TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Без струја Љуботенски Пат и околните индустриски објекти

Вест - 05.12.2001

Заради изведување на одредени технички зафати во дистрибутивната електромрежа, денес, од 9 до 14 часот, без струја ќе останат потрошувачите од село Љуботенски Пат, објектите на гасоводот и Земјоделско-индустрискиот комбинат, лоцирани во тој ...

Терористите ја нападнале АРМ кај Љуботен

Вест - 05.12.2001

По неколкумесечна пауза, завчера албанските терористи одново се конфронтирале со Армијата. Попладнето 10-члена група со пешадиско оружје ги нападнала позициите на АРМ северно од скопското село Љуботен. На нападот било возвратено, терористите биле разбиени и принудени да се повлечат на север, во ...