TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

САД ќе ја поддржуваат Македонија за влез во НАТО и во ЕУ

Утрински - 20.07.2005

Кандидатката за идна амбасадорка на САД во Македонија реферираше во сенатската комисија Вашингтон - "Целта на американската поддршка за исполнување на стандардите за членство во НАТО и во ЕУ е да Ј се помогне на Македонија еднаш засекогаш да се оттргне од рацете на екстремистите кои сакаат да ја ...

САД ќе ја поддржат Македонија на патот кон ЕУ

Дневник - 20.07.2005

НОВАТА АМБАСАДОРКА НАЈАВУВА На синоќешниот распит пред Сенатската комисија, идната американска амбасадорка во Македонија, Џилиен Миловановиќ ја истакна определеноста за продолжување и продлабочување на соработката помеѓу двете земји и ја изрази американската поддршка на македонските аспирации за ...

САД ја поддржува Македонија за НАТО и за ЕУ

Време - 20.07.2005

СПОРЕД НОВАТА АМБАСАДОРКА Идната американска амбасадорка во Македонија Џилиен Миловановиќ е за продолжување и продлабочување на соработката меѓу двете земји и ја изрази американската поддршка на македонските аспирации за членство во НАТО и во ЕУ, јави Глас на Америка на македонски јазик, а пренесе ...

САД ќе ја оттргнат Македонија од екстремистите

Вечер Прес - 20.07.2005

САД ќе продолжат да ги поддржуваат македонските аспирации за членство во ЕУ и НАТО, рече на завчерашниот распит пред Сенатската комисија, новиот американски амбасадор во Македонија, Џилиен Миловановиќ, која наскоро ќе ја преземе должноста во Македонија.

Миловановиќ синоќа ги изнесе своите приоритети пред сенатот

А1 - 19.07.2005

Да се поддржи Македонија за членство во НАТО и ЕУ за да оваа држава еднаш засекогаш се оттргне од рацете на екстремистите кои сакаат да ја уназадат - со овие зборови синоќа ново наименувањата американска амбасадорка Џилиен Милованович, ја објаснила својата мисија во Македонија пред комисијата за ...