TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германија нема да учествува во американскиот напад врз Багдад

А1 - 10.08.2002

Германскиот канцелар Герхард Шредер во интервју за државната телевизија „Ард“ ја исклучил можноста за секакво учество на Германија во евентуалниот американски напад врз Багдад. „Мислам дека Германија треба да покаже воздржаност кога станува збор за соборување на режимот на Садам Хусеин.

Шредер се дистанцира од политиката на САД во однос на Ирак

А1 - 06.08.2002

Германскиот канцелар Герхард Шредер се дистанцираше од политиката на САД во однос на Ирак. Во ред е да се врши притисок врз ирачкиот диктатор за да се дозволи влез на инспекторите за оружје на ОН во таа земја, но, не треба да се игра со војна и воена интервенција, смета Шредер.

Шредер подрани со изборната кампања

Утрински - 06.08.2002

Германија Германскиот канцелар Герхард Шредер започна со неговата избора кампања три недели порано, со надеж дека ќе го подобри неговиот сиромашен рејтинг, пред септемвриските општи избори. Опозициониот конзервативен ривал на Шредер, Едмунд Штојбер, во моментот, според анкетите на јавно мислење, се ...