TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се легализираат Економскиот, Правниот и ПМФ

Утрински - 26.07.2003

Подготовки на тетовскиот универзитет Министерството за образование и наука на тетовскиот универзитет ќе му предложи официјализирање на пет високообразовни институции, меѓу кои, три факултети и две виши школи, за кои проценило дека се од јавен интерес.

Ќе се формира комисија за легализација на тетовскиот универзитет

Утрински - 24.07.2003

Најава До крајот на месецов Министерството за образование и наука ќе ја формира комисијата за официјализирање на тетовскиот универзитет, кој со новите измени во Законот за високо образование доби легална рамка да прерасне во трет државен универзитет.