TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За Хелсиншки пресудите за Пауновски се кршење на правичното судење

Макфакс - 06.05.2007

(Утрински весник) – петок, 04.05.2007 Македонскиот комитет за човекови права двете судски пресуди што беа изречени во скопска „единица“ против поранешниот министер Љубен Пауновски ги оценува како пример за кршење на правичното судење.

Пресудата за Пауновски со многу пропусти

Време - 04.05.2007

ХЕЛСИНШКИ КОМИТЕТ Пресудата на скопскиот Основен суд 1 со која поранешниот министер Љубен Пауновски е осуден на 3,5 години затвор има многу пропусти, оценува македонскиот Хелсиншки комитет за човекови права, јави „Нетпрес”. Претседателот на комитетот Исо Руси и правниот тим во оваа невладина ...

Судењето со мал милион недостатоци

Вест - 04.05.2007

ХЕЛСИНШКИОТ КОМИТЕТ ЈА АНАЛИЗИРА СУДСКАТА ПОСТАПКА ЗА ЉУБЕН ПАУНОВСКИ "Пресудата за ексминистерот за одбрана Љубен Пауновски содржи мал милион недостатоци, направени се повреди на правото за правично судење и е конфузна", кажа вчера адвокатот Сашко Дуковски, еден од тимот адвокати на Хелсиншкиот ...

Пропусти во судскиот процес против Пауновски

Време - 04.05.2007

ХЕЛСИНШКИ КОМИТЕТ Хелсиншкиот комитет смета дека истражната и судската постапка против поранешниот министер за одбрана Љубен Пауновски била со многу пропусти. Комитетот досега во неколку наврати излезе со негативни мислења и коментари на судските пресуди во случајот „Пауновски”.

За Хелсиншки pресудите за Пауновски се кршење на правичното судење

Утрински - 04.05.2007

Македонскиот комитет за човекови права двете судски пресуди што беа изречени во скопска „единица“ против поранешниот министер Љубен Пауновски ги оценува како пример за кршење на правичното судење. Според Сашо Дукоски, станува збор за несовесно отфрлање на докази во текот на судската постапка.

Пропусти во случајот „Пауновски“

Дневник - 04.05.2007

Случајот „Љубен Пауновски и другите“ е еклатантен пример на повреда на Европската конвенција за заштита на човековите права и слободи и на правото на правично судење, оцени Македонскиот хелсиншки комитет. По мониторингот, комитетот оценил дека случајот го отсликува хаосот во домашното судство.

Пресудата за Пауновски полна со големи пропусти

Вечер Прес - 04.05.2007

Хелсиншкиот комитет на судот му забележува што не ги зел предвид сите докази на одбраната и не се потрудил доволно да ги обезбеди клучните сведоци во процесот, односно не ја испочитувал одлуката на Апелациониот суд Пресудата на Основниот суд Скопје 1, со која поранешниот министер за одбрана Љубен ...

Случајот Љубен Пауновски под лупа на Хелсиншки

А1 - 03.05.2007

Случајот Љубен Пауновски под лупа на Хелсиншкиот комитет. Двете пресуди против Пауновски и останатите обвинети се со огромни недостатоци. Недоследно е спроведена целата судска постапка, а не се почитувани ниту напатствијата од Апелациониот суд, тврди комитетот.

Хелсиншкиот комитет за процесот против Љубен Пауновски

Макфакс - 03.05.2007

Скопје Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија денеска јавно ќе се бави со анализа на примена на правото од страна на судовите. Тема на прес конференцијата во Скопје, како што е соопштено, ќе биде анализата на судската постапка против поранешниот министер за одбрана Љубен ...

Хелсиншки комитет за примената на посебните истражни мерки

Макфакс - 02.05.2007

Скопје Хелсиншкиот комитет за човекови права на Македонија денеска на прес конференција во Скопје ќе ги соопшти своите ставови за посебните истражни мерки. Се очекува на средбата со новинари да биде презентирана анализата и оценките на Хелсиншкиот комитет за примената на посебни истражни мерки.