TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За Министерството за здравство велешките деца не се затруени со олово

Вест - 25.07.2003

ВЛАСТА КОНТРА ТВРДЕЊАТА НА РОДИТЕЛИТЕ ОД ВЕЛЕС "Оловото во крвта кај децата од Велес е во рамките на нормалата и за среќа, се уште имаме време да делуваме превентивно", пресече вчера заменикот министер за здравство Никола Пановски.

Велешани се трујат, надлежнитесе борат со рускиот лекар

Дневник - 25.07.2003

ДОДЕКА СЕ БАРА СПАС ЗА ВЕЛЕШКИТЕ ДЕЦА Немате право да ги обвинувате родителите од Велес што во Русија побарале спас за своите деца, а надлежните нека не не убедуваат дека е убаво да се живее во Велес, изјави градоначалникот Коцевски Надлежните од Министерството за здравство и од Републичкиот завод ...

Има ли тешки метали во крвта на велешани?

Канал5 - 25.07.2003

Има ли тешки метали во крвта на велешани? Ова прашање предизвика вистинска полемика околу тоа дали навистина е пронајдена поголема концентарција на олово во крвта кај децата или е во рамките на нормалата. Пановски вели дека несомнено Има ли тешки метали во крвта на велешани? Ова прашање предизвика ...

Велешани бараат дислокација или затварање на топилницата

А1 - 24.07.2003

Дислокација или затворање на топилницата во Велес и транспарентност на анализите за здравствената состојба на Велешани се дел од заклучоците што денеска беа донесени на состанокот во Министерството за здравство меѓу здравствените работници, невладиниот сектор и велешката локална самоуправа.