TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дипломи за 151 кадет од етнички мешаната полиција

Утрински - 25.05.2002

Во Центарот за обука на кадри од областа на безбедноста Новите 151 полицаец од етнички мешаната полиција, обучувана според заедничката програма на МВР и на ОБСЕ, вчера ги зедоа своите дипломи за завршениот тримесечен курс во Центарот за обука на кадри од областа на безбедноста.

150 мултиетнички кадети од утре и се приклучуваат на полицијата

Вест - 23.05.2002

УШТЕ ЕДНА ДИПЛОМСКА КЛАСА ИЗЛЕГУВА ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ОБУКА НА ПОЛИЦАЈЦИ ВО ИДРИЗОВО Утре дипломираат уште 150 кадети од Центарот за обука на кадри за полицијата во Идризово, кои ќе бидат дел од мултиетничките полициски патроли. Како што информираше директорот на Центарот, полицискиот генерал Ристо ...

Новите полицајци сигурни во себе и во обуката

Утрински - 23.05.2002

Пред дипломирањето на третата група полицајци од етнички мешаната полиција ТАМАРА ГРНЧАРОСКА Со цел да се покаже транспарентност и јавноста да биде во тек со обуката на кадетите-идни полицајци, предвидени со Рамковниот договор од Охрид, вчера во Идризово во Центарот за обука на кадри од областа на ...

Малцинските полицајци утре ќе ја завршат обуката

Дневник - 23.05.2002

ПОЛИЦИСКИ ЦЕНТАР ВО ИДРИЗОВО Втората група малцински полицајци утре ќе го завршат курсот во Центарот за обука на кадри од безбедноста и со свечена церемонија на 150 курсисти ќе им бидат доделени дипломи, најавија директорот на Центарот, генералот Ристо Галевски и портпаролот на ОБСЕ, Флорин Паснику.