TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Борис Џонсон : Британија е како Хулк од стриповите

Канал5 - 15.09.2019

,,Што е полуд , тоа е посилен. Кога ќе го испровоцираат , крши окови” , така премиерот на Британија ја спореди неговата земја со суперјунакот Хулк. Британскиот премиер Борис Џонсон ја спореди Велика Британија со измислен суперхерој Неверојатниот ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

Сител - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мајл од Сандеј“ „Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Џонсон: Нашата земја е како Хулк, колку Хулк е полуд, толку е и посилен

Слободен Печат - 15.09.2019

Џонсон рече дека ќе најде начин да ја заобиколи одлуката на парламентот според која мора да побара одлагање на брегзитот ако не склучи договор со ЕУ, пишува во неделното издание Дејли мејл.

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

А1 On - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мајл од Сандеј“ „Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

Нова ТВ - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мејл од Сандеј“. -Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Џонсон: Колку Халк е побесен толку е посилен и секогаш се извлекува

МКД - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон тврди дека е постигнат огромен напредок кон постигнување договор за брегзит меѓу Европската унија и Велика Британија, која ја спореди со Халк, јави Мејл он сандеј.

НОВ УДАР ЗА ЏОНСОН: Уште еден министер премина во опозициската партија

Слободен Печат - 15.09.2019

Тој го обвинил премиерот дека во борбата за Брегзит пред 31 октомври „се врти кон популизам и англиски национализам“. Британскиот премиер, Борис Џонсон доживеал уште удар откако бившиот министер за универзитети Семјуел Филип Џим преминал во ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

Република - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мајл од Сандеј“ Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена на ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

Вечер Прес - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мeјл он Сандеј”. „Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Камерон: Втор референдум за Брегзит е можен

Локално - 15.09.2019

Политичарот кој со гласањето во 2016 година ја предизвика Брегзит-катастрофата, сега во игра уфрла можност за втор референдум. Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон смета дека втор референдум за излегување од ЕУ би можел да биде решение за ...

За Брегзит Борис Џонсон бил како Хулк – има решение за се

PressingTV - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон кога е во прашање излезот од ЕУ на 31 октоврми – Брегзит – се спореди себе си со неверојатниот зелен лик од стриповите на Марвел – Хулк. Во интервју за Маил сандеј, Џонсон уверува дека ќе најде начин да го заобиколи ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

Опсервер - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мајл од Сандеј“ „Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

MTM - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мајл од Сандеј“. „Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

24Инфо - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мајл од Сандеј” „Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

Либертас - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мејл од Сандеј“. -Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

1tv - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мејл од Сандеј“. -Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Џонсон: Има огромен напредок кон договорот за Брегзит

MakPress - 15.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека има огромен напредок кон постигнување договор за Брегзит меѓу ЕУ и Велика Британија, пренесува весникот „Мајл од Сандеј“ „Кога дојдов на функцијата сите зборуваа дека апсолутно не е можна никаква измена ...

Камерон: Можно е на Велика Британија да и треба нов референдум

Канал5 - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Камерон: Можно е на Велика Британија да и треба нов референдум

Фокус - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Камерон: Втор референдум за Брегзит е можен

Deutsche Welle - 14.09.2019

Политичарот кој со гласањето во 2016 година ја предизвика Брегзит-катастрофата, сега во игра уфрла можност за втор референдум. Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон смета дека втор референдум за излегување од ЕУ би можел да биде решение за ...

Камерон: Можно е на Велика Британија да и треба нов референдум

А1 On - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Камерон: Можен е втор референдум за Брегзит

Нова ТВ - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон смета дека втор референдум за излегување од ЕУ би можел да биде решение за надминување на конфликтот околу Брегзит. Брегзит без договор не е добар и треба да се избегне, изјави Камерон во своето прво ...

Камерон: Можно е на Велика Британија да и треба нов референдум

Вечер Прес - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Камерон: Можно е на Велика Британија да ѝ треба нов референдум

Република - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Дејвид Камерон: Можно е на Велика Британија да и треба нов референдум

Либертас - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Камерон: Нов референдум за брегзит

Денешен - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Џонсон: Останувам „претпазлив оптимист“ за нов договор со Брисел

Локално - 14.09.2019

Премиерот на Велика Британија, Борис Џонсон изјави дека останува „претпазлив оптимист“ дека Брисел и Лондон би можеле да склучат договор за последен момент за Брегзит пред 31 октомври, информира ДПА.

Камерон: Можно е на Велика Британија да и треба нов референдум

Опсервер - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Камерон: Можно е на Велика Британија да и треба нов референдум

24Инфо - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Камерон: Можно е на Велика Британија да и треба нов референдум

MakPress - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Дејвид Камерон: Можно е на Велика Британија да и треба нов референдум

1tv - 14.09.2019

Поранешниот британски премиер Дејвид Камерон, кој ја донесе одлуката за одржување на референдумот за Брегзит во 2016 година, изјави дека можеби ќе треба уште еден референдум за да се излезе од ќорсокакот во кој се најде земјата токму за ова прашање.

Џонсон и Јункер ќе разговараат за Брегзит

А1 On - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон в понеделник во Луксембург ќе разговара со претседателот на ЕК Жан-Клод Јункер. Тоа ќе биде прв состанок на двајцата официјални претставници откако Џонсон стана премиер кон крајот на јули.

Џонсон планира да изгради мост помеѓу Шкотска и Северна Ирска

МКД - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека размислува за изградба на мост долг 45 километри што би ги поврзувал Шкотска и Северна Ирска. Со години се расправало за идејата за изградба на мост меѓу југозападна Шкотска и Северна Ирска, објавено е ...

Северна Ирска: Нема да прифатиме да не отцепат од Британија

+инфо - 13.09.2019

Најголемата политичка партија во Северна Ирска, Демократската унионистичка партија (ДУП), денеска соопшти дека нема да дозволи тој британски регион да биде принуден да ги прифати правилата на ЕУ по Брегзит.

Џонсон и Јункер во понеделник за брегзит

Макфакс - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе се состане со претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер во Луксенбург, каде во понеделник ќе разговараат за брегзит, информираа од кабинетот на Џонсон.

Северна Ирска: Нема да дозволиме да не ОТСЕЧАТ од Британија

Слободен Печат - 13.09.2019

Проблеми околу Брегзит Најголемата политичка партија во Северна Ирска соопштила дека нема да дозволи тој британски регион да биде присилен да ги прифати прописите на Европската Унија по Брегзит.

Џонсон и Јункер в понеделник ќе разговараат за Брегзит

Нова ТВ - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон в понеделник во Луксембург ќе разговара со претседателот на ЕК Жан-Клод Јункер. Тоа ќе биде прв состанок на двајцата официјални претставници откако Џонсон стана премиер кон крајот на јули.

Северна Ирска: Нема да прифатиме да не отцепат од Британија

Нетпрес - 13.09.2019

Најголемата политичка партија во Северна Ирска, Демократската унионистичка партија (ДУП), денеска соопшти дека нема да дозволи тој британски регион да биде принуден да ги прифати правилата на ЕУ по Брегзит.

Северна Ирска: Нема да прифатиме да не отцепат од Британија

А1 On - 13.09.2019

Најголемата политичка партија во Северна Ирска, Демократската унионистичка партија (ДУП), денеска соопшти дека нема да дозволи тој британски регион да биде принуден да ги прифати правилата на ЕУ по Брегзит.

Џонсон и Јункер ќе разговараат за Брегзит

Опсервер - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон в понеделник во Луксембург ќе разговара со претседателот на ЕК Жан-Клод Јункер. Тоа ќе биде прв состанок на двајцата официјални претставници откако Џонсон стана премиер кон крајот на јули.

Џонсон и Јункер в понеделник ќе разговараат за Брегзит

Вечер Прес - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон в понеделник во Луксембург ќе разговара со претседателот на ЕК Жан-Клод Јункер. Тоа ќе биде прв состанок на двајцата официјални претставници откако Џонсон стана премиер кон крајот на јули.

Северна Ирска: Нема да прифатиме да не отцепат од Британија

24Инфо - 13.09.2019

Најголемата политичка партија во Северна Ирска, Демократската унионистичка партија (ДУП), денеска соопшти дека нема да дозволи тој британски регион да биде принуден да ги прифати правилата на ЕУ по Брегзит.

Барние: Нема причина за оптимизам за Брегзит

Опсервер - 13.09.2019

Главниот европски преговарач за Брегзит Мишел Барние денеска ги предупреди европските законодавци дека нема причина за оптимизам дека Брисел и Лондон ќе постигнат договор. Оценката на Барние доаѓа откако европратениците рекоа дека не може да се ...

Северна Ирска: Нема да прифатиме да не отцепат од Британија

Опсервер - 13.09.2019

Најголемата политичка партија во Северна Ирска, Демократската унионистичка партија (ДУП), денеска соопшти дека нема да дозволи тој британски регион да биде принуден да ги прифати правилата на ЕУ по Брегзит.

Британска влада: Граѓаните и стопанствениците не се подготвени за Брегзит без договор

Кумановски м. - 13.09.2019

Британската влада проценува дека граѓаните на Велика Британија и бизнисмените не се подготвени да ја напуштат Европската унија без договор. Ова се наведува во документот објавен денес на барање на британските пратеници, во кој се детализира ...

Џонсон планира да изгради мост меѓу Шкотска и Северна Ирска

Кумановски м. - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека размислува за изградба на мост долг 35 км што ќе ги поврзе Шкотска и Северна Ирска. Идејата за изградба на мост помеѓу југозападна Шкотска и Северна Ирска се расправаше со години, а беше објавено дека ...

Џонсон планира со „мост брегзит“ да ги поврзе Шкотска и Северна Ирска

24Инфо - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека размислува за изградба на мост долг 45 километри што би ги поврзувал Шкотска и Северна Ирска. Со години се расправало за идејата за изградба на мост меѓу југозападна Шкотска и Северна Ирска.

Брегзит пред Џонсон и Јункер в понеделник

24Инфо - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе се состане со претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер во Луксенбург, каде в понеделник ќе разговараат за брегзит, информираа од кабинетот на Џонсон.

Џонсон и Јункер во понеделник за брегзит

Centar - 13.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ќе се состане со претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер, во Луксенбург, каде в понеделник ќе разговараат за брегзит, информираа од кабинетот на Џонсон.

Северна Ирска: Нема да прифатиме да не отцепат од Британија

Локално - 13.09.2019

Најголемата политичка партија во Северна Ирска, Демократската унионистичка партија (ДУП), денеска соопшти дека нема да дозволи тој британски регион да биде принуден да ги прифати правилата на ЕУ по Брегзит.

Британската опозиција бара враќање на парламентот

Н.Македонија - 13.09.2019

Британската опозиција бара прекинување на суспензијата на парламентот по објавувањето на документот на Владата, во кој се наведени можните последици од брегзит без договор. Лабуристичката партија порача дека документот потврдува дека постојат големи ...

Северна Ирска: Нема да прифатиме да не отцепат од Британија

MakPress - 13.09.2019

Најголемата политичка партија во Северна Ирска, Демократската унионистичка партија (ДУП), денеска соопшти дека нема да дозволи тој британски регион да биде принуден да ги прифати правилата на ЕУ по Брегзит.

Макрон: Британци, излезете од Европската Унија

Фокус - 12.09.2019

Франција моментално застапува јасна линија и за разлика од Германија, не сака на Британците да им поклонат уште повеќе време. Франција го губи трпението и и покажува жолт картон на Британија заради продолжувањето на Брегзит, пишува денес Дојче веле, ...

Лабуристите бараат итно враќање на пратениците во Парламентот

Телма - 12.09.2019

Британските Лабуристи побараа итно враќање на пратениците во парламентот откако вчера Даунинг стрит 10 ги објави своите планови за Брегзит без договор. Министерот за Брегзит во сенка Кир Страмер оцени дека самиот документ на владата потврдува дека ...

Брегзит: Трпението на Франција полека истекува

Deutsche Welle - 12.09.2019

Франција на Британците им покажа жолт картон во однос на одлагањето на рокот за Брегзит. Одговорноста за тоа што не дојде до договор за истапување е на Велика Британија. Париз сака да избегне ново пролонгирање. Франција има јасен став.

Франција го губи трпението: Нема одложување на Брегзит!

Алсат-М - 12.09.2019

Франција го губи трпението и на Британија ѝ покажува жолт картон поради одолговлекување на Брегзит, пишува Дојче Веле наведувајќи дека Париз смета оти Брегзит без договор ќе падне на душа на Лондон и дека сака да избегне ново одложување на процесот.

Британска опозиција: Ве лажеа пред референдумот, ве лажат и сега

Телма - 12.09.2019

Лабуристичката партија соопшти дека е неопходно итно закажување на седница на суспендираниот Парламент, откако владата на Борис Џонсон го објави својот план за справување со последиците од Брегзит без договор.

Борис Џонсон планира за 15 милијарди фунти да изгради мост меѓу Шкотска и Северна Ирска

Канал5 - 12.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека ја разгледува опцијата за изградба на мост меѓу Шкотска и Северна Ирска , долг 35 километри. Идејата за изградба на мост помеѓу југо-западна Шкотска и Северна Ирска се разгледувала со години, а ...

Британска Влада: Граѓаните и бизнисмените не се подготвени за Брегзит без договор

Курир - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

Британска Влада: Граѓаните и бизнисмените не се подготвени за брегзит без договор

А1 On - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

Џонсон има начин како да го реши проблемот со границите со Ирска, а многумина мислат дека тоа е луда идеја!

Слободен Печат - 12.09.2019

Минатата година, Џонсон стана мета на потсмев, кога, додека уште беше министер за надворешни работи, ја произнесе идејата за изградба на мост. Британскиот премиер Борис Џонсон ја разгледува можноста за изградба на мост помеѓу Шкотска и Северна Ирска ...

Британците не се подготвени за Брегзит без договор

Р.С.Европа - 12.09.2019

Британската влада оценува дека граѓаните и стопанствениците во Британија не се подготвени за напуштање на Европската унија без договор. Владата додава дека подготвеноста на јавноста за излегување без договор ќе остане иста и пред планираниот датум ...

БРЕГЗИТ САГАТА И НАТАМУ ТРАЕ: Операцијата „Јелоухамер“ е најлошото сценарио за Британија (ВИДЕО)

Слободен Печат - 12.09.2019

Британската влада, на барање на пратениците, го објави најлошото можно сценарио кое може да се случи ако земјата ја напушти ЕУ без договор. Сагата околу Брегзит и натаму трае во Велика Британија.

Британците не се подготвени за „Брегзит“ без договор

Нетпрес - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

„Операција Јелоухамер“ - објавено најлошото сценарио за Велика Британија

МКД - 12.09.2019

Британските министри беа принудени да објават документ што предвидува јавни немири, поскапувања и недостиг од храна и лекови. Брегзитот без договор може да резултира со зголемување на цената на храната и горивата, нарушување на снабдувањето со ...

Британска Влада: Граѓаните и бизнисмените не се подготвени за брегзит без договор

+инфо - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

Барние: Нема причина за оптимизам за Брегзит

А1 On - 12.09.2019

Главниот европски преговарач за Брегзит Мишел Барние денеска ги предупреди европските законодавци дека нема причина за оптимизам дека Брисел и Лондон ќе постигнат договор. Оценката на Барние доаѓа откако европратениците рекоа дека не може да се ...

Макрон му даде ЖОЛТ КАРТОН на Џонсон: Британци, ИЗЛЕЗЕТЕ од Европската Унија

Слободен Печат - 12.09.2019

Франција моментално застапува јасна линија и за разлика од Германија, не сака на Британците да им поклонат уште повеќе време. Франција го губи трпението и и покажува жолт картон на Британија заради продолжувањето на Брегзит, пишува денес Дојче веле, ...

Судот во Северна Ирска ја отфрли тужбата против брегзитот без договор

Нетпрес - 12.09.2019

Вишиот суд во Белфаст ја отфрли во четвртокот тужбата со која се бара забрана за истапувањето на Обединетото Кралство од Европската унија без договор, со образложение дека тој е спротивен на северноирскиот мировен договор од 1998 година.

Барние: Нема причина за оптимизам за Брегзит

Независен - 12.09.2019

Главниот европски преговарач за Брегзит Мишел Барние денеска ги предупреди европските законодавци дека нема причина за оптимизам дека Брисел и Лондон ќе постигнат договор. Оценката на Барние доаѓа откако европратениците рекоа дека не може да се ...

Објавени тајни документи за Брегзит: На Британија и се заканува хаос и нереди

Слободен Печат - 12.09.2019

Според него Брегзит без договор може да резултира со раст на цената на горивата и храната, недостаток на медицинска опрема и нереди на британските улици, пишуваат британските медиуми. Британската влада вчера била присилена да објави таен документ со ...

Барние: Нема причина за оптимизам за Брегзит

Нова ТВ - 12.09.2019

Главниот европски преговарач за Брегзит Мишел Барние денеска ги предупреди европските законодавци дека нема причина за оптимизам дека Брисел и Лондон ќе постигнат договор. Оценката на Барние доаѓа откако европратениците рекоа дека не може да се ...

Барние: Нема причина за оптимизам за Брегзит

Нетпрес - 12.09.2019

Главниот европски преговарач за Брегзит Мишел Барние денеска ги предупреди европските законодавци дека нема причина за оптимизам дека Брисел и Лондон ќе постигнат договор. Оценката на Барние доаѓа откако европратениците рекоа дека не може да се ...

Британска Влада: Граѓаните и бизнисмените не се подготвени за Брегзит без договор

Нова ТВ - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

Британска опозиција: Ве лажеа пред референдумот, ве лажат и сега

iPortal - 12.09.2019

Лабуристичката партија соопшти дека е неопходно итно закажување на седница на суспендираниот Парламент, откако владата на Борис Џонсон го објави својот план за справување со последиците од Брегзит без договор.

Британска Влада: Граѓаните и бизнисмените не се подготвени за Брегзит без договор

Локално - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

Британска Влада: Граѓаните и бизнисмените не се подготвени за Брегзит без договор

Либертас - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

Барние: Нема причина за оптимизам за Брегзит

24Инфо - 12.09.2019

Главниот европски преговарач за Брегзит Мишел Барние денеска ги предупреди европските законодавци дека нема причина за оптимизам дека Брисел и Лондон ќе постигнат договор. Оценката на Барние доаѓа откако европратениците рекоа дека не може да се ...

НЕДОСТИГ НА ХРАНА, ПОСКАПУВАЊЕ, ПРОТЕСТИ: Најлошото сценарио на Брегзит без договор

Фактор - 12.09.2019

Плановите на британската влада да излезат од ЕУ без договор може да предизвикаат големи пореметувања на преминот преку Ламанш, што би влијаело на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската ...

Барние: Нема причина за оптимизам за Брегзит

Вечер Прес - 12.09.2019

Главниот европски преговарач за Брегзит Мишел Барние денеска ги предупреди европските законодавци дека нема причина за оптимизам дека Брисел и Лондон ќе постигнат договор. Оценката на Барние доаѓа откако европратениците рекоа дека не може да се ...

Британска Влада: Граѓаните и бизнисмените не се подготвени за брегзит без договор

Опсервер - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

Британска опозиција: Ве лажеа пред референдумот, ве лажат и сега

24Инфо - 12.09.2019

Лабуристичката партија соопшти дека е неопходно итно закажување на седница на суспендираниот Парламент, откако владата на Борис Џонсон го објави својот план за справување со последиците од Брегзит без договор.

Британска Влада: Граѓаните и бизнисмените не се подготвени за брегзит без договор

MakPress - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

Британска Влада: Граѓаните и бизнисмените не се подготвени за Брегзит без договор

1tv - 12.09.2019

Плановите на британската влада да ја напушти Европската унија договор може да предизвикаат големи нарушувања што би влијаеле на снабдувањето со лекови и одредени видови свежа храна, се предупредува во документот на британската влада „Операција ...

(видео) Џонсон ги одбива критиките дека не бил демократ

Телма - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ги отфрли обвинувањата дека не бил демократ со тоа што го суспендираше Парламентот. „Дајте олабавете ме, какви глупости се тоа“, изјави Џонсон за време на својата посета на едно основно училиште во Лондон, каде ...

Џонсон: Ако е апсолутно потребно ќе излеземе и без договор

Канал5 - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вети дека ќе ја искористи суспензијата на парламентот во траење од пет седмици да го осигура излегувањето од ЕУ до 31. октомври, со или без договор. -Мислам дека има маса на луѓе кои навистина сакаат тоа да се ...

Џонсон ги отфрли обвинувањата дека не е демократ: Какви глупости се тоа?

Нетпрес - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон ги отфрли обвинувањата дека не бил демократ со тоа што го суспендираше Парламентот. „Дајте олабавете ме, какви глупости се тоа“, изјави Џонсон за време на својата посета на едно основно училиште во Лондон, каде ...

Џонсон категоричен: Ако е апсолутно потребно ќе излеземе и без договор

Нетпрес - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вети дека ќе ја искористи суспензијата на парламентот во траење од пет седмици да го осигура излегувањето од ЕУ до 31. октомври, со или без договор. -Мислам дека има маса на луѓе кои навистина сакаат тоа да се ...

Анкета: Сè повеќе Британци подготвуваат залихи од храна и лекови поради Брегзит

Сител - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Анкета: Сè повеќе Британци подготвуваат залихи од храна и лекови поради Брегзит

А1 On - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Дали ќе успее политичкиот државен удар на Борис Џонсон?

Окно - 11.09.2019

Има добри изгледи квази-диктаторското однесување на Борис Џонсон да предизвика брза парламентарна реакција која ќе стави крај на неговата политичка кариера. Трагикомичната врска помеѓу Обединетото Кралство и Европската унија која трае веќе долго, ...

Џонсон: Ќе излеземе од ЕУ на 31 октомври со или без договор

Макфакс - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вети дека ќе ја искористи петнеделната парламентарна суспензија за да го обезбеди излегување на Велика Британија од Европската Унија на 31 октомври, со или без договор.

Сцени на хаосот во британскиот Парламент, Џонсон загуби по шести пат

Независен - 11.09.2019

Борис Џонсон го затвори Парламентот среде хаотичните сцени во раните утрински часови во вторникот по шестиот пораз на Парламентот за шест дена бидејќи пратениците гласаа да ги блокираат предвремените избори и да го принудат објавувањето на тајните ...

Анкета: Сè повеќе Британци подготвуваат залихи од храна и лекови поради Брегзит

24Инфо - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Анкета: Сè повеќе Британци подготвуваат залихи од храна и лекови поради Брегзит

Опсервер - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Сè повеќе Британци подготвуваат залихи од храна и лекови поради Брегзит

Вечер Прес - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Џонсон: Ќе излеземе од ЕУ на 31-ви октомври со или без договор

Точка - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вети дека ќе ја искористи петнеделната парламентарна суспензија за да го обезбеди излегување на Велика Британија од Европската Унија на 31 октомври, со или без договор.

Џонсон: Ќе излеземе од ЕУ на 31 октомври со или без договор

Centar - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вети дека ќе ја искористи петнеделната парламентарна суспензија за да го обезбеди излегување на Велика Британија од Европската Унија на 31 октомври, со или без договор.

Поради страв од Брегзит: Британците трупаат залихи од храна и лекови

PressingTV - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Џонсон: Излегуваме од ЕУ на 31 октомври со или без договор

Република - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вети дека ќе ја искористи суспензијата на парламентот во траење од пет седмици да го осигура излегувањето од ЕУ до 31. октомври, со или без договор. , изјавил Џонсон за „BBC“.

Анкета: Сè повеќе Британци подготвуваат залихи од храна и лекови поради Брегзит

iPortal - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Анкета: Сè повеќе Британци подготвуваат залихи од храна и лекови поради Брегзит

4NEWS - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Џонсон: Ќе излеземе од ЕУ на 31 октомври со или без договор

Н.Македонија - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон вети дека ќе ја искористи петнеделната парламентарна суспензија за да го обезбеди излегувањето на Велика Британија од Европската Унија на 31 октомври, со или без договор.

Џej-Пи Морган: Борис Џонсон ќе поднесе оставка

Н.Македонија - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон, кој се соочува со голема политичка блокада и криза поради брегзит, најверојатно ќе поднесе оставка, оценува Малком Бар, главниот британски економист во инвестициската банка Џеј-Пи Морган.

Анкета: Сè повеќе Британци подготвуваат залихи од храна и лекови поради Брегзит

MakPress - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Анкета: Сè повеќе Британци подготвуваат залихи од храна и лекови поради Брегзит

1tv - 11.09.2019

Сè поголем е бројот на Британци кои поради Брегзит подготвуваат залихи на храна и лекови, покажува новото истражување, спроведено помеѓу 5 и 9 септември. Според податоци за агенцијата Кантор, специјализирана за анкети, девет отсто од жителите на ...

Блер: Само нов референдум може да ја надмине кризата со Брегзит

Телма - 10.09.2019

Само втор референдум за членството на Велика Британија во ЕУ, а не предвремени парламентарни избори, може да ја решат кризата околу Брегзит, изјави поранешниот британски премиер Тони Блер.

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе ја напуштиме ЕУ до 31 октомври

Фокус - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Џонсон по вторпат одбиен за предвремени избори

Телма - 10.09.2019

Со само 293 гласови „за“ далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците отфрлија синоќа по вторпат за изминатите пет денови предлог на Џонсон. Пред гласањето шефот на Владата рече дека нема да бара ново одлагање на ...

Кралицата потпиша закон со кој се забранува Брегзит без договор

Канал5 - 10.09.2019

Предлог-законот со цел да се спречи Велика Британија да ја напушти Европската унија без договор на 31 октомври беше потпишан од кралицата Елизабета Втора, објави горниот Дом на лордовите (горниот дом на британскиот парламент).

Збогување на спикерот и криза на британскиот парламент

Deutsche Welle - 10.09.2019

Спикерот Џон Беркоу, кој стана познат и во странство, беше заштитник на британскиот парламент, кој никогаш досега не бил толку на удар како во време на Борис Џонсон, смета Барбара Везел. Џон Беркоу е шегаџија.

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

А1 On - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Уште еден удар за Џонсон од британските пратеници

Р.С.Европа - 10.09.2019

Британскиот Парламент повторно не одобри организирање на предвремени избори, пред прекинот на работата на парламентот до 14 октомври, две недели пред рокот предвиден за Брегзит, пренесоа британските медиуми и новинските агенции.

Британски економист: Џонсон најверојатно ќе поднесе оставка

Макфакс - 10.09.2019

Според зборовите на главниот британски економист во инвестициската банка „ЈП Морган“, Малком Бар, британскиот премиер Борис Џонсон најверојатно ќе поднесе оставка. „Единствената опција е премиерот да го претстави договорот за брегзит во парламентот ...

Борис Џонсон ќе си поднесе оставка?!

Слободен Печат - 10.09.2019

Од друга страна, Џонсон бранејќи го својот став за изборите во парламентот, рече дека тоа е единствен начин за Брегзит да се помести од мртва точка. Според зборовите на главниот британски економист од инвестицската банка „ЈП Морган“, Малколм Бар, ...

Блер: Само нов референдум може да ја надмине кризата со Брегзит

Независен - 10.09.2019

Само втор референдум за членството на Велика Британија во ЕУ, а не предвремени парламентарни избори, може да ја решат кризата околу Брегзит, изјави поранешниот британски премиер Тони Блер.

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

Независен - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

Нова ТВ - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Франција ќе биде нов финансиски центар на ЕУ после Брегзит

Нетпрес - 10.09.2019

Франција најверојатно од Британија ќе ја преземе титулата финансиски центар на Европската унија после Брегзит, поради што економијата на ЕУ би станала уште позависна од ранливите банки во еврозоната, смета аналитичко-истражувачката организација „Њу ...

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

Нетпрес - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

НОВ ПОРАЗ ЗА ЏОНСОН: Британскиот парламент по вторпат го отфрли предлогот за распишување избори

Слободен Печат - 10.09.2019

Пред гласањето шефот на Владата рече дека нема да бара ново одлагање на брегзит предвиден за 31 октомври и покрај тоа што вчера во сила влезе закон кој го предивидува тоа. Нов пораз му нанесоа британските парламентарци на премиерот Борис Џонсон ...

По вторпат одбиен предлогот на Џонсон за избори на 15 октомври

Нова ТВ - 10.09.2019

Британските парламентарци му нанесоа нов пораз на премиерот Борис Џонсон откако по вторпат го отфрлија барањето за превремени избори на 15 октомври. Со само 293 гласови „за“, далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците ...

Џонсон со уште еден пораз дома, но има варијанти за акција, тврдат медиуми

Независен - 10.09.2019

Оставката на претседателот на Долниот дом на британскиот Парламент Џон Баркоу е најновата вест во сагата за брегзит, нагласува францускиот весник Паризиен. Неговата изјава веднаш се претвори во политичко предупредување.

Нов пораз на Џонсон: Британскиот парламент повторно отфрли предвремени избори

Press24 - 10.09.2019

Британските пратеници му нанесоа уште еден болен удар на премиерот Борис Џонсон повторно одбивајќи организирање на предвремени избори, пред прекинот на работата на парламентот до 14 октомври, две недели пред рокот предвиден за брегзит.

Борис Џонсон ќе поднесе оставка?

А1 On - 10.09.2019

Според зборовите на главниот британски економист во инвестициската банка „ЈП Морган“, Малком Бар, британскиот премиер Борис Џонсон најверојатно ќе поднесе оставка. „Единствената опција е премиерот да го претстави договорот за брегзит во парламентот ...

Блер: Само нов референдум може да ја надмине кризата со Брегзит

А1 On - 10.09.2019

Само втор референдум за членството на Велика Британија во ЕУ, а не предвремени парламентарни избори, може да ја решат кризата околу Брегзит, изјави поранешниот британски премиер Тони Блер.

Британските парламентарци по вторпат отфрлија барање на Џонсон за предвремени избори

+инфо - 10.09.2019

Нов пораз му нанесоа британските парламентарци на премиерот Борис Џонсон откако отфрлија барање за превремени избори на 15 октомври. Со само 293 гласови „за“ далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците отфрлија синоќа ...

Блер: Само нов референдум може да ја надмине кризата со Брегзит

Нетпрес - 10.09.2019

Само втор референдум за членството на Велика Британија во ЕУ, а не предвремени парламентарни избори, може да ја решат кризата околу Брегзит, изјави поранешниот британски премиер Тони Блер.

Франција ќе биде нов финансиски центар на ЕУ после Брегзит

А1 On - 10.09.2019

Франција најверојатно од Британија ќе ја преземе титулата финансиски центар на Европската унија после Брегзит, поради што економијата на ЕУ би станала уште позависна од ранливите банки во еврозоната, смета аналитичко-истражувачката организација „Њу ...

Британските парламентарци по вторпат отфрлија барање на Џонсон за предвремени избори

А1 On - 10.09.2019

Нов пораз му нанесоа британските парламентарци на премиерот Борис Џонсон откако отфрлија барање за превремени избори на 15 октомври. Со само 293 гласови „за“ далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците отфрлија синоќа ...

Британскиот парламент го отфрли предлогот на Џонсон за распишување избори

Макфакс - 10.09.2019

Британскиот парламент рано изутринава гласаше за отфрлање на предлогот на премиерот Борис Џонсон за распишување избори.За распишување избори, на парламентот му беа потребни 434 гласови, или две третини од 650 претставници на Долниот дом на ...

Џонсон со уште еден пораз дома, но има варијанти за акција, тврдат медиуми

А1 On - 10.09.2019

Оставката на претседателот на Долниот дом на британскиот Парламент Џон Баркоу е најновата вест во сагата за брегзит, нагласува францускиот весник Паризиен. Неговата изјава веднаш се претвори во политичко предупредување.

Британскиот парламент повторно одби предвремени избори

Нетпрес - 10.09.2019

Британските пратеници во вторникот уште еднаш го одбија предлогот на премиерот Борис Џонсон за распишување предвремени парламентарни избори, пред суспендирањето на работата на парламентот до 14-ти октомври, две седмици пред предвидениот рок кога ...

Британскиот парламент повторно отфрли предвремени избори

МКД - 10.09.2019

Британските пратеници му нанесоа уште еден болен удар на премиерот Борис Џонсон повторно одбивајќи организирање на предвремени избори, пред прекинот на работата на парламентот до 14 октомври, две недели пред рокот предвиден за брегзит.

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

Опсервер - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

Локално - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Кралицата го одобри законот кој спречува Брегзит без договор

Кумановски м. - 10.09.2019

Предлог-закон со кој би се натерал британскиот премиер Борис Џонсон да побара одложување на Брегзит доколку нема договор, закажан за 31 октомври, официјално стана закон денес со одобрување на британската кралица Елизабета Втора.

Британските парламентарци по вторпат отфрлија барање на Џонсон за предвремени избори

Локално - 10.09.2019

Нов пораз му нанесоа британските парламентарци на премиерот Борис Џонсон откако отфрлија барање за превремени избори на 15 октомври. Со само 293 гласови „за“ далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците отфрлија синоќа ...

Кралицата потпиша закон со кој се забранува Брегзит без договор

Локално - 10.09.2019

Предлог-законот со цел да се спречи Велика Британија да ја напушти Европската унија без договор на 31 октомври беше потпишан од кралицата Елизабета Втора, објави Горниот дом на лордовите (горниот дом на британскиот парламент).

Франција ќе биде нов финансиски центар на ЕУ после Брегзит

Локално - 10.09.2019

Франција најверојатно од Британија ќе ја преземе титулата финансиски центар на Европската унија после Брегзит, поради што економијата на ЕУ би станала уште позависна од ранливите банки во еврозоната, смета аналитичко-истражувачката организација „Њу ...

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

Либертас - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Франција ќе биде нов финансиски центар на ЕУ после Брегзит

Либертас - 10.09.2019

Франција најверојатно од Британија ќе ја преземе титулата финансиски центар на Европската унија после Брегзит, поради што економијата на ЕУ би станала уште позависна од ранливите банки во еврозоната, смета аналитичко-истражувачката организација „Њу ...

Блер: Само нов референдум може да ја надмине кризата со Брегзит

24Инфо - 10.09.2019

Само втор референдум за членството на Велика Британија во ЕУ, а не предвремени парламентарни избори, може да ја решат кризата околу Брегзит, изјави поранешниот британски премиер Тони Блер.

Блер: Само нов референдум може да ја надмине кризата со Брегзит

Република - 10.09.2019

Само втор референдум за членството на Велика Британија во ЕУ, а не предвремени парламентарни избори, може да ја решат кризата околу Брегзит, изјави поранешниот британски премиер Тони Блер.

Британските парламентарци по вторпат отфрлија барање на Џонсон за предвремени избори

24Инфо - 10.09.2019

Нов пораз му нанесоа британските парламентарци на премиерот Борис Џонсон откако отфрлија барање за превремени избори на 15 октомври. Со само 293 гласови „за” далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците отфрлија синоќа ...

Џонсон со уште еден пораз дома, но има варијанти за акција, тврдат медиуми

Опсервер - 10.09.2019

Оставката на претседателот на Долниот дом на британскиот Парламент Џон Баркоу е најновата вест во сагата за брегзит, нагласува францускиот весник Паризиен. Неговата изјава веднаш се претвори во политичко предупредување.

Блер: Само нов референдум може да ја надмине кризата со Брегзит

Опсервер - 10.09.2019

Само втор референдум за членството на Велика Британија во ЕУ, а не предвремени парламентарни избори, може да ја решат кризата околу Брегзит, изјави поранешниот британски премиер Тони Блер.

Борис Џонсон доживеа шест порази, негов советник уверува – на 31 октомври ќе се случи Брегзит

PressingTV - 10.09.2019

Хаотични и контроверзни сцени се повторуваат од ден во ден и од ноќ во ноќ во британскиот Парламент. Синоќа имаше упте една дебата до доцна во ноќта во која премиерот Борис Џонсон доживеа уште еден пораз, ибројани му се шест во врска со Брегзитот.

Не сме имуни на Брегзит: Владата сака да почне преговари за партнерство и трговски односи со Британија

еМагазин - 10.09.2019

Владата на последната седница го разгледувала предлогот за поведување постапка за водење преговори за склучување Договор за партнерство, трговија и соработка меѓу Република Северна Македонија и Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна ...

Британските парламентарци по вторпат отфрлија барање на Џонсон за предвремени избори

Либертас - 10.09.2019

Нов пораз му нанесоа британските парламентарци на премиерот Борис Џонсон откако отфрлија барање за превремени избори на 15 октомври. Со само 293 гласови „за“ далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците отфрлија синоќа ...

Франција ќе биде новиот финансиски центар на ЕУ после Брегзит

Вечер Прес - 10.09.2019

Франција најверојатно од Британија ќе ја преземе титулата финансиски центар на Европската унија после Брегзит, поради што економијата на ЕУ би станала уште позависна од ранливите банки во еврозоната, смета аналитичко-истражувачката организација „Њу ...

Франција ќе биде нов финансиски центар на ЕУ после Брегзит

24Инфо - 10.09.2019

Франција најверојатно од Британија ќе ја преземе титулата финансиски центар на Европската унија после Брегзит, поради што економијата на ЕУ би станала уште позависна од ранливите банки во еврозоната, смета аналитичко-истражувачката организација „Њу ...

Британскиот парламент го отфрли предлогот на Џонсон за распишување избори

Точка - 10.09.2019

Британскиот парламент рано изутринава гласаше за отфрлање на предлогот на премиерот Борис Џонсон за распишување избори. За распишување избори, на парламентот му беа потребни 434 гласови, или две третини од 650 претставници на Долниот дом на ...

Британските парламентарци по вторпат отфрлија барање на Џонсон за предвремени избори

Опсервер - 10.09.2019

Нов пораз му нанесоа британските парламентарци на премиерот Борис Џонсон откако отфрлија барање за превремени избори на 15 октомври. Со само 293 гласови „за“ далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците отфрлија синоќа ...

Британските парламентарци по вторпат отфрлија барање на Џонсон за предвремени избори

Вечер Прес - 10.09.2019

Нов пораз му нанесоа британските парламентарци на премиерот Борис Џонсон откако отфрлија барање за превремени избори на 15 октомври. Со само 293 гласови „за“ далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците отфрлија синоќа ...

Франција ќе биде нов финансиски центар на ЕУ после Брегзит

iPortal - 10.09.2019

Франција најверојатно од Британија ќе ја преземе титулата финансиски центар на Европската унија после Брегзит, поради што економијата на ЕУ би станала уште позависна од ранливите банки во еврозоната, смета аналитичко-истражувачката организација „Њу ...

Борис Џонсон ќе си поднесе оставка или ќе пронајде магично решение?!

PressingTV - 10.09.2019

Главниот британски економист во инвестициската банка „ЈП Морган“, Малком Бар вели дека британскиот премиер Борис Џонсон најверојатно ќе поднесе оставка. Единствената опција е премиерот да го претстави договорот за брегзит во парламентот и да добие ...

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

24Инфо - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

Вечер Прес - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Британски економист: Џонсон најверојатно ќе поднесе оставка

Точка - 10.09.2019

Според зборовите на главниот британски економист во инвестициската банка „ЈП Морган“, Малком Бар, британскиот премиер Борис Џонсон најверојатно ќе поднесе оставка. „Единствената опција е премиерот да го претстави договорот за брегзит во парламентот ...

Франција ќе биде нов финансиски центар на ЕУ после Брегзит

Опсервер - 10.09.2019

Франција најверојатно од Британија ќе ја преземе титулата финансиски центар на Европската унија после Брегзит, поради што економијата на ЕУ би станала уште позависна од ранливите банки во еврозоната, смета аналитичко-истражувачката организација „Њу ...

Британски економист: Џонсон најверојатно ќе поднесе оставка

Centar - 10.09.2019

Според зборовите на главниот британски економист во инвестициската банка „ЈП Морган“, Малком Бар, британскиот премиер Борис Џонсон најверојатно ќе поднесе оставка. „Единствената опција е премиерот да го претстави договорот за брегзит во парламентот ...

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

iPortal - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Обелоденет тајниот план на Џонсон за брегзит

Н.Македонија - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон подготвува планови за легално спречување на какво било продолжување на рокот за излегување на Британија од Европската Унија. Советниците на премиерот викендов одржаа состанок на кој разговарале за тоа како да го ...

Британскиот парламент го отфрли предлогот на Џонсон за распишување избори

Н.Македонија - 10.09.2019

Британскиот парламент рано изутринава гласаше за отфрлање на предлогот на премиерот Борис Џонсон за распишување избори. За распишување избори, на парламентот му беа потребни 434 гласови, или две третини од 650 претставници на Долниот дом на ...

Кралицата Елизабета Втора го одобри законот со кој се спречува брегзит без договор

Денар - 10.09.2019

Предлог-законот со кој британскиот премиер Борис Џонсон е принуден да побара одложување на брегзитот закажан за 31 октомври доколку нема договор со Европската Унија, стана закон со одобрување на британската кралица Елизабета Втора.

Уште еден удар за Џонсон од британските пратеници

1tv - 10.09.2019

Британскиот Парламент повторно не одобри организирање на предвремени избори, пред прекинот на работата на парламентот до 14 октомври, две недели пред рокот предвиден за Брегзит, пренесоа британските медиуми и новинските агенции.

Блер: Само нов референдум може да ја надмине кризата со Брегзит

MakPress - 10.09.2019

Само втор референдум за членството на Велика Британија во ЕУ, а не предвремени парламентарни избори, може да ја решат кризата околу Брегзит, изјави поранешниот британски премиер Тони Блер.

Франција ќе биде нов финансиски центар на ЕУ после Брегзит

MakPress - 10.09.2019

Франција најверојатно од Британија ќе ја преземе титулата финансиски центар на Европската унија после Брегзит, поради што економијата на ЕУ би станала уште позависна од ранливите банки во еврозоната, смета аналитичко-истражувачката организација „Њу ...

Џонсон: Ќе постигнеме договор и ќе излеземе од ЕУ

MakPress - 10.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека ќе биде постигнат договор за Брегзит и земјата ќе ја напушти ЕУ на 31 октомври. – Ќе постигнеме договор и ќе работиме многу напорно за да успееме во тоа.

Британските парламентарци по вторпат отфрлија барање на Џонсон за предвремени избори

MakPress - 10.09.2019

Нов пораз му нанесоа британските парламентарци на премиерот Борис Џонсон откако отфрлија барање за превремени избори на 15 октомври. Со само 293 гласови „за“ далеку од неопходните две третини во Парламентот со 650 места, пратениците отфрлија синоќа ...

Британскиот парламент го отфрли предлогот на премиерот Џонсон за распишување избори

Скопје1 - 10.09.2019

Британската влада и официјално го суспендираше парламентот во следните пет недели. Претходно законодавниот дом ја отфрли иницијативата на премиерот Џонсон за распишување на предвремени парламентарни избори во земјата.

Џонсон со уште еден пораз дома, но има варијанти за акција, тврдат медиуми

MakPress - 10.09.2019

Оставката на претседателот на Долниот дом на британскиот Парламент Џон Баркоу е најновата вест во сагата за брегзит, нагласува францускиот весник Паризиен. Неговата изјава веднаш се претвори во политичко предупредување.

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

24 Вести - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Кралицата Елизабета Втора го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Фокус - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...

Што е следно во Брегзит-драмата?

Deutsche Welle - 09.09.2019

Британскиот парламент веќе од вечерва заминува на принудна петнеделна пауза и ќе се состане повторно на 14 октомври, соопшти владата во Лондон. Денеска треба да стапи во силе и законот против тврд Брегзит.

Џонсон тврди дека Брегзит без договор би бил неуспех за кој сите ќе бидат одговорни

Телма - 09.09.2019

Брегзит без договор би бил пораз за кој владите на Обединетото Кралство и Ирска би биле одговорни, изјави денеска во Даблин, британскиот премиер, Борис Џонсон. Оваа изјава Џонсон ја даде пред првата средба со ирскиот лидер, Лео Варадкар, откако во ...

Кралицата Елизабета II го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Канал5 - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета II даде конечно одобрување на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја извлече земјата од ЕУ без договор до 31. октомври. Овој потег на кралицата Елиџабета II , познат како ,,кралско одобрување” се носи ...

Џонсон пресече : Излегуваме од ЕУ до 31. октомври без никакво одложување

Канал5 - 09.09.2019

И покрај донесениот закон со кој се забранува излез на Британија од ЕУ без договор , премиерот Борис Џонсон е дециден дека одложување ќе нема. Иако парламентот донесе одлука за одложување на излезот на Британија од ЕУ откако ќе биде донесен нов ...

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

24 Вести - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...

Џонсон би можел да биде сменет доколку одбие да го одложи Брегзит

Независен - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон би можел да биде сменет од власт доколку се обиде да ја изнесе Велика Британија од ЕУ без договор. Така барем планираат опозициските лидери, пишува американскиот весник Бизнис инсајдер.

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

Нетпрес - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Британскиот парламент пак ќе гласа за предвремени избори

Макфакс - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за одржување предвремени парламентарни избори, што е предлог на премиерот Борис Џонсон, во обид да се реши политичката криза за брегзит.

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Нова ТВ - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...

Кралицата Елизабета Втора го одобри законот со кој се спречува брегзит без договор

Макфакс - 09.09.2019

Предлог-законот со кој британскиот премиер Борис Џонсон е принуден да побара одложување на брегзитот закажан за 31 октомври доколку нема договор со Европската Унија, стана закон со одобрување на британската кралица Елизабета Втора.

Кралицата го потпиша законот со кој се забранува Брекзит без договор

ММС - 09.09.2019

Кралицата Елизабета Втора го потпиша Предлог-законот чија цел е да се спречи Велика Британија да ја напушти Европската унија без договор на 31 октомври, објави Горниот дом на лордовите (горниот дом на британскиот парламент).

Кралицата Елизабета го одобри законот, си заминува претседателот на парламентот

Нетпрес - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора го одобри во понеделникот законот со кој се забранува Обединетото Кралство да ја напушти Европската унија без договор со Брисел, а Џон Беркоув, претседателот на долниот дом на паралемнтот објави дека отстапува од ...

Елизабета Втора го одобри законот кој спречува брегзит без договор

МКД - 09.09.2019

Предлог законот кој го обврзува пританскиот премиер Борис Џонсон да побара одложување на брегзитот доколку не биде постигнат договор, а кој е закажан за 31 октомври, денес стана закон со одобрување на британската кралица Елизабета Втора.

Џонсон не сака одлагање на брегзит, убеден е дека има време за нов договор со ЕУ

Макфакс - 09.09.2019

По донесениот закон кој го обврзува премиерот на Велика Британија, Борис Џонсон, да го одложи најавениот излез на земјата од ЕУ до 31 октомври, ако не биде постигнат договор, тој најави дека брегзит ќе се случи до закажаниот датум и дека нема ...

Кралицата Елизабета го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Глас на Америка - 09.09.2019

Премиерот бара предвремени избори на 15 октомври, но Долниот дом на парламентот настојува да ја отфрли идејата Кралицата на Велика Британија, Елизабета, го одобри законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да спроведе Брегзит без договор - ...

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

ММС - 09.09.2019

олниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Човекот што стана икона во хаосот околу брегзитот поднесува оставка (ВИДЕО)

МКД - 09.09.2019

Џон Беркоу најави дека ќе даде оставка на позицијата претседател на Долниот дом на британскиот парлмент или за време на следните избори или на 31 октомври, што ќе дојде побрзо, јавува Би-би-си.

НА ПРЕДЛОГ НА ЏОНСОН: Британскиот парламент пак ќе гласа за предвремени избори

Слободен Печат - 09.09.2019

Џонсон повеќе нема мнозинство во парламентот, откако еден пратеник кој овозможуваше мнозинство се пресели во Либерално-демократската партија. Долниот дом на британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за одржување предвремени парламентарни ...

Џонсон во Ирска: Сакам договор за Брегзит

Нетпрес - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека сака договор за Брегзит и оти не е обесхрабрен од обидите на Парламентот да го блокира излегувањето од Унијата без договор. Зборувајќи во Ирска, за време на средбата со колегата Лео Вардакар, Џонсон рече ...

Џонсон во Ирска: Сакам договор за Брегзит

А1 On - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека сака договор за Брегзит и оти не е обесхрабрен од обидите на Парламентот да го блокира излегувањето од Унијата без договор. Зборувајќи во Ирска, за време на средбата со колегата Лео Вардакар, Џонсон рече ...

Џонсон би можел да биде сменет доколку одбие да го одложи Брегзит

А1 On - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон би можел да биде сменет од власт доколку се обиде да ја изнесе Велика Британија од ЕУ без договор. Така барем планираат опозициските лидери, пишува американскиот весник Бизнис инсајдер.

Кралицата Елизабета Втора го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Слободен Печат - 09.09.2019

Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка на кралството во врска со законот кој е усвоен во Парламентот минатата недела и покрај спротивставувањето на Владата.

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

А1 On - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...

Британија: Парламентот денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

Нова ТВ - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Кралицата го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

+инфо - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

А1 On - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Ќе го саботира парламентот и ќе го истера брегзит до крај, тајниот план на Борис Џонсон

Репортер - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон подготвува план за легално спречување на какво било продолжување на рокот за излегување на Велика Британија од ЕУ. Неговите советници во неделата одржале состанок во кој разговарале за тоа како да го спречат ...

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Независен - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...

Британскиот парламент денеска повторно ќе гласа за парламентарни избори

Република - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакува премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Бриф - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност”, е ефективна мерка ...

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

Опсервер - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Џонсон во Ирска: Сакам договор за Брегзит

Опсервер - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека сака договор за Брегзит и оти не е обесхрабрен од обидите на Парламентот да го блокира излегувањето од Унијата без договор. Зборувајќи во Ирска, за време на средбата со колегата Лео Вардакар, Џонсон рече ...

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

Вечер Прес - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакува премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Џонсон би можел да биде сменет доколку одбие да го одложи Брегзит

Вечер Прес - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон би можел да биде сменет од власт доколку се обиде да ја изнесе Велика Британија од ЕУ без договор. Така барем планираат опозициските лидери, пишува американскиот весник Бизнис инсајдер.

Кралицата Елизабета II го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Република - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета II даде конечно одобрување на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја извлече земјата од ЕУ без договор до 31. октомври. Овој потег на кралицата Елиџабета II , познат како ,,кралско одобрување” се носи ...

Џонсон би можел да биде сменет ако ја изнесе Британија од ЕУ без договор

Денешен - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон би можел да биде сменет од власт доколку се обиде да ја изнесе Велика Британија од ЕУ без договор. Така барем планираат опозициските лидери, пишува американскиот весник Бизнис инсајдер.

Елизабета Втора го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Денешен - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...

БРИТАНСКАТА КРАЛИЦА МУ ЗАСТАНА НА ПАТОТ: Еве што му забрани на Џонсон за Брегзит

Фактор - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

24Инфо - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност”, е ефективна мерка ...

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

PressingTV - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

АНАЛИЗА: Што е следно во Брегзит-драмата?

Либертас - 09.09.2019

Британскиот парламент веќе од вечерва заминува на принудна петнеделна пауза и ќе се состане повторно на 14 октомври, соопшти владата во Лондон. Денеска треба да стапи во силе и законот против тврд Брегзит. Што е следно, анализира Дојче веле .

Британскиот парламент пак ќе гласа за предвремени избори

Точка - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за одржување предвремени парламентарни избори, што е предлог на премиерот Борис Џонсон, во обид да се реши политичката криза за брегзит.

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

Либертас - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Џонсон би можел да биде сменет доколку одбие да го одложи Брегзит

Опсервер - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон би можел да биде сменет од власт доколку се обиде да ја изнесе Велика Британија од ЕУ без договор. Така барем планираат опозициските лидери, пишува американскиот весник Бизнис инсајдер.

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

24Инфо - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Опсервер - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

Локално - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Британски Парламент: Денеска повторно гласање за предвремени избори

Денешен - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Ирска пресече: Нема договор за „Брегзит“ без механизам за безбедност

Фактор - 09.09.2019

Ирскиот премиер Лео Варадкар најави дека повеќето земји во Европската унија би ја „претпочитале“ Велика Британија да ја напушти Заедницата на 31 октомври, но Брисел би бил подготвен да размисли за одложување доколку се даде „валидна причина“.

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

Либертас - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност”, е ефективна мерка ...

Џонсон во Ирска: Сакам договор за Брегзит

24Инфо - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека сака договор за Брегзит и оти не е обесхрабрен од обидите на Парламентот да го блокира излегувањето од Унијата без договор. Зборувајќи во Ирска, за време на средбата со колегата Лео Вардакар, Џонсон рече ...

Британскиот парламент пак ќе гласа за предвремени избори

Н.Македонија - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за одржување предвремени парламентарни избори, што е предлог на премиерот Борис Џонсон, во обид да се реши политичката криза за брегзит.

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

MakPress - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

1tv - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност”, е ефективна мерка ...

Судир меѓу приврзаниците и противниците на Брегзит во Лондон

MakPress - 09.09.2019

Лондонската полиција синоќа мораше да реагира во нередите кои избија откако приврзаниците на Брегзит ги нападнаа противниците на напуштањето на ЕУ. Полицијата соопшти дека 13 лица се уапсени поради насилно однесување.

Британскиот Парламент денеска повторно ќе гласа за предвремени избори

1tv - 09.09.2019

Долниот дом на британскиот Парламент денеска ќе спроведе ново гласање за одржување предвремени парламентарни избори, што ги посакава премиерот Борис Џонсон во обид да се реши политичката криза околу Брегзит.

Џонсон во Ирска: Сакам договор за Брегзит

MakPress - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека сака договор за Брегзит и оти не е обесхрабрен од обидите на Парламентот да го блокира излегувањето од Унијата без договор. Зборувајќи во Ирска, за време на средбата со колегата Лео Вардакар, Џонсон рече ...

Џонсон би можел да биде сменет доколку одбие да го одложи Брегзит

MakPress - 09.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон би можел да биде сменет од власт доколку се обиде да ја изнесе Велика Британија од ЕУ без договор. Така барем планираат опозициските лидери, пишува американскиот весник Бизнис инсајдер.

Британската кралица го одобри законот со кој се спречува Брегзит без договор

MakPress - 09.09.2019

Британската кралица Елизабета Втора денеска даде конечно одобрение на законот со кој се спречува премиерот Борис Џонсон да ја изнесе земјата од ЕУ без договор на 31 октомври. Потегот на кралицата, познат како „кралска согласност“, е ефективна мерка ...