TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Има проблеми, но Македонија ги почитува човековите права

Утрински - 27.02.2009

Македонија, генерално, ги почитува човековите права на своите граѓани, иако постојат проблеми во некои области, стои во годишниот извештај за почитување на човековите права на американскиот Стејт департмент, ...

САД гледаат македонски малцинства, ама на едно око

Време - 27.02.2009

Тони Ангеловски Најновиот извештајот на Стејт департментот за состојбата на човековите права покажува дека американската политика останува конзистентна и дека стравот од власта на демократите бил неоправдан, ...

Владата врши притисок врз медиумите

Вест - 27.02.2009

Критиката на Владата за медиумското известување во Македонија негативно влијаела врз имиџот на земјата околу слободата на печатот, стои во извештајот на Стејт департментот за човековите права во Македонија за ...

Стејт департмент: Грчката влада не признава македонски дијалект

Н.Македонија - 27.02.2009

Македонската влада генерално ги почитува човековите права на граѓаните, но во некои области има проблеми, се наведува во годишниот извештај на американскиот Стејт департмент за почитувањето на човекови права ...

Стејт департмент: Владата и политиката влијаат врз судската власт

Н.Македонија - 27.02.2009

Владата, политичките притисоци и корупцијата влијаат врз судската власт во Македонија, пишува во најновиот редовен годишен извештај на Стејт департментот.

Жестоката критика до Владата за медиумите

А1 - 26.02.2009

Владата на Македонија генерално ги почитува човековите права на нејзините граѓани, иако има проблеми во некои области. Ова се наведува во најновиот, редовен годишен извештај на Стејт департментот за состојбата ...

Кина го отфрли извештајот за човековите права

А1 - 26.02.2009

Кинеските државни медиуми жестоко го нападнаа извештајот на американскиот Стејт Департмент во кој се критикува состојбата со човековите права во Кина.

Стејт департментот извести за човековите права

BBC - 26.02.2009

Македонската владата главно ги почитува човековите права на нејзините граѓани, но има проблеми во некои области, стои во најновниот извештај на американскиот Стејт департмент за состојбите околу човековите ...

Човековите права почитувани, но со проблеми

BBC - 26.02.2009

Американскиот Стејт департмент го промовираше новиот годишен извештај за почитување на човековите права во светот. Извештајот е поделен по држави и содржи општи оценки и конкретни забелешки за состојбата со ...

Судството и медиумите под политички притисок

А1 - 26.02.2009

Владата генерално ги почитува човековите права на граѓаните, но се уште постојат проблеми во судските и полициските процедури и притворот, судството е неефикасно и поради политичките притисоци - се наведува во ...

Генерално Владата ги почитува човековите права, иако има проблеми во некои области

Канал5 - 26.02.2009

Генерално Владата ги почитува човековите права, иако има проблеми во некои области - ова е главната оценка во делот за Македонија во извештајот за состојбата со човековите права во светот на американскиот ...

Македонија непотполно ги почитува човековите права

Алсат-М - 26.02.2009

Владата на Македонија генерално ги почитува човековите права на нејзините граѓани, иако има проблеми во некои области. Ова се наведува во најновиот, редовен годишен извештај на Стејт департментот за состојбата ...

Владиниот „патриотизам“ против слободата на медиумите

Дневник - 26.02.2009

Проблеми со владеење на правото и ефикасноста на судството се дел од критиките во извештајот на Стејт департментот Грубата владина критика врз „непатриотското“ медиумско известување негативно влијаеше врз ...

Кина ги отфрла критиките за состојбата со човековите права

Алсат-М - 26.02.2009

Кинеските државни медиуми жестоко го нападнаа извештајот на американскиот Стејт Департмент во кој се критикува состојбата со човековите права во Кина.

Стејт департментот за Македонците во Грција

Форум - 26.02.2009

Грчката влада „не признава постоење на словенски дијалект, наречен „македонски“, од страна на лицата кои го говорат во северозападниот дел од земјата.

Извештај на Стејт департментот за човековите права: ускратена слободата на стотици милиони ширум светот

Нетпрес - 26.02.2009

Во делот за Македонија се вели дека владата генерално ги почитува човековите права на своите граѓани иако има проблеми во некои области,пренесува гласот на Америка.

Македонија непотполно ги почитува човековите права

Макфакс - 26.02.2009

Владата на Македонија генерално ги почитува човековите права на нејзините граѓани, иако има проблеми во некои области. Ова се наведува во најновиот, редовен годишен извештај на Стејт департментот за состојбата ...

Во Македонија генерално се почитуваат човековите права, иако има проблеми во некои области, се вели во извештајот на ...

Кирилица - 26.02.2009

Најновиот, редовен годишен извештај на Стејт департментот за состојбата со човековите права наведува дека минатата година на стотици милиони луѓе ширум светот им биле ускратени основните слободи од страна на ...

Пекинг: Кина ги отфрли критиките во извештајот на Стејт Департментот за кршење на човековите права

Р.С.Европа - 26.02.2009

Кина денеска ги отфрли американските критики за кршењето на човековите права, оценувајки дека Соединетите Држави најнапред треба да ги средат работите дома.

Извештај на Стејт департментот: Во Македонија генерално се почитуваат човековите права, иако има проблеми во некои ...

Алфа - 26.02.2009

Најновиот, редовен годишен извештај на Стејт департментот за состојбата со човековите права наведува дека минатата година на стотици милиони луѓе ширум светот им биле ускратени основните слободи од страна на ...

Извештај на Стејт департментот за човековите права во Македонија

Алфа - 26.02.2009

Иако општата оценка е дека македонската влада генерално ги почитува правата на граѓаните, во извештајот на Стејт департментот за почитување на човековите права во Македонија објавен денеска, се забележува на ...

Во Македонија генерално се почитуваат човековите права, иако има проблеми во некои области

Сител - 26.02.2009

Најновиот, редовен годишен извештај на Стејт департментот за состојбата со човековите права наведува дека минатата година на стотици милиони луѓе ширум светот им биле ускратени основните слободи од страна на ...

Македонија ги почитува клучните човекови права, слобода на изразување и здружување

Вечер Прес - 26.02.2009

Индивидуите можат да ја критикуваат Владата јавно или приватно без притоа да има притисок, и Владата не се обидела да го спречи критицизмот, се вели во извештајот на Стејт департментот.