско ниво.

Андов на Ле Роа му ветил дека ќе свика седница до 5-ти октомври

А1 - 20.09.2002

„Изборите имаа позитивно влијание и мислам дека ќе следи мирна состојба“, вели амбасадорот на ОБСЕ, Џенес. Спикерот Андов на Ле Роа му ветил почитување на законските рокови за конституирање на новиот парламент, односно дека тоа ќе биде сторено до 5 октомври.

Бигман на турнеја по Македонија, Ле Роа во кризните региони

Вест - 16.09.2002

Амбасадорот на НАТО во Македонија, Николас Бигман, вчера беше во обиколка на неколку избирачки единици низ земјата, за да види како оди процесот на гласање. Според претставниците на НАТО, Бигман турата по изборните места ја започна во тетовското погранично село Јажинце, за да продолжи во Терце, ...