TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Црвенковски на инаугурација на Месиќ

Вест - 19.02.2005

Фармацевтските босови на фирмите "Јака 80", "Зегин" и ексградоначалникот на Битола Силјан Мицевски се новите газди на 10 државни аптеки. Така, со јавните аптеки во Куманово, Кратово, Струмица и во Радовш од понеделник ќе директорува домашната фабрика за лекови "Јака 80", оние во Прилеп, Битола и во ...

Продадени десет аптеки за повеќе од три милиони евра

Утрински - 19.02.2005

Со берзанска аукција вчера официјално стартуваше приватизацијата во фармацевтската дејност Најскапо се продадени аптеките во Куманово и во Штип, и тоа повеќе од половина милион евра за секоја На Македонската берза по пат на јавна аукција вчера беа продадени првите јавни аптеки и тоа за вкупна сума ...

Три милиони евра за седум аптеки

Дневник - 19.02.2005

ВО ДРАМАТИЧНО НАДДАВАЊЕ Во драматично наддавање за уделите во 10 државни аптеки вчера биле инкасирани повеќе од 3 милиони евра кеш на Македонската берза, иако почетната вредност изнесувала околу милион евра. Нови сопственици на 75 отсто од уделите во 10 државни аптеки се сопственикот на "Зегин", ...

Фармацевтските куќи се полакомија за аптеките

Вечер Прес - 19.02.2005

Со невидено наддавање на четрии брокерски куќи, вчера на Македонската берза беше продаден првиот аптекарски пакет при што почетната вредност на 10 -те аптеките скокна од 270 до над 800 отсто. Агенцијата за приватизација инкасира над три милиони евра со оваа продажба на 75 отсто од сопственоста на ...

Агенцијата за приватизација продаде десет државни аптеки на денешната берзанска аукција на општествениот капитал

Канал5 - 18.02.2005

Сите трансакции се направени во готово со наддавање и за аптеките беше постигната вкупна цена од три милиони евра. Продадени се: Градската аптека Центар од Куманово 511,490 Аптека 1-Прилеп 481, Сите трансакции се направени во готово со наддавање и за аптеките беше постигната вкупна цена од три ...

Од утре на лицитација 11 државни аптеки

Време - 17.02.2005

ПРИВАТИЗАЦИЈА ВО ЗДРАВСТВОТО Сопственички пакети на 11 аптеки од внатрешноста на Македонија в петок ќе бидат понудени на берза. Станува збор за дрогерии сместени на атрактивни локации, со голема површина и со најголем промет во градот од каде што се.