TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Опасен тропски вирус во Италија

Вест - 11.09.2007

Равена - Италијанското Министерство за здравство потврди дека 160 лица од околината на Равена се заболени од опасен тропски вирус. Вирусот познат под називот Чикунгунуа се пренесува преку каснување од тропски комарец. Со оглед на фактот што вирусот за првпат се појавува во Европа, европскиот Центар ...

Опасен тропски вирус во Италија

Дневник - 11.09.2007

Италијанското Министерство за здравство потврди дека 160 лица од околината на Равена се заболени од опасен тропски вирус. Вирусот познат под називот чикунгунуа се пренесува преку каснување од тропски комарец, јавија италијанските медиуми.

Комарци го донесоа чикунгунуа

Вечер Прес - 11.09.2007

Италијанското Министерство за здравство потврди дека 160 лица од околината на Равена се заболени од опасен тропски вирус. Вирусот познат под називот чикунгунуа се пренесува преку каснување од тропски комарец, јавија италијанските медиуми.

Опасен тропски вирус се појави во Италија

Канал5 - 10.09.2007

Италијанското Министерство за здравство потврди дека 160 лица од околината на Равена се заболени од опасен тропски вирус. Вирусот познат под називот Чикунгунуа се пренесува преку каснување од тропски комарец, јавија италијанските медиуми.