TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пенов ќе го тужи портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ

Вест - 25.07.2002

СКОПСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК РЕАГИРА НА ОБВИНУВАЊАТА ОД ВЛАДЕЈАЧКАТА ПАРТИЈА Наводите на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев дека парите од градската каса се трошат за финансирање на предизборната кампања и за лична имотна состојба, скопскиот градоначалник тврди дека се лажни и клеве Градоначалникот ...

Ристо Пенов ќе го тужи Владимир Ѓорчев за клевета

Утрински - 25.07.2002

По обвинувањата од портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Градоначалникот на Скопје, Ристо Пенов, ќе поднесе кривична пријава против портпаролот на ВМРО - ДПМНЕ поради "лажните и клеветнички наводи за трошењето на средствата од градската каса, финансирањето на предизборните активности и личната имотна состојба ...

Пенов ќе го тужи портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ

А1 - 24.07.2002

Скопскиот градоначалник Ристо Пенов најавува кривична пријава до портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Ѓорчев за лажни и клеветнички наводи кажани вчера на пресот на партијата. Како што соопштува кабинетот на градоначалникот, Ѓорчев изнел лажни и клеветнички наводи за трошење на средствата од ...

Пенов ги троши парите на градот за партиска кампања

Вест - 24.07.2002

ВМРО-ДПМНЕ ОБВИНУВА: Ние веруваме оти има сериозни индикации дека градоначалникот Пенов ја празни касата на градот за предизборна кампања на ЛДП, изјави Влатко Ѓорчев, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ ВМРО-ДПМНЕ, вчера го обвини градоначалникот на Скопје Ристо Пенов дека забрзано ја празни касата на градот ...

Пенов ја користи градската каса за финансирање на кампањата на ЛДП и лично богатење

А1 - 23.07.2002

Социјал-демократите манипулираат како и секогаш со јавноста и тоа е нивната традиција велат во ВМРО-ДПМНЕ каде тврдат дека постигнатите резултати за изминативе 4 години се далеку по позитивни за Македонија отколку кога владееше СДСМ.