TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изборниот молк го прекршиле 11 РТВ-станици

Дневник - 19.09.2002

СОВЕТОТ ЗА РАДИОДИФУЗИЈА Пофалби за брзите информации за изборните резултати до приватните телевизии А1, Скај нет, Телма и Канал 5, наспроти МТВ, каде што беа забележливи збунетост и отсуство на професионализам и уредувачка одговорност Вкупно 11 радиотелевизиски станици го прекршиле изборниот молк, ...

Телевизија 4 привремено остана без опрема

Утрински - 16.09.2002

Поради прекршувањ?на изборнио?молк Управата за телекомуникаци?вчер? по барање на Совето?за радиодифзузија, изврши привремено одземање на де?од опремата на скопскат?станиц?Телевизија 4 (поранешн?ТВ 96) поради прекршувањ?на изборнио?молк.

Телевизиите Сител, Телма и ТВ 4 го нарушија молкот

Дневник - 16.09.2002

според советот за радиодифузиЈа и знм Телевизија 4 од Скопје го прекрши саботниот молк по што Советот за радиодифузија ја извести Управата за телекомуникации дека во согласност со членот 48 став 4 од Законот за избор на пратеници треба да донесе решение за одземање на предавателот на овој ...